Συνταγή για την πιο εύκολη και λαχταριστή σπιτική μπουγάτσα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η πιο εύκολη και λαχταριστή σπιτική μπουγάτσα

Εύκολη, και κυρίως σπιτική είναι η νόστιμη αυτή συνταγή για μπουγάτσα που σας προτείνουμε και που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά μας! 

Υλικά 
½ κιλό φύλλο κρούστας 

150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο 

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

⅓ φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι 

1 βανίλια

Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση 
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και δύο κουτιά νερό.

Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το ζεσταίνουμε.

Πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι  ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή κρέμα.

Την αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη βανίλια, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και αφήνουμε να κατέβει λίγο η θερμοκρασία της.

Όταν κρυώσει λίγο η κρέμα, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.

Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε καλά ένα ταψάκι ή ένα μέτριο πυρέξ.

Στρώνουμε στο ταψί ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε.

Κρατάμε δύο φύλλα στην άκρη και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Αρχίζουμε να τακτοποιούμε τα κομμένα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρωμένα, κοντά το ένα με το άλλο.

Τα ραντίζουμε με βούτυρο και ρίχνουμε επάνω τη μισή κρέμα.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα βουτυρώνουμε και αυτά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε με τα δύο φύλλα που είχαμε κρατήσει.

Ραντίζουμε παντού με το υπόλοιπο βούτυρο και ελάχιστο νερό.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, περίπου 25-30 λεπτά. 

Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγα λεπτά να  κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Μετά την κόβουμε κομμάτια, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε!

Περισσότερες συνταγές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)