3 αντι-στρες tips για να μειώσουμε το άγχος των παιδιών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Είναι απλά, καθημερινά, αλλά ίσως την κρίσιμη στιγμή δεν μας περνάνε απ’ το μυαλό!
Τα επίπεδα άγχους των σημερινών παιδιών είναι ιδιαίτερα αυξημένα, είτε εξαιτίας του φορτωμένου τους προγράμματος είτε γιατί ολόκληρη η οικογένεια είναι πιεσμένη. Ας δούμε μερικούς απλούστατους αλλά επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους να ανακουφίσουμε τα παιδιά από το στρες, και να τα κάνουμε να χαμογελάσουν ξανά.
anti-stress-tips-1
Κάντε μαζί σαπουνόφουσκες!
Είναι έτσι κι αλλιώς πολύ διασκεδαστικό, αλλά εκτός από αυτό, για να γίνουν καλές, μεγάλες σαπουνόφουσκες που δεν σκάνε αμέσως, πρέπει να φυσάς αργά και σταθερά. Αυτή η τεχνική αναπνοής, με ήρεμες, αργές εισπνοές και εκπνοές, έχει μεγάλη επίδραση στη φυσιολογία του σώματος. Επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς, μειώνει την αρτηριακή πίεση αλλά και τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.
Ελάτε πιο κοντά
Μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι ή ακόμα και το να κρατήσετε το παιδί από το χέρι για λίγη ώρα έχει άμεση επίδραση στη ανακούφιση από το άγχος.
antistress-tips-2
Βάλτε μουσική
Πολλά παιδιά αγαπούν με πάθος τη μουσική και υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν τη θαυματουργή ικανότητα της μουσικής να μειώνει το στρες, να ενδυναμώνει τα ευχάριστα συναισθήματα, ακόμα και να μειώνει τον σωματικό πόνο. Κι αν το παιδί θέλει να χορέψει, ακόμα καλύτερα, μιας και η σωματική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποσυμπιεστούν τα παιδιά.
Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)