ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

14/5/17

Τρίπτυχο με λέξεις-κλειδιά για τα Μαθηματικά!
Το "λεξιλόγιο" των Μαθηματικών δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους μαθητές με μαθησιακά προβλήματα, καθώς εμφανίζουν δυσκολίες στην αναγνώριση των λέξεων και στην αποκωδικοποίηση της σημασίας τους, με αποτέλεσμα να μην επιλέγουν σωστά το είδος της πράξης που απαιτεί μία άσκηση ή ένα πρόβλημα.

Οι μαθητές είναι αναγκαίο να εξοικειωθούν με τις λέξεις - κλειδιά των Μαθηματικών, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν σαν οπτικές νύξεις σε συνδυασμό με τη διατύπωση μιας άσκησης.


Πέρα από το εποπτικό υλικό που είναι χρήσιμο να έχουμε στην τάξη, ώστε να μπορούν να το συμβουλεύονται οι μαθητές κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, είναι καλό να υπάρχει και αντίστοιχο  υλικό που θα μπορεί να χρησιμοποιεί ο μαθητής και στο σπίτι ή που θα έχει σε εύκολα προσβάσιμο σημείο π.χ στο τετράδιο.

Με τη σκέψη αυτή και με μια ιδέα που βρήκα στο pinterest, έφτιαξα τη δική μου εκδοχή του τρίπτυχου.

       
Σε ανοιχτόχρωμο χρωματιστό χαρτί Α4 εκτυπώσαμε το τρίπτυχο που θα βρείτε παρακάτω. 
Στο εσωτερικό του τρίπτυχου υπάρχουν οι λέξεις - κλειδιά μέσα στα αντίστοιχα σύμβολα των πράξεων ενώ στο εξωτερικό κολλήσαμε ετικέτες με τα ονόματα των πράξεων. 

Στη συνέχεια, κολλήσαμε το τρίπτυχο στο τετράδιο των Μαθηματικών, ώστε να διατηρηθεί και να μπορούν οι μαθητές να το συμβουλεύονται όποτε χρειάζεται στο σπίτι.

Το τρίπτυχο


Οι ετικέτεςhkuriaataxia.blogspot.gr

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger