Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία, Θρησκευτικά και ξένες γλώσσες είναι τα μόνα μαθήματα που θα διδάσκονται από μία μόνο ειδικότητα στα Γυμνάσια, ενώ στα Λύκεια το ίδιο θα ισχύσει για την Άλγεβρα και τη Γεωμετρία. Τα Μαθηματικά των Γυμνασίων, όμως, στη Β' ανάθεση θα δίνονται είτε σε πτυχιούχους Φυσικής είτε σε πτυχιούχους Πληροφορικής (ΠΕ19, ΠΕ20), όπως προκύπτει από το ΦΕΚ των αναθέσεων στη διδασκαλία των μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου.
Ακόμη, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, νομικοί, αλλά και γιατροί θα μπορούν να διδάσκουν Οικιακή Οικονομία, ενώ εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών Ιστορία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ώρες των μαθημάτων δεύτερης ανάθεσης δεν πρέπει να υπερβαίνουν το όριο των έντεκα διδακτικών ωρών.
Στην κάλυψη των ωρών των μαθημάτων Α' ανάθεσης, μεταξύ εκπαιδευτικών του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας προηγείται ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα.
Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών διαφορετικών κλάδων ή ειδικοτήτων με οργανική τοποθέτηση στην ίδια σχολική μονάδα, οι οποίοι έχουν ώρες μαθημάτων σε κοινή Α' ανάθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για έκτακτες περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει την τρίτη (Γ') ανάθεση στα μαθήματα Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Αν ληφθεί τέτοια απόφαση αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι και θα αφορά ανάθεση για τους εκπαιδευτικούς των ΠΥΣΔΕ, που θα γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και ύστερα από μελέτη επί των προγραμμάτων σπουδών των πτυχίων των εκπαιδευτικών.
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.