Τα καλύτερα επιτραπέζια για τις καλοκαιρινές βραδιές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ας αρχίσει η μάχη!
Καλοκαίρι. Βραδάκι στο μπαλκόνι ή μέσα με ανοιχτά παράθυρα, η οικογένεια μαζεμένη, μόλις έχετε τελειώσει το βραδινό και έξω έχει ακόμα φως. Τα παιδιά δεν έχουν σχολείο την άλλη μέρα και δεν έχουν καμία πρόθεση να κοιμηθούν νωρίς. Πάλι τηλεόραση θα δείτε; Ε όχι, κάντε απόψε κάτι διαφορετικό: βγάλτε τα επιτραπέζια και ριχτείτε στη μάχη!
Ψάξαμε και βρήκαμε έξι πρωτότυπα και διασκεδαστικά παιχνίδια που θα σας χαρίσουν βραδιές γεμάτες κόντρες και γέλια. Μόνο προειδοποιήστε τους γείτονες ότι οι παιδικές «φωνούλες» που θα ακούγονται απόψε είναι από χαρά!
Mondo – Πλανήτης Γη – Κάισσα
Θα σας άρεσε να φτιάξετε τον δικό σας κόσμο; Με το Mondo μπορείτε! Τραβήξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε πλακίδια με διάφορα είδη τοπίου, και φτιάξτε ομοιογενείς περιοχές για να μαζέψετε πόντους. Προσέξτε όμως! Αν οι πλευρές των πλακιδίων δεν συμφωνούν μεταξύ τους, τότε θα πάρετε αρνητικούς πόντους! Ένα παιχνίδι ταχύτητας και συνδυασμών, με τρία επίπεδα δυσκολίας για όλα τα γούστα, όπου τα παιδιά μαθαίνουν για τη φύση και τον κόσμο.
Για ενήλικες και παιδιά από 8 ετών και άνω
UNO Spin – Mattel
Tο UNO γίνεται ακόμα πιο γρήγορο και συναρπαστικό! Έχετε κάρτα Τροχού; Πετάξτε την και αφήστε τους αντιπάλους σας να δοκιμάσουν την τύχη τους γυρίζοντας τον τροχό. Θα ξεφορτωθούν κάρτες, θα πάρουν και άλλες ή θα τις ανταλλάξουν με έναν άλλο παίκτη; Όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα μόλις γύρο!
Για 2 έως 10 παίκτες από 7 ετών και πάνω.
Jenga Boom – Hasbro
Το κλασικό παιχνίδι ισορροπίας με ένα αναπάντεχο στοιχείο που εγγυάται πολλά γέλια: Με το Jenga Boom έχεις δύο αντιπάλους: τον συμπαίκτη σου και τον χρόνο! Χτίσε τον πύργο και προσπάθησε να μετακινήσεις τα τουβλάκια από κάτω προς τα πάνω, χωρίς να διαλύσεις τον πύργο και πριν εκραγεί η βάση!
Για 1 ή περισσότερους παίκτες από 6 ετών.
Όνομα, ζώα, φυτά – AS
Το κλασικό παιχνίδι που κάποτε παιζόταν με χαρτί και μολύβι κυκλοφορεί σε ένα ηλεκτρονικό επιτραπέζιο που μιλάει ελληνικά! Ένα θέμα, ένα γράμμα… πες τη λέξη! Ο πιο γρήγορος κερδίζει!
Για 2 έως 6 παίκτες, από 6 ετών και πάνω.
epitrapezia games
Σαμποτέρ – Κάισσα
Σκάβετε για χρυσό στα βάθη ενός ορυχείου. Ξαφνικά, μια αξίνα σπάει και το φως της λάμπας σβήνει. Ο σαμποτέρ ξαναχτύπησε – ποιος ή ποιοι όμως από τους συμπαίκτες σας είναι σαμποτέρ; Θα βρείτε πρώτοι τον χρυσό, ή οι δόλιες ενέργειες του σαμποτέρ θα είναι επιτυχείς; Μετά από τρεις γύρους, ο παίκτης με τα περισσότερα κομμάτια χρυσού είναι ο νικητής.
Για 3 ως 10 παίκτες από 8 ετών και πάνω.
Αγωνία – Hasbro
Το παιχνίδι που σε πηγαινοφέρνει και σε ξετρελαίνει! Μόλις φέρεις 6 βγαίνεις για τον πιο συναρπαστικό πισωγυριστό αγώνα. Ο πρώτος που θα πάει και τα 4 πιόνια στο σπίτι κερδίζει. Όμως να θυμάσαι, δεν θα είσαι ασφαλής μέχρι να φτάσεις εκεί!
Για 2 έως 4 παίκτες από 6 ετών και πάνω.
Τικ Τακ Μπουμ – AS
Ένα εκρηκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων που θα σου ανατινάξει το μυαλό. Πες μία λέξη που να περιέχει τα γράμματα της κάρτας και ξεφορτώσου τη βόμβα στον επόμενο, πριν ανατιναχτεί στα χέρια σου!
Για 2 ή περισσότερους παίκτες, από 12 ετών και πάνω.
Scrabble Junior – Mattel
Με το Scrabble Junior θα περάσεις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης με την οικογένεια ή την παρέα σου! Πάρε τα γράμματα που σου αναλογούν, σκέψου καλά-καλά, και δημιούργησε λέξεις με τη μεγαλύτερη αξία! To κλασικό παιχνίδι λέξεων, τώρα σε παιδική απλουστευμένη έκδοση.
Για 2 έως 4 παίκτες από 5 ετών και πάνω.
epitrapezia
Εσείς ποιο θα διαλέξετε;

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)