Ιδέες για γλυκά με το τσουρέκι που περίσσεψε

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Έμεινε τσουρέκι από το Πάσχα; Είτε πρόκειται για σπιτικό τσουρέκι, είτε για εμπορίου, σου δίνουμε μερικές ιδέες για να το μετατρέψεις σε ένα νόστιμο γλυκάκι.
Το χρησιμοποιείς ως βάση και ιδού: ιδέες για νόστιμα. λαχταριστά γλυκά με βάση του τσουρέκι (κι ας είναι μπαγιάτικο). Τριφλ, πουτίγκα, γλυκό κλάμπ σάντουιτς κι άλλες συνταγές σε περιμένουν στις επόμενες σελίδες. Κάνε κλικ σε κάθε φωτογραφία και κλέψε τις συνταγές! 

Καραμέλωσέ το! 

Κόψε το τσουρέκι που περίσσεψε σε φέτες, καραμέλωσέ το με μια εύκολη συνταγή, πασπάλισε με αμύγδαλο, ράντισε με κονιάκ και καλή όρεξη!  

Τσουρέκι με καραμελωμένο γάλα


Το τσουρεκάκι θέλει την κρέμα του

Μαρμελάδα, λικεράκι και χειροποίητη κρέμα μαστίχας δίνουν άλλη διάσταση στο μπαγιάτικο τσουρέκι και το μετατρέπουν σε ένα γλύκισμα που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. Τσέκαρε τη συνταγή. 

Γλύκισμα με τσουρέκι και κρέμα μαστίχας 

Τριφλ γίνεται και με τσουρέκι

Mια καλή ευκαιρία να ξεφορτωθείς το μπαγιάτικο τσουρέκι που κάθεται εδώ και μία βδομάδα στον πάγκο της κουζίνας είναι αυτή η συνταγή που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Κι επειδή η συνταγή σηκώνει αμέτρητες παραλλαγές, βάλε φαντασία και δημιούργησε 

Τριφλ με τσουρέκι, αμύγδαλα και κρέμα πορτοκαλιού 

Γλυκό κλάμπ σάντουις; Κι όμως... 

Μια πανέυκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Γιατί το κλαμπ σάντουιτς δε γίνεται μόνο αλμυρό. Δες τη συνταγή, φτιάξε τη κι ενθουσίασέ τους όλους με την ιδέα, που σου επιτρέπουμε να οικειοποιηθείς. 

Κλάμπ σάντουιτς απο τσουρέκι με σοκολάτα

Πουτίγκα και τσουρέκι: δύο σε ένα!

Εύκολη και σχετικά γρήγορη κι αυτή η συνταγή. Αν βαρέθηκες το κλάασικό τσουρέκι. μη το αφήνεις να μπαγιατέψει κι άλλο. Φτιάξε μια νόστιμη πουτίγκα φούρνου, όπως αυτή που σου προτείνουμε. 

Πουτίγκα φούρνου με τσουρέκι 

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)