Δείτε ποιο τρόφιμο «καίει» διπλάσιες θερμίδες απ’ όσες δίνει!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Έχουμε ακούσει πολλές φορές για τις αρνητικές θερμίδες των τροφίμων. Πολλοί είναι και εκείνοι που τις αμφισβητούν. Μία νέα έρευνα όμως ήρθε για να αποδείξει πως τουλάχιστον ένα τρόφιμο μπορεί να κάψει ως και τις διπλάσιες θερμίδες από αυτές που μας προσφέρει!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γουόρικ στην Αγγλία και τα παενπιστημικά νοσοκομεία Γουόρικσερ και Κόβερντι απέδειξαν πως το σέλινο μπορεί να βοηθήσει στην καύση θερμίδων. Οι συμμετέχοντες στο πρωτότυπο αυτό πείραμα ακολουθούσαν ένα 12ωρο διατροφολόγιο που περιελάμβανε ωμό σέλινο και smoothie σέλινου ενώ ταυτόχρονα καταμετρούνταν οι θερμίδες που λάμβαναν και έχαναν. Η ενεργειακή αξία αυτών που έλαβαν ήταν μόλις 53 θερμίδες ενώ αυτές που έκαψαν έφτασαν μέχρι και τις 112.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι από το ωμό σέλινο έχαναν 72 θερμίδες ενώ από το smoothie ήταν 112. Οι επιστήμονες εξήγησαν πως η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι το πολτοποιημένο σέλινο επιτρέπει να διασπαστούν οι φυτικές του ίνες και να απελευθερωθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του λαχανικού, με αποτέλεσμα το συκώτι να εργάζεται πιο εντατικά άρα να πραγματοποιεί περισσότερες καύσεις.
Μην ξεχνάτε ότι το σέλινο έχει εξαιρετική αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, θωρακίζει το ανοσοποιητικό και ενυδατώνει τον οργανισμό μας. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα smoothie με σέλινο ή απλά να το προσθέσετε στη καθημερινή διατροφή σας.
Περισσότερα θέματα για το αδυνάτισμα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)