Προτάσεις για την έξοδο του Σαββάτου στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο, μια αναπάντεχα ανοιξιάτικη βόλτα στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας, το αγαπημένο μας… παζάρι και οι ανεβαστικοί ήχοι που θα μας κάνουν να χορέψουμε μέχρι πρωίας αποτελούν επίκεντρο της σαββατιάτικης μας βόλτας στην πόλη.

Βόλτα στο αλσάκι του Λογγίνου

Η βόλτα μας ξεκινάει από το πανέμορφο Μετς. Το «Μπαλκόνι της Αθήνας», όπως το είχε αποκαλέσει ο Λε Κορμπυζιέ, προσφέρεται για ανοιξιάτικους περίπατους, με κορυφαίους εκείνους που ξεκινούν από το… μινιόν άλσος του Λογγίνου. Πράσινο, δρομάκια για ρομαντζάδα, χώρο για παιχνίδι με τα παιδιά ή για βόλτες με τα κατοικίδια και ένα πλέγμα από μονοπάτια που οδηγούν σε όμορφα δρομάκια θα βρείτε στο λόφο του Λογγίνου και γύρω από αυτόν. Οι οδοί Μάρκου Μουσούρου, Αρχιμήδους και Ευγ. Βουλγάρεως είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιων δρόμων με γοητευτικά παλιά κτίρια, δέντρα, όμορφα παρτέρια στο πλακόστρωτο και αίσθηση παλιάς αριστοκρατικής Αθήνας.

Για καφεδάκι στο Οντεόν

Είναι ένα από τα πιο sui generis café που υπάρχουν στην Αθήνα, και ταιριάζει γάντι στην πανέμορφη, αρτιστίκ γειτονιά του Μετς. Οι jazz νότες που πλημμυρίζουν τον χώρο συνδυάζονται τέλεια με την ατμοσφαιρική διακόσμηση που αποτελείται μεταξύ άλλων από ένα τεράστιο τσέλο, ένα πιάνο, μια κιθάρα και πολλές ασπρόμαυρες αφίσες από παλιές θεατρικές παραστάσεις. Βγάζει και τραπεζάκια έξω, επιτρέποντάς μας να απολαύσουμε τον πιο… ηλιόλουστο πρωινό καφέ.

Μαμαδίσιο φαγητό με ιστορία

Συνεχίζουμε στο Ολύμπιον (Αναπαύσεως 11, τηλ.: 210 9244388) ένα από τα λίγα μαγειρεία της παλιάς Αθήνας που αντέχουν στον χρόνο χωρίς να χάνουν τίποτα ούτε από το στυλ ούτε από την ποιότητά τους. Θα το βρείτε πλημμυρισμένο από τις μυρωδιές της κατσαρόλας και του φούρνου, και θα δοκιμάσετε οτιδήποτε έχει ο κατάλογος της ημέρας- εμείς προτείνουμε αν βρείτε ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με ζαμπόν και κόκκινη πιπεριά, πατάτες φούρνου και κοκκινιστό μοσχαράκι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 10-12€ το άτομο, μαζί με το «δικό τους» κρασί που είναι συμπαθέστατο.

Πασχαλινές αγορές – και όχι μόνο – στην Τεχνόπολη

To αγαπημένο Μeet Market επιστρέφει και μας περιμένει στον γνώριμο, χώρο της Τεχνόπολης σε… πασχαλιάτικη βερζιόν. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ θα κάνουμε τις πάσης φύσεως αγορές μας στα περισσότερα από 130 περίπτερα εκθετών που συμμετέχουν φέτος. Παράλληλα θα δοκιμάσουμε στο κτίριο Αποθήκη τοπικά παραδοσιακά προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα, θα ανακαλύψουμε πάνω από 100 κρυμμένα πασχαλινά αυγά σε όλη την Τεχνόπολη μαζί με τα πιτσιρίκια κερδίζοντας δώρα και θα ακούσουμε μουσικές από non stop Dj sets που θα παίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Δωρεάν προβολές… μικρού μήκους

Το απογευματάκι θα μας βρει στον χώρο του Booze (Κολοκοτρώνη 57) όπου διεξάγεται το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου i.P.A.S. Τι σημαίνει αυτό; Δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους που αναδεικνύουν άλυτα κοινωνικά προβλήματα από όλο τον κόσμο. Σημειώστε ότι οι ταινίες έχουν μόνο αγγλικούς υπότιτλους, ενώ οι προβολές τους ξεκινούν από το πρωί και ολοκληρώνονται στις 23.00. Η βραδιά κλείνει με Dj Set με την ραδιοφωνική παραγωγό Ρουμπίνη Σταγκουράκη. Κατεβάστε το πρόγραμμα με τις προβολές του Σαββάτου από εδώ

Μια techno σύμπραξη για non stop χορό

Η βραδιά μας ολοκληρώνεται με τον πλέον ιδανικό τρόπο: χορό και πάλι χορό. Η συνήθης ύποπτη ομάδα του Blend φέρνει στα decks του Gazi Music Hall δύο μεγάλα ονόματα της τέκνο σκηνής: Ο Adam Beyer και ο Joseph Capriati, η παλιά και η νέα γενιά, συμπράττουν σε ένα μεγάλο πάρτι το οποίο θα συζητηθεί. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Mikee, Manolaco και Sysex, ενώ η είσοδος την ημέρα του event κοστίζει 33€ (απλή) και 40€ (VIP).

Ν.Γ., in2life.gr


Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)