Αφαιρέστε την πέτρα, καθαρίστε την πλάκα και αντιμετωπίστε τα βακτήρια του στόματος με αυτά τα φυσικά συστατικά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τα δόντια σας ώστε να τα κρατάτε υγιή. Ακόμα κι αν κρατάτε το στόμα σας καθαρό, τα βακτήρια που υπάρχουν φυσιολογικά στο στόμα σας μπορεί να σας κάνουν σοβαρή ζημιά.
Αν τα βακτήρια αυτά αναμειχθούν με υπολείμματα πρωτεΐνης και τροφών, προκαλούν πλάκα και πέτρα στα δόντια. Σύμφωνα με το ιατρικό site webmd.com, η πλάκα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα δόντια. Μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας και να δημιουργήσει κοιλότητες σε αυτά.
Το καλό νέο είναι πως υπάρχουν φυσικά συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πέτρας και της συσσωρευμένης πλάκας των δοντιών.
1. Aloe Vera
Η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τον καθαρισμό των δοντιών και την αφαίρεση της πλάκας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζελέ του φυτού μόνο του ή εναλλακτικά να το αναμίξετε με φυτική γλυκερίνη, λεμόνι και μαγειρική σόδα για να φτιάξετε μια οδοντόπαστα.
2. Τυρί
Αν πριν το γεύμα σας τρώτε τυρί, όπως το ελβετικό ή Cheddar, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οξέων που προκαλούν τον σχηματισμό πλάκας στα δόντια.
3. Φράουλες και ντομάτες
Οι ντομάτες κι οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλό να τρίβετε τα δόντια σας με φράουλες και ντομάτες. Αφήστε τον πολτό να μείνει στα δόντια για πέντε λεπτά και μετά πλύντε τα δόντια σας. Ο πολτός των φρούτων αυτών θα μαλακώσει την πέτρα.
4. Μαγειρική σόδα
Ρίξτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στην οδοντόβουρτσά σας, ώστε να λειτουργήσει σαν ένας φυσικός τροχός που μπορεί να αφαιρέσει τη συσσωρευμένη πλάκα των δοντιών.
5. Σύκα
Έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν τα δόντια και να αφαιρούν την πλάκα. Πάρτε 3-4 σύκα και μασήστε τα αργά. Έτσι, οι σιελογόνοι αδένες διεγείρονται και παράγουν περισσότερο σάλιο.
6. Οι φλούδες του πορτοκαλιού
Μια άλλη εναλλακτική θεραπεία για την αφαίρεση της πέτρας είναι να τρίψετε μια φλούδα πορτοκαλιού απευθείας στην επιφάνεια των δοντιών. Αφήστε τα δόντια σας έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας και πλύντε τα το πρωί. Η φλούδα του πορτοκαλιού βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων που δημιουργούν την πέτρα και λευκαίνει τα δόντια.
7. Ξύδι
Πλύσεις στόματος με ξύδι μπορούν να συμβάλουν στην αφαίρεση της πέτρας των δοντιών. Αναμίξετε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι, μία κουταλιά της σούπας αλάτι σε 120ml νερού και κάντε πλύσεις στο στόμα.
Φυσικά οι συμβουλές που δίνουμε στόχο έχουν την καθημερινή υγιεινή των δοντιών. Σε σοβαρές περιπτώσεις θα πρέπει να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)