Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποθηκεύετε σωστά το φαγητό που σας περισσεύει.
Το φαγητό που περισσεύει είναι ένας μικρός θησαυρός αρκεί να το εκμεταλλευτείτε σωστά. Ακολουθήστε τα tips που σας δίνουμε για να το αποθηκεύετε με ασφάλεια και να αυξάνετε τη διάρκεια ζωής του.
Ακολουθήστε τον κανόνα των δύο ωρών Τα βακτήρια αρχίζουν να εμφανίζονται στο φαγητό σας μόλις 2 ώρες αφού αυτό μαγειρευτεί. Καλό είναι, λοιπόν, αφού φάτε να βάλετε αμέσως το φαγητό που περίσσεψε σε τάπερ και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Ξαναζεστάνετε το φαγητό σας Είναι πολύ σημαντικό να μην τρώτε μαγειρεμένο φαγητό αν δεν το ζεστάνετε πρώτα. Ακόμα και στο ψυγείο μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια στο φαγητό σας. Επίσης είναι σημαντικό να περιμένετε πάντα να κρυώσει λίγο πριν το φάτε.
Χρησιμοποιείτε μικρά τάπερ Το ζεστό φαγητό που φυλάσσεται σε μεγάλα τάπερ κάνει πολύ ώρα να κρυώσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια στο φαγητό ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται στο ψυγείο. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, αποθηκεύετε το φαγητό σας σε μικρά τάπερ.
Μετράτε 4 ημέρες Δυστυχώς το μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να αντέξει μόνο 4 ημέρες μέσα στο ψυγείο σας. Αν το αφήνετε περισσότερο κινδυνεύετε να πάθετε δηλητηρίαση ή να βάλετε επικίνδυνους μικροοργανισμούς στο σώμα σας, ακόμα κι αν το φαγητό φαίνεται μια χαρά.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.