Φτιάξτε για το παιδί μια τηλεόραση από κούτα και κάντε το να ξεκολλήσει για πάντα την κανονική τηλεόραση!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Φτιάξτε μια τηλεόραση από κούτα και κλείστε για πάντα την «κανονική» σας τηλεόραση.
Ο Γιώργος και η Ζωή έχουν μεγαλώσει αρκετά τώρα πια, παρατηρούν, ακούν και βλέπουν περισσότερα πράγματα. Πράγματα που με ενοχλούν, που δεν θα ήθελα ποτέ να μάθουν, που δεν θα ήθελα ποτέ να δουν. Σχεδόν όλα αυτά τα ακούμε και τα βλέπουμε μέσα στην τηλεόραση του ίδιου μας του σπιτιού. Που όσο και αν προσπαθώ να την κλείσω, αυτή πάλι θα ανοίξει, που όσο και αν προσπαθώ να επιλέξω τι θα δουν, θα έρθει μια διαφήμιση να μας δείξει ότι από πουθενά δεν μπορείς να προστατεύσεις τα μάτια και τα αυτιά σου.
Και αυτά ρωτάνε και πιστεύουν τα πάντα και μάταια προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι όλα εκεί μέσα είναι ψέματα «και αφού είναι όλα ψέματα μαμά, εμείς γιατί ακόμα τα βλέπουμε;»
Και εδώ κάπου λέω στοπ.
Μεγάλες κουβέντες δεν θα σας γράψω, ότι θα την κλείσουμε για πάντα ή ότι ακόμα ακόμα θα την πετάξουμε από ένα ψηλό βουνό ή ότι θα πάει απευθείας στην ανακύκλωση. Η τηλεόραση θα παραμείνει στο σπίτι μας με όρους.
Σκέφτηκα να σας γράψω τους όρους του δικού μας σπιτιού, αλλά δεν θα το κάνω. Το κάθε σπίτι, η κάθε οικογένεια λειτουργεί διαφορετικά, οπότε επιλέξτε εσείς το καλύτερο για εσάς τους ίδιους.
Θα σας μιλήσω όμως για το αγαπημένο μου παιχνίδι, για ένα παιχνίδι ικανό να μας κάνει να ξεχάσουμε την «κανονική» τηλεόραση για πολύ ώρα. Να μας κάνει να μιλήσουμε, να γελάσουμε, να φανταστούμε, να ονειρευτούμε, να αναπολήσουμε και να γίνουμε ξανά οικογένεια σωστή!
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια χάρτινη κούτα, κόψτε το μπροστινό μέρος, βάψτε τη, ζωγραφίστε τη, βάλτε και μια ψεύτικη κεραία. Όπως και να την κάνετε μη φοβάστε, αυτή η τηλεόραση θα έχει πάντα σήμα και διαλεγμένα κανάλια ένα προς ένα.
Και πάλι μπροστά από ένα κουτί θα είμαστε...

Μόνο που αυτό το κουτί θα είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Και πάλι πρόγραμμα θα δούμε...

Μόνο που αυτό το πρόγραμμα θα το έχουμε φτιάξει εμείς.
Και σ αυτό το κουτί θα παρουσιαστούν όλα τα μέλη της οικογένειας, θα παίξουμε στο δικό μας reality show!
Ο ένας θα γίνει δημοσιογράφος και θα μας μιλήσει απλά για τη μέρα του. Πώς πέρασε, τι ήταν αυτό που του άρεσε περισσότερο, τι τον πίκρανε, τι καινούριο έμαθε;
Ο άλλος θα γίνει σωστός gamer και θα μας παρουσιάσει το αγαπημένο του παιχνίδι, γιατί του αρέσει, πώς παίζεται, αλλά και ποια είναι τα κόλπα του.
Θα δούμε μέχρι και παιδική ταινία με ήρωες τις κούκλες μας και τα αυτοκινητάκια μας.
Θα μιλήσουμε για την πολιτική του σπιτιού μας και θα κάνουμε μέχρι και debate, με ερωτήσεις από το κοινό που θα μας βλέπει σε ζωντανή μετάδοση.
Μπορούμε να κάνουμε μέχρι και εκπομπή μαγειρικής και να δείξουμε στο φανατικό κοινό μας τη μυστική συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλουράκια.
Και όταν πια κουραστούμε θα βγούμε έξω από την τηλεόραση μας και θα συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά σ ένα σπίτι με αλήθειες, με κουβέντες, με αγάπη και χαρά!

Φτιάξτε μια τηλεόραση από κούτα και κλείστε για πάντα την «κανονική» σας τηλεόραση.


Περισσότερες κατασκευές για παιδιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)