9 πράγματα που ίσως κάνετε λάθος στο σώμα σας καθημερινά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Μερικές φορές, οι ημέρες μας περνούν σαν να είμαστε στον αυτόματο πιλότο. Ξυπνάμε, ακολουθούμε τις ρουτίνες μας και δεν αλλάζουμε τίποτα σε αυτό.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήταν καλύτερα να δίναμε προσοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για κοινές ρουτίνες που ίσως δεν σκεφτόμαστε δεύτερη φορά. Θα ήταν καλό να τις σταματήσουμε γιατί έχουν αντίκτυπο στο σώμα και στο πώς νιώθουμε.
Κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το σώμα σας, ίσως νιώσετε τις αλλαγές. Ίσως τελικά, να αξίζουν οι προσπάθειες.

#1 Παίρνετε ρηχές αναπνοές
1
Wikimedia Commons
Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να αναπνεύσουμε αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν το κάνει σωστά. Η αναπνοή από το στήθος, είναι κοινή αλλά είναι καλύτερο να αναπνέετε με την κοιλιά ή το διάφραγμα. Αυτή η βαθύτερη αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την αντοχή.
#2 Γυμνάζεστε πολύ συχνά
2
Flickr / yangui yasiungu
Μελέτες έχουν δείξει πως η άσκηση 6 ημερών μπορεί να κάνει το σώμα να πιστεύει πως έχει γυμναστεί υπερβολικά. Μια πιο μέτρια γυμναστική (4 ημέρες την εβδομάδα για παράδειγμα), θα μπορούσε να είναι το εισιτήριο για το αδυνάτισμα χωρίς να το παρακάνετε.
#3 Φοράτε τα λάθος παπούτσια
3
Flickr / ptxdview
Τα πόδια σας δεν είναι τα μόνα που κινδυνεύουν αν φοράτε λάθος παπούτσια. Μπορεί να καταλήξετε να υποφέρετε από σοβαρούς πόνους στον αυχένα και τις αρθρώσεις αν δεν έχετε την κατάλληλη υποστήριξη. Αν ο γιατρός συνιστά να βρείτε ένα καλύτερο ζευγάρι, κάντε το. Είναι αδύνατον να αντικαταστήσετε τις αρθρώσεις αλλά εύκολο να αντικαταστήσετε τα παπούτσια.
#4 Πλένεστε πολύ
4
Wikimedia Commons
Το υπερβολικό πλύσιμο των μαλλιών κάνει το τριχωτό της κεφαλής να παράγει περισσότερα έλαια, τα οποία κάνουν λιπαρά τα μαλλιά. Επιπλέον, λαμβάνοντας μεγάλης διάρκειας ζεστά ντους μπορεί να κάνετε το δέρμα να στεγνώσει. Το υπερβολικό ή το συχνό τρίψιμο οπουδήποτε σημείου θα απομακρύνει τα καλά βακτήρια, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο το να αντιμετωπιστούν οι μολύνσεις. Σκεφτείτε να παρακάμψετε το σαμπουάν για μερικές ημέρες την εβδομάδα και να περιορίσετε το χρόνο του ντους για να αποφευχθεί η υπερβολική καθαριότητα.
#5 Χρησιμοποιείτε το λάθος σαπούνι
klassik kyle kapture gel
Flickr / trontnort
Δεν υπάρχουν πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία εκεί έξω που να δηλώνουν πως χρησιμοποιώντας αντιβακτηριδιακό σαπούνι δεν θα αρρωστήσετε ή θα απαλλαγείτε από τα βακτήρια στα χέρια σας. Ωστόσο, θέλετε να κρατήσετε τα καλά βακτήρια που βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων αλλά και αυτά μπορεί επίσης να απομακρυνθούν με το σαπούνι. Τα υπερβολικά σκληρά σαπούνια μπορούν να ρίξουν τα επίπεδα των ορμονών σας.
#6 Φοράτε ρούχα που έχετε πλύνει σε ένα βρώμικο πλυντήριο
6
Wikimedia Commons
Τα ρούχα σας μπορεί να μην είναι τόσο καθαρά όσο νομίζετε. Αν δεν πλένετε τακτικά το πλυντήριό σας, θα μπορούσε να υπάρξει συσσώρευση περιττωμάτων (και ως εκ τούτου, το βακτήριο Εσερίχια κόλι) στην ίδια μηχανή που εμπιστεύεστε για να καθαρίσετε τα ρούχα σας. Από πού προέρχονται; Από τα δικά σας εσώρουχα. Βάζοντας στο πλυντήριο εξαιρετικά βρώμικα εσώρουχα κάθε είδους ή ακόμη και ένα πολύ λερωμένο αθλητικό σουτιέν, μπορεί να είναι βρώμικα την επόμενη φορά που θα τα πλύνετε.
#7 Κοιμάστε λίγο ή πολύ
7
Flickr / Neeta Lind
Χωρίς τη σωστή ποσότητα ύπνου, οι εγκέφαλοί μας αρχίζουν να καταρρέουν. Χωρίς επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ο μέσος ενήλικας θα έχει προβλήματα μνήμης, απώλεια δημιουργικότητας και συναισθηματική αστάθεια. Μαζί με αυτά, εμφανίζεται και η πιθανότητα πολλών άλλων φυσικών κινδύνων. Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να αναπληρώσετε τον ύπνο και όσο έχετε χάσει μέχρι τώρα έχει ήδη κάνει ζημιά. Παραδόξως, όμως, το να κοιμηθεί κάποιος υπερβολικά έχει παρόμοια αποτελέσματα με το να κοιμηθεί πάρα πολύ λίγο.
#8 Κάνετε καθιστική ζωή
8
Flickr / Mr Seb
Δεν πρόκειται απλά για την κακή στάση του σώματος (και αυτό είναι σημαντικό να αλλάξει) αλλά για την ίδια την πράξη. Αν κάθεστε για μεγάλα διαστήματα μπορεί να αναπτύξετε προβλήματα υγείας. Σιγουρευτείτε πως περπατάτε, ακόμη και κάνοντας το τετράγωνο. Είναι καλύτερο από το τίποτα.
#9 Δεν καταναλώνετε σημαντικά τρόφιμα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flickr / The Three
Το να μην καταναλώνετε όλους τους υδατάνθρακες ή όλα τα λίπη, δεν είναι μια καλή ιδέα, καθώς το σώμα τα χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Οι υδατάνθρακες δίνουν στους μυς ενέργεια ενώ τα λίπη κρατούν το μυαλό αιχμηρό. Φυσικά, το να καταναλώσει κανείς υγιείς υδατάνθρακες και λίπη είναι το δύσκολο μέρος. Μπορείτε να ξεκινήσετε τρώγοντας τους κρόκους στις ομελέτες σας ή επιλέγοντας δημητριακά ολικής αλέσεως.
Είστε ένοχοι για οποιαδήποτε από αυτές τις κακές συνήθειες;
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)