Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σου; Κάνε το τεστ για να μάθεις!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Αν κι εσύ έχεις αναρωτηθεί πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σου και πώς είναι σε σύγκριση με άλλα σκυλιά, ήρθε η ώρα να μάθεις!
Απλά ακολούθησε τις οδηγίες, κάνε το τεστ και στο τέλος δες το αποτέλεσμα για το δικό σου σκυλάκι.

Παρατηρικότητα

Διάλεξε μια ώρα της ημέρας που δεν είναι η συνηθισμένη που πας βόλτα με τον σκύλο σου. Όταν ο σκύλος σου σε κοιτάζει, πάρε το μπουφάν, τα κλειδιά σου και το λουράκι του, σταμάτα εκεί που είσαι χωρίς να μετακινείσαι προς την πόρτα.
Βαθμολόγησε το σκύλο σου από 1 (καθόλου αντίδραση)  μέχρι το 5 (αν πάει με ενθουσιασμό προς την πόρτα).

Επίλυση προβλημάτων

Δείξε στο σκύλο σου ένα νόστιμο φαγητό και στη συνέχεια ενώ ο σκύλος σου παρακολουθεί τοποθέτησέ το κάτω από ένα κεσεδάκι στο πάτωμα. Κατάγραψε το χρόνο που χρειάζεται ο σκύλος σου για να βρει το φαγητό.
Βαθμολόγησε από 0 (εάν δεν δείξει καθόλου ενδιαφέρον), 1 (εάν θέλει παραπάνω από 1 λεπτό) μέχρι και 5 εάν χρειάστηκε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Βραχυπρόθεσμη μνήμη

Πάρε έναν βοηθό για να κρατήσει το σκύλο στη μέση του δωματίου. Ενώ ο σκύλος σου σε βλέπει, δείξτου μια λιχουδιά και άστον να την μυρίσει. Μετά βάλε τη λιχουδιά σε μια γωνιά του δωματίου. Πάρε τον σκύλο για μερικά δευτερόλεπτα έξω απ’ το δωμάτιο και βάλτον πάλι μέσα σ’ αυτό. Άστον να βρει την τροφή.
Βαθμολόγηση από  0 (εάν δεν δείξει καθόλου ενδιαφέρον), 1 εάν προσπαθεί αλλά δεν κατάφερε να την βρει μέσα σε 45 δευτερόλεπτα και μέχρι 5 εάν πήγε κατευθείαν στο σωστό σημείο.

Μακροπρόθεσμη μνήμη

Αυτό πρέπει να γίνει αμέσως μετά τη δοκιμή βραχυπρόθεσμης μνήμης. Το concept είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά τοποθέτησε την τροφή σε μια διαφορετική γωνία και κράτα το σκύλο σου έξω απ’ το δωμάτιο για 5 λεπτά.
Βαθμολόγησε όπως και πάνω.

Κατανόηση της γλώσσας

Περίμενε μέχρι να είσαι σε απόσταση 2 μέτρων απ’ τον σκύλο σου. Με τον τόνο της φωνής που χρησιμοποιείς συνήθως για να τον φωνάξεις πες «ψυγείο». Εάν δεν ανταποκριθεί, πες «ταινία». Εάν δεν ανταποκριθεί και πάλι, φώναξε το όνομά του.
Βαθμολόγησε από 1 (καμία ανταπόκριση) μέχρι 2-3 (ανταπόκριση σε τυχαίες λέξεις) μέχρι και 4-5 εάν ήρθε στο άκουσμα του ονόματός του.

Αποτελέσματα

0-5
Μπορεί να είναι ένα τέλειο κατοικίδιο, αλλά όχι και με το υψηλότερο IQ!
5-20
Το μυαλό είναι αρκετά καλό, περίπου στο μέσο όρο.
20-25
Διάνοια!
Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)