12 συνταρακτικά γεγονότα που μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση και σόκαραν ολόκληρο τον πλανήτη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Η τηλεόραση, είναι από τις πιο κοινές οικιακές συσκευές όλου του κόσμου. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος, είναι να καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ του, να πάρει το τηλεχειριστήριο και να δει εκατοντάδες διαθέσιμες εκπομπές. Επίσης, υπάρχουν και ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές.
Ωστόσο, μερικά πράγματα είναι πολύ συγκλονιστικά για να εμφανίζονται ζωντανά στην τηλεόραση. Συνέχισε να διαβάζεις!

1. Η καταδίωξη αυτοκινήτου του O.J. Simpson


Ο Simpson απομακρύνθηκε με το αυτοκίνητό του, ενώ οι αρχές των καταδίωκαν με ελικόπτερα. Κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του, αλλά τελικά αθωώθηκε.

2. Ταραχή στο Los Angeles για τον βασιλιά Rodney


Αυτές οι μαζικές ταραχές γίνονταν για μέρες και προκάλεσαν το θάνατο 53 ανθρώπων. Επίσης, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Όλα αυτά συνέβησαν, επειδή οι άνθρωποι ήταν θυμωμένοι με το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που επιτέθηκαν στον βασιλιά Rodney, τελικά απελευθερώθηκαν.

3. Το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011


Αυτή η φρικτή φυσική καταστροφή, οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 13.000 ανθρώπων και την καταστροφή περιουσίας, αξίας περίπου 235 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

4. Έκρηξη διαστημικού λεωφορείου Challenger


Στις 8 Ιανουαρίου 1986, και τα επτά μέλη του πληρώματος στο διαστημικό λεωφορείο Challenger πέθαναν καθώς το λεωφορείο εξερράγη μόλις 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση. Όλος ο κόσμος παρακολούθησε με απόλυτο σοκ.

5. Δολοφονία του Lee Harvey Oswald


Ο Lee Harvey Oswald, ήταν ο ελεύθερος σκοπευτής που σκότωσε τον John F. Kennedy το 1963. Επίσης, σκότωσε έναν αστυνομικό με το όνομα J.D. Tippit την ίδια ημέρα που σκότωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Καθώς πήγαινε στη φυλακή, ο Jack Ruby τον πυροβόλησε μέχρι θανάτου.

6. Η αυτοκτονία της Christine Chubbuck στον αέρα


Ήταν ρεπόρτερ ειδήσεων στη Florida που έπασχε από κατάθλιψη. Την ώρα των ειδήσεων, η Chubbuck χρησιμοποίησε ένα περίστροφο και πυροβολήθηκε στο αυτί.

7. Τουριστική ομηρία στη Μανίλα


Ο Rolando Mendoza ήταν προηγουμένως αστυνομικός, μέχρι να απολυθεί. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, κατέλαβε ένα τουριστικό λεωφορείο. Αυτό οδήγησε στο θάνατο οχτώ ομήρων.

8. Η προσγείωση της πτήσης 292 του JetBlue Airways



Ήταν μια προσγείωση έκτακτης ανάγκης, που δεν έχει ξαναγίνει. Ευτυχώς, δεν χάθηκε κανείς.

9. Η καταστροφή του αγάλματος του Σαντάμ Χουσεΐν


Στις 9 Απριλίου 2003, οι στρατιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι πολίτες του Ιράκ, κατάφεραν να καταστρέψουν το άγαλμα του Χουσεΐν.

10. Σοκ και δέος


Η τρομακτική τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου από το Ιράκ στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκάλεσε σοκ και δέος στους ανθρώπους που έβλεπαν τα σπίτια τους να καίγονται.

11. 9/11 Τρομοκρατική επίθεση


Όταν έπεσε το πρώτο αεροπλάνο, οι άνθρωποι δεν ήταν σίγουροι εάν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Όταν όμως έπεσε και άλλο αεροπλάνο στον δεύτερο πύργο, βεβαιώθηκαν.

12. Η προσγείωση στην Σελήνη


Κανείς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει εκείνη την εποχή, ότι η ανθρωπότητα ήταν ικανή να πάει στο φεγγάρι. Περισσότεροι από 600 εκατομμύρια άνθρωποι, παρακολούθησαν ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία.

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)