Λιχουδιά αγαπημένη μικρών και μεγάλων κι απαραίτητο συνοδευτικό ταινίας στον κινηματογράφο. Δείτε πώς με απλά βήματα μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας υγιεινά Gummy Bears.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολα και η διαδικασία παρασκευής θα σας πάρει μόνο λίγη ώρα.
Υλικά!
- 470g πουρές φράουλα από φυσικές φράουλες που θα πολτοποιήσετε στον πολυκόπτη
- ⅓ φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. υγρής μορφής Stevia
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 15 σταγόνες
- 60g ζελατίνη
Εκτέλεση συνταγής!
Πλένετε καλά τις φράουλες και αφού τις τεμαχίσετε πολτοποιήστε τες στον πολυκόπτη. Η ποσότητα που θα πάρετε από τις φράουλες σε πολτό θα πρέπει να είναι 470g, περίπου δηλαδή δύο φλιτζάνια.
Στη συνέχεια, προσθέστε στον πουρέ φράουλας τον φρέσκο χυμό λεμονιού, τη stevia και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Κατόπιν, περάστε το μείγμα από μια σίτα - σουρωτήρι για να πάρετε όσο περισσότερο υγρό από αυτό μπορείτε. Αν κρίνετε πως ένα κομμάτι τούλι θα βοηθούσε μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε! Μετά το στράγγισμα η ποσότητα υγρού που θα πρέπει να πάρετε είναι 334g ή 1+3/4 του φλιτζανιού.
Έχοντας πλέον τη βάση σας έτοιμη, βάλτε την σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε τη ζελατίνη. Αφήστε τα για 5’ μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και στη συνέχεια ανακατεύεστε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κρατήστε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε το μείγμα συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση. Μόλις οι φυσαλίδες που δημιουργούνται κατά το βρασμό περισσέψουν τότε κρατήστε για 30’’ ακόμη το μείγμα στο μάτι και μετά αποσύρετε το τηγάνι από αυτό.
Αφήστε για λίγα λεπτά στην άκρη το μείγμα μέχρι να πέσει η λίγο θερμοκρασία του και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε φορμάκια σιλικόνης gummy bears (μπορείτε σίγουρα να τα προμηθευτείτε σε ηλεκτρονικά καταστήματα).
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για περίπου μια ώρα μέσα στα φορμάκια και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο.
Όταν πλέον έχουν πάρει την τελική τους μορφή τότε μπορείτε να τα ξεφορμάρετε και να τα φυλάξετε σε βαζάκι με αεροστεγές κλείσιμο στο ψυγείο!
Περισσότερες συνταγές εδώ.