Οι 5 μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες στο ποδόσφαιρο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το ποδόσφαιρο έχει ένα βασικό θετικό στοιχείο και ένα βασικό αρνητικό στοιχείο. Το θετικό του είναι τα πάντα μπορούν να γίνουν, τίποτα δεν είναι απίθανο. Το αρνητικό του είναι ακριβώς το ίδιο: τα πάντα μπορούν να γίνουν, τίποτα δεν είναι απίθανο.
Ας χρησιμοποιήσουμε μια άλλη κλισέ έκφραση για να γίνει κατανοητό το point μας: όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Αν είσαι από την πλευρά του «όλα μπαίνουν» θαυμάζεις την μαγεία της μπάλας, αν είσαι από την μεριά του «όλα χάνονται» την καθυβρίζεις. Ολόκληρες ιστορίες γράφτηκαν επειδή μπήκε ένα γκολ που δεν θα περίμενε κανείς αλλά και το αντίστροφο: μεγάλες, χαμένες ευκαιρίες στέρησαν ιστορικές επιτυχίες από ομάδες.
Ορισμένοι οπαδοί ελληνικών ομάδων ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει. Να πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Ελλάδα-Δανία 0-0, Προκριματικά Μουντιάλ 1998

Υπεύθυνος: Αλέξης Αλεξανδρής
Τι έγινε: Η Ελλάδα ήθελε νίκη επί της Δανίας για να προκριθεί και προς το τέλος του αγώνα ο Αλέκος Αλεξανδρής βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ. Ο Δανός απέκρουσε με τα πόδια, η λύτρωσε δεν ήρθε το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Τι δεν έγινε: Η Ελλάδα έμεινε έξω από το Μουντιάλ του 1998.
Στο 2.33:



Λοκομοτίβ Μόσχας-ΑΕΚ 2-1, Προημιτελικά Κυπέλλου Κυπελλούχων 1998

Υπεύθυνος: Ντέμης Νικολαΐδης
Τι έγινε: Το σκορ ήταν στο 1-1 και όσο παρέμενε η ΑΕΚ ήταν με το ένα πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Νικολαΐδης έχασε στο 90′ μια τεράστια ευκαιρία σε κενό τέρμα, το 1-2 δεν έγινε και μερικές στιγμές μετά η ΑΕΚ δέχθηκε και δεύτερο γκολ.
Τι δεν έγινε: Για μερικά δευτερόλεπτα η ΑΕΚ δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
Στο 2.45:



Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-1, Προημιτελικά Champions League 1999
Υπεύθυνος: Γιώργος Αμανατίδης
Τι έγινε: Ο Ολυμπιακός νικούσε με 1-0 την Γιουβέντους, σκορ που τον έστελνες στους «4» του Champions League. Με ένα γκολ ακόμα άγγιζε ακόμα περισσότερο την πρόκριση και εξασφάλιζε πως ακόμα και αν δεχόταν γκολ το ματς θα πήγαινε στην παράταση. Ο Αμανατίδης έχασε μια τεράστια ευκαιρία για το 2-0 και αυτό στοίχησε στον Ολυμπιακό που ελεώ Κόντε (και αέρα…) ισοφαρίστηκε σε 1-1 και αποκλείστηκε.
Τι δεν έγινε: Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να φτάσει στα ημιτελικά του Champions League!
Στο 1.49:



Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 3-1, Προημιτελικά Champions League 2002

Υπεύθυνος: Γκόραν Βλάοβιτς
Τι έγινε: Ο Παναθηναϊκός έχανε με 3-1 από την Μπαρτσελόνα και πίεζε για ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε την τεράστια πρόκριση. Μπορεί το να πιέζεις την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου να είναι από μόνο του μια μεγάλη υπόθεση αλλά οι οπαδοί των «πράσινων» θα θυμούνται για πάντα το σουτ του Βλάοβιτς που στα τελευταία λεπτά πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.
Τι δεν έγινε: Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε για τέταρτη φορά στην ιστορία του στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Στο 4.30:



Ελλάδα-Κόστα Ρίκα 1-1, Φάση των «16» του Μουντιάλ 2014

Υπεύθυνος: Φάνης Γκέκας
Τι έγινε: Τι και αν η Κόστα Ρίκα έπαιζε με δέκα παίκτες; Ο Νάβας βρισκόταν σε πολύ μεγάλη μέρα και αφού με τις αποκρούσεις του παραλίγο να δώσει τη νίκη στην Κόστα Ρίκα (ο Παπασταθόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση), στη συνέχεια έστειλε και το ματς στα πέναλτι. Εκεί ο Φάνης Γκέκας ηττήθηκε ξανά από τον Κοσταρικανό πορτιέρο και η Ελλάδα είπε «αντίο» στο Μουντιάλ.
Τι δεν έγινε: Η Ελλάδα δεν πήγε στα προημιτελικά του Μουντιάλ.
Στο 2.43:


menshouse.gr

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)