Υλικά για 6-8 κεκάκια
250 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη, κρυσταλλική
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για κέικ και τα γεμίζουμε έως τα 3/4 με το μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά ακριβώς, αν θέλουμε το εσωτερικό να ρέει.
Tips
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Για περισσότερο άρωμα, βάζουμε 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι.
Γίνονται πολύ ωραία και με σοκολάτα γάλακτος.
Περισσότερες συνταγές εδώ.