8 πράγματα που πρέπει να φυλάξουμε για να χαρίσουμε στα παιδιά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Το πιο πολύτιμο δώρο είναι οι αναμνήσεις.
Είναι πάντα συγκινητικό όταν ανακαλύπτουμε ένα αντικείμενο από την παιδική μας ηλικία που μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της αθωότητας. Εξίσου όμορφο είναι να γνωρίζουμε την ιστορία της οικογένειάς μας, γι’ αυτό υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε για να τα δώσουμε στα παιδιά μας όταν μεγαλώσουν, ώστε να τα βοηθήσουμε να θυμούνται και να ξέρουν από πού προέρχονται.
fondos-cartas-amor
1. Το άλμπουμ του γάμου μας.
Είναι για τα παιδιά μια υπενθύμιση της αγάπης που τα δημιούργησε. Επίσης έχει πλάκα να βλέπεις πώς ήταν η μόδα πριν από τόσα χρόνια.
2. Κάτι που να ανήκε στον μεγαλύτερο σε ηλικία συγγενή που γνώρισαν.
Ένα σεμεδάκι πλεγμένο από την προγιαγιά που πρόλαβε να τα ταχταρίσει όταν ήταν 2 χρονών μπορεί να μην έχει καμιά πρακτική αξία, κουβαλάει όμως ιστορία και μεγάλη αγάπη.
SAcramento-Childrens-Photographer-5
3. Ένα κόσμημα συναισθηματικής αξίας.
Ο βαφτιστικός σταυρός του, αν το βαφτίσατε, ή οι δικοί σας βαφτιστικοί σταυροί, ένα δαχτυλίδι που φορούσε πάντα η γιαγιά τους, το ρολόι του παπού, είναι όλα πολύτιμα κειμήλια, όσο μικρής αξίας και αν είναι.
4. Μια φωτογραφία από την πρώτη φορά που τα πήραμε στην αγκαλιά μας.
Τίποτα δεν είναι σαν την πρώτη πρώτη φωτογραφία που έβγαλαν ποτέ!
5. Το παιδικό βιβλιάριο και το βραχιολάκι που του φόρεσαν στο μαιευτήριο.
All time classic κειμήλια κάθε ελληνικής οικογένειας. Έχει πλάκα να είσαι 10, 17, 22 χρονών και να προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις ότι κάποτε ήσουν τόσο μικρός.
2n7q8z-l-610x610-jewels-alton-necklace-celebrity-camera-bike-paris-photography
6. Ένα άλμπουμ-ημερολόγιο της ζωής του.
Οι περισσότεροι από μας έχουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους φυλαγμένες μέσα στον υπολογιστή και δεν τις βλέπουν ποτέ. Τυπώστε φωτογραφίες από διάφορες φάσεις της ζωής του παιδιού και χαρίστε του αυτό το «ημερολόγιο». Είναι σίγουρο ότι θα σας ευγνωμονεί.
7. Μερικά δικά τους παιδικά ρουχαλάκια για να τα φορέσει το δικό τους παιδί.
Κρατήστε το πρώτο φορμάκι που του φορέσατε όταν έβγαινε απ’ το μαιευτήριο για να μπορέσει αν θέλει να το φορέσει στο δικό του παιδί!
onesie1
8. Αναμνηστικά από μια δραστηριότητα που αγαπούσαν, όπως τα πρώτα τους παπουτσάκια μπαλέτου ή την πρώτη τους ποδοσφαιρική φανέλα.
Σε όλα τα παιδιά αρέσει να θυμούνται τι δραστηριότητες έκαναν όταν ήταν μικρά. Και ποιος ξέρει, αν έχετε στα χέρια σας έναν μελλοντικό σταρ, τα κειμήλια αυτά θα αποκτήσουν άλλη αξία!
Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)