12 πρωτότυποι τρόποι να βάψετε τα πασχαλινά αυγά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Πιτσιλωτά

Διαλέξτε μερικά ζωντανά χρώματα, διαμορφώστε το χώρο εργασίας σας ώστε να μη λερώσετε παντού κι αρχίστε να βουτάτε το πινέλο στη μπογιά και να το τινάζετε με τα δάχτυλα, βάφοντας τ’ αυγά σας με τις πιτσιλιές.

Μαυροπίνακας

Βάψτε τα σφιχτά αυγά σας μαύρα με χρώμα ειδικό για μαυροπίνακες, αγοράστε λευκές και χρωματιστές κιμωλίες ή τους κατάλληλους μαρκαδόρους και αφήστε την φαντασία σας να κάνει τα υπόλοιπα.

Μαρμάρινα (με τσάι)

Αφού κρυώσουν, ραγίστε τα σφιχτά αυγά σας σε όλη την επιφάνεια μ’ ένα κουταλάκι, ύστερα ξαναβράστε τα σε χαμηλή φωτιά για δύο ώρες, μαζί με μαύρο τσάι και ό,τι μπαχαρικά ή αρωματικά θέλετε. Αφήστε τα 2-3 ώρες ακόμη, ξεφλουδίστε τα και είστε έτοιμοι.

Emoji

Τώρα που οι “φατσούλες” κατέκτησαν και το οχυρό του Facebook, μοιάζει εντελώς προφανές… Βάψτε τ’ αυγά σας με κίτρινη μπογιά και, αφού στεγνώσουν καλά, πιάστε τους μαρκαδόρους, ανοίξτε το τάμπλετ σας για να πάρετε ιδέες και γλεντήστε το.

Minions

Στο ίδιο πνεύμα, αλλά για να τιμήσετε τους πολυαγαπημένους animated κολαούζους που λέγονται «minions», βάφετε τα αυγά σας μισά κίτρινα και μισά μπλε και με τη βοήθεια των μαρκαδόρων σας τους δίνετε ζωή. Για έξτρα πιστότητα και πλάκα, βρείτε αυτοκόλλητα μάτια που κουνιούνται πέρα-δώθε...

Με σπιτικά χρώματα

Πάρτε φλούδες κόκκινων και κίτρινων κρεμμυδιών, παντζάρια, κόκκινο λάχανο, κουρκουμά και μύρτιλα, βράστε τα χώρια για είκοσι λεπτά με μια κουταλιά αλάτι κι αφήστε τα να κρυώσουν, αφού προσθέσετε λίγο ξύδι. Ρίξε μέσα τ’ αυγά σας κι ύστερα από λίγες ώρες, απολαύστε το πολύχρωμο αποτέλεσμα.

Φρούτα και λαχανικά

Αποφασίστε τι φρούτα και λαχανικά θέλετε ν’ αναπαραστήσετε, πάρτε τ’ αντίστοιχα χρώματα, ψαλίδι, μαρκαδόρο και έγχρωμο χαρτί και βάλτε μπρος τις πασχαλινές χειροτεχνίες.

Σκιτσογραφίες

Διαλέξετε μερικά κάτασπρα, μεγάλα αυγά και, με λεπτό μαύρο ή έγχρωμο μαρκαδόρο, διακοσμήστε όλόκληρη την επιφάνεια του αυγού με αυτοσχέδια μοτίβα, λουλούδια, κουνελάκια και ό,τι άλλο σας εμπνεύσει η διασκεδαστική αυτή δραστηριότητα.

Μαρμάρινα (με βερνίκι νυχιών)

Γεμίστε ένα δοχείο με νερό, ανακατέψτε μέσα λίγο βερνίκι νυχιών στο χρώμα που επιθυμείτε, βουτήξτε τα αυγά σας μέσα στο διάλυμα και στροβιλίστε τα για λίγο. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά και απολαύστε το «μαρμάρινο» αποτέλεσμα.

Μικρά μπέργκερς

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαρκαδόροι, πράσινο γκοφρέ χαρτί, κίτρινο χαρτόνι, ψαλίδι και κόλλα. Ζωγραφίστε το «μπιφτέκι» και την «ντομάτα» με ένα καφέ κι έναν κόκκινο μαρκαδόρο αντίστοιχα, προσθέστε λίγο σουσαμάκι στο αφράτο... αυγοψωμί με έναν λευκό μαρκαδόρο ή λίγο blanco και, τέλος, κολλήστε κίτρινα τριγωνάκια για το τυρί και μια «κατσαρή» γιρλάντα από γκοφρέ χαρτί για το μαρούλι.

Χρώματα κι αποχρώσεις

Φτιάξτε το χρώμα που θέλετε, βουτήξτε το αυγό σας μέχρις ενός σημείου κι ύστερα αραιώστε με νερό κι επαναλάβετε το ίδιο, αλλά, αυτή τη φορά, λίγο πιο βαθιά. Συνεχίστε σε όλο το αυγό, δημιουργώντας μια σειρά από τόνους του ίδιου χρώματος επάνω στην επιφάνειά του. Παίξτε και με άλλα χρώματα και φτιάξτε ένα πασχαλινό καλάθι-δειγματολόγιο.

Βάψτε τα αυγά σας με λουλούδια και φυλλαράκια

Με ένα καλσόν και μερικά φύλλα και λουλούδια, μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπα και σούπερ ανοιξιάτικα πασχαλινά αυγά με διακόσμηση φυσική.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο πώς θα το κάνετε:
Καλά βαψίματα!
Περισσότερα πασχαλινά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)