Τα 10 τεχνολογικά επιτεύγματα που θα κλέψουν την παράσταση το 2016

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό «Technology Review», που εκδίδεται από το αμερικανικό πανεπιστήμιο ΜΙΤ, παρακάτω θα μπορέσετε να διαβάσετε για τις 10 τεχνολογίες που κάνουν πάταγο μέσα στο 2016 και θα συμβάλουν στην αλλαγή της καθημερινότητας του κόσμου. Δώστε βάση λοιπόν!

Η συγχώνευση της εικονικής με την πραγματική πραγματικότητα: Ορισμένες εταιρείες λογισμικού ετοιμάζουν μάσκες και ο χρήστης που θα τις φορά, θα μπορεί να βλέπει να ανακατεύονται τριδιάστατα αντικείμενα με τα πραγματικά που θα υπάρχουν στο οπτικό του πεδίο.

Θαυματουργά νανοϋλικά: Πρόκειται για μια νέα γενιά υλικών, που βρίσκονται υπό κατασκευή και θα έχουν μοναδικές ιδιότητες. Το μόνο θέμα είναι πώς θα επιτευχθεί η μαζική τους παραγωγή.

Επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων: Γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν οχήματα που θα μπορούν να επικοινωνούν με άλλα στους δρόμους, με σκοπό την ασφαλέστερη οδήγηση.

Διαδίκτυο από τη στρατόσφαιρα: Μέσα από μπαλόνια ηλίου που θα πετάνε στη στρατόσφαιρα ετοιμάζεται να παρέχει διαδικτυακή πρόσβαση η Alphabet-Google, ενώ κάτι αντίστοιχο ετοιμάζει και το Facebook, με drones σε μεγάλο υψόμετρο.

Υγρή βιοψία: Ιδιαίτερα δημοφιλής γίνεται η διάγνωση καρκίνου μέσα από μικροσκοπικά τμήματα DNA που κυκλοφορούν στο αίμα του ασθενή. Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και στην προγεννητική ανάλυση του εμβρύου, από το αίμα της μητέρας του.

Αφαλάτωση μεγάλης κλίμακας: Αυτό δείχνουν για την εξαγωγή του αλατιού από το θαλασσινό νερό οι πρώτες μονάδες σε διάφορες χώρες του κόσμου, που παράγουν εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα γλυκού νερού την ημέρα.

Το πορτοφόλι-τηλέφωνο: Έφτασε η χρονιά που πολλοί καταναλωτές θα πληρώνουν μέσα από τα smartphones τους, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το Apple Ρay.

Εγκέφαλοι εργαστηρίου: Η καλλιέργεια εγκεφαλικού ιστού, παρόμοιου με αυτόν ενός ανθρώπινου εμβρύου, θα συμβάλουν στην καλύτερη μελέτη εγκεφαλικών παθήσεων, μέσα από μικρούς εργαστηριακούς εγκεφάλους.

Τούρμπο... φωτοσύνθεση: Η δημιουργία ενός καινοτόμου φυτού ρυζιού, με περισσότερες δυνατότητες φωτοσύνθεσης, ανοίγει τον δρόμο σε πολύ πιο αποδοτικές καλλιέργειες δημητριακών και φυτών, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του θέματος υποσιτισμού.

Το διαδίκτυο των τραπεζών DNA: Μια οι διάφορες βάσεις δεδομένων DNA αυξάνονται και πληθύνονται, ήρθε η ώρα να μπορούν να συνδεθούν και μεταξύ τους, επιτρέποντας στους επιστήμονες να έχουν πλήρη πρόσβαση στον πολύτιμο πλούτο πληροφοριών τους.


Περισσότερα θέματα τεχνολογίας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)