Ένα απλό τεστ που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον εαυτό σου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας δώσουν την ευκαιρία να ρίξετε μια ενδιαφέρουσα ματιά στο υποσυνείδητό σας. Μη σκεφτείτε τις απαντήσεις για πολύ: γράψτε απλώς το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό.
  1. Φανταστείτε πως περπατάτε στο δάσος με κάποιον. Ποιος μπορεί να είναι αυτός ο κάποιος;
  2. Καθώς διασχίζετε το δάσος διακρίνετε ένα ζώο, όχι πολύ μακριά. Τι ζώο είναι;
  3. Τι συμβαίνει όταν τα μάτια σας συναντούν τα μάτια του ζώου;
  4. Συνεχίζετε να προχωράτε στο δάσος. Βγαίνετε σε ένα λιβάδι, όπου βλέπετε το σπίτι των ονείρων σας. Περιγράψτε το μέγεθός του.
  5. Το σπίτι σας είναι περιφραγμένο;
  6. Μπαίνετε μέσα στο σπίτι. Πηγαίνετε στην τραπεζαρία να κοιτάξετε το τραπέζι. Περιγράψτε τι βλέπετε πάνω στο τραπέζι και γύρω από αυτό.
  7. Φεύγετε από την πίσω πόρτα του σπιτιού και βλέπετε ένα φλυτζάνι πεσμένο στο γρασίδι. Από τι υλικό είναι φτιαγμένο;
  8. Τι κάνετε όταν το βλέπετε;
  9. Πηγαίνετε στο τέλος του κήπου. Βλέπετε μια ποσότητα νερού. Πόση είναι;
  10. Πως θα περάσετε πάνω από το νερό έτσι ώστε να συνεχίσετε την πορεία σας;
87655-R3L8T8D-650-bluebells-blooming-hallerbos-forest-belgium-1-1

Οι απαντήσεις σας δίνουν μια ένδειξη για τις αξίες και τις ιδέες σας. Παρακάτω θα δείτε την ανάλυσή τους:



  • Το άτομο με το οποίο προχωράτε είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σας.
  • Το μέγεθος του ζώου που φανταστήκατε δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων στο υποσυνείδητό σας. Όσο μεγαλύτερο είναι το ζώο, τόσο πιο σοβαρά είναι τα προβλήματά σας.
  • Ο τρόπος που αντιδράτε ως προς το ζώο υποδεικνύει ποια είναι η πιο συνήθης μέθοδος που ακολουθείτε για την επίλυση των προβλημάτων σας (επιθετικοί, παθητικοί ή αποφεύγετε να τα αντιμετωπίζετε όλα μαζί).
  • Το μέγεθος του σπιτιού το οποίο είδατε αποκαλύπτει το μέγεθος των φιλοδοξιών σας. Αν ήταν πολύ μεγάλο, ίσως οι προσδοκίες σας στη ζωή να είναι πολύ υψηλές.
  • Αν το σπίτι δεν είχε φράχτη, τότε είστε ένα ανοιχτό άτομο το οποίο αισθάνεται ελεύθερο. Αν είχε περίφραξη, αυτό σημαίνει πως σέβεστε τον προσωπικό σας χώρο και περιμένετε να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι. Δεν εισβάλλετε ποτέ στον προσωπικό χώρο κάποιου άλλου χωρίς την άδειά του.
  • Αν δεν είδατε καθόλου φαγητό, λουλούδια ή ανθρώπους στην τραπεζαρία, τότε οι πιθανότητες είναι πως είστε βαθιά λυπημένοι.
  • Η δύναμη και η ανθεκτικότητα του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο το φλυτζάνι δείχνει πόσο δυνατoί και ανθεκτικοί πιστεύετε πως είναι οι δεσμοί στην οικογένειά σας. Ήταν φτιαγμένο από πλαστικό ή γυαλί; Αν ναι, αυτό υποδεικνύει πως φοβάστε για το μέλλον της οικογένειάς σας. Αν ήταν μεταλλικό ή πορσελάνινο, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε.
  • Η πράξη σας εδώ χαρακτηρίζει τη σχέση σας με το άτομο της 1ης ερώτησης.
  • Ο όγκος του νερού είναι μια ένδειξη για το μέγεθος της σεξουαλικής σας επιθυμίας.
  • Όσο περισσότερο βραχείτε για να προσπεράσετε το νερό, τόσο μεγαλύτερη σημασία έχει το σεξ στη ζωή σας.

  • Θυμηθείτε: Μπορείτε να κάνετε αυτό το τεστ πολλαπλές φορές με το πέρασμα αρκετών ημερών ενδιάμεσα. Μπορεί να ανακαλύψετε πως δίνετε διαφορετικές απαντήσεις σε διαφορετικές περιστάσεις. Η κύρια ιδέα πίσω από αυτό το τεστ, είναι πως οι απαντήσεις σας αντανακλούν την ψυχολογική και συναισθηματική σας κατάσταση κατά τη διάρκεια του τεστ και όχι την αποκάλυψη της θεμελιώδους ψυχολογίας που βασίζεται στην προσωπικότητά σας.

    Περισσότερα τεστ εδώ.

    Δημοσίευση σχολίου

    0Σχόλια
    Δημοσίευση σχολίου (0)