Η απίθανη ιστορία του σκύλου από τον Βόλο που ζητούσε δεκάρες για να αγοράσει να φάει κουλούρια!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Όλοι οι Βολιώτες τον ήξεραν και τον αγαπούσαν, και αν ρωτήσετε κανένα παππού, σίγουρα θα σας πει την ιστορία του*.

Σαν πήγαινε κανείς κατά το απογευματάκι να πιει καφέ στην προκυμαία, ένας σκύλος ερχόταν κι ακουμπούσε το σαγόνι του στο γόνατο του ανθρώπου.

Τι ζητούσε; Μία δεκάρα!

Αυτός ο σκύλος, γύριζε κάθε απόγεμα και βράδυ, στα καφενεία της προκυμαίας, και από τραπεζάκι σε τραπεζάκι πήγαινε και ζητούσε μια δεκάρα. Και σαν του την έδιναν, την έπαιρνε στο στόμα, την πήγαινε σ' έναν ορισμένο φούρναρη, την έβαζε στο πεζούλι της αποθήκης του, και ο φούρναρης του έδινε ένα κουλούρι. Το έτρωγε ο σκύλος, και πήγαινε σ' άλλον να ζητήσει δεκάρα. Δεν πήγαινε όμως ποτέ δυο φορές στον ίδιο, την ίδια μέρα. 

Μάλιστα, μια μέρα ένας του έδωσε μια πεντάρα κι όχι δεκάρα. στο γόνατο. Ο σκύλος την είχε πάει στο φούρναρη, ο φούρναρης αρνήθηκε να του δώσει κουλούρι, και τότε συνέβη κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ο σκύλος επέστρεψε την πεντάρα σε αυτόν που του την είχε δώσει! Το πανέξυπνο αυτό σκυλί δεν την πέταξε, να πάει να πάρει από άλλον δεκάρα, αλλά την επέστρεψε και στάθηκε και περίμενε το σωστό νόμισμα. Τότε ο άνθρωπος του έδωσε μια δεκάρα κι ο σκύλος καμαρωτός-καμαρωτός πήγε να αγοράσει το κουλούρι του.

Για το e-didaskalia.blogspot.gr
Αποστόλης Ζυμβραγάκης
Φιλόλογος

*Η ιστορία του σκύλου από τον Βόλο είναι γραμμένη στο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, "Ο Μάγκας" κι όπως σημειώνει η ίδια η συγγραφέας πρόκειται για αληθινή ιστορία.

Περισσότερες αληθινές ιστορίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)