ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

15/5/17

Τι λέει ο Υπουργός Παιδείας για την υποχρεωτική 14χρονη εκπαίδευση
Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης αποκαλύπτει στην "Αυγή" της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Ο σχετικός νόμος θα ψηφιστεί το φθινόπωρο και θα προβλέπει υποχρεωτική φοίτηση στα σχολεία για παιδιά και εφήβους 4 έως 18 ετών.
Ο Κ. Γαβρόγλου εξηγεί ποια μαθήματα θα αλλάξουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία και προαναγγέλλει πιλοτική εφαρμογή των αλλαγών στην Ιστορία
Συνέντευξη στην Μίνα Κωστοπούλου
Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής ο Υπουργός Παιδείας αναφορικά με το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης δήλωσε:
-Έχετε εξαγγείλει υποχρεωτική εκπαίδευση για 14 χρόνια, από τα 9 σήμερα. Σε τι ορίζοντα θα γίνει;
-Το φθινόπωρο θα ψηφιστεί ο νόμος για την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Την επόμενη χρονιά θα είναι υποχρεωτικές η Α και Β Λυκείου. Σε τρία χρόνια θα είναι υποχρεωτική η φοίτηση μέχρι και την Γ Λυκείου και από τεσσάρων ετών στο Προνήπιο. Με την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση απαντάμε σε ένα πάγιο αίτημα των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει τη δυνατότητα αυτή, είναι όμως και υποχρέωση της κοινωνίας να ανταποκριθεί.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger