3 ομαδικά παιχνίδια για το σχολείο, το πάρτι ή την κατασκήνωση

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ξεκινάμε με τη φρουτοσαλάτα!!!

  Είναι ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, στο οποίο συμμετέχουν όποιοι και όσοι θέλουν! Δε χρειάζεται σχεδόν καθόλου προετοιμασία παρά μόνο να τοποθετήσουμε τις καρέκλες σε κύκλο! Όσοι παίζουν λοιπόν κάθονται σε καρέκλες στον κύκλο, εκτός από έναν παίκτη που στέκεται στη μέση του κύκλου. Δίνουμε σε όλους τους παίκτες ονόματα φρούτων. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρία ονόματα φρούτων. Αν είναι μεγάλος ο αριθμός των παικτών βάζουμε επιπλέον ονόματα φρούτων. 

  Ο παίκτης που είναι όρθιος φωνάζει ένα από τα φρούτα (πχ. μήλο!!). Όσοι είναι μήλα πρέπει να σηκωθούν και να βρουν μια άδεια θέση. Τώρα θα προσπαθήσει και ο παίκτης στη μέση να βρει μια θέση να κάτσει. Αυτός που θα μείνει χωρίς καρέκλα θα φωνάξει το επόμενο φρούτο κ.ο.κ. Αν πει φρουτοσαλάτα, τότε σηκώνονται όλοι και ψάχνουν καινούρια θέση!!

Στο σχολείο συνήθως παίζουμε το παιχνίδι με τα παιδιά, αλλά χωρίς τις καρέκλες. Βγαίνουμε στην αυλή και βάζω κύκλους ή σημάδια κάτω με ταινία ή κιμωλία που είναι οι "θέσεις" των παικτών στον κύκλο. Το καλό με τη φρουτοσαλάτα είναι ότι παίζεται άνετα σε κλειστούς χώρους αλλά και έξω, συμμετέχουν όλοι ταυτόχρονα γιατί είναι πάντα όλοι σε εγρήγορση και φυσικά είναι ό,τι πρέπει για να παίξουμε κι εμείς!





Παπουτσωμένες καρέκλες!!

  Γι' αυτό το παιχνίδι θα χρειαστούμε δύο καρέκλες, δύο μαντίλια και πολλά παπούτσια!! Μπορούν να παίξουν όλα τα παιδιά από 6 ετών. Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Ένας παίκτης από κάθε ομάδα δένει τα μάτια του με το μαντίλι και μπαίνει στο χώρο που θα γίνει το παιχνίδι. Οι υπόλοιποι σκορπίζουν τα παπούτσια τους στο χώρο. 
  Δίνουμε το σύνθημα και ξεκινάνε μπουσουλώντας να ψάχνουν να βρουν ένα παπούτσι και να πάνε στην καρέκλα τους για να το φορέσουν σε ένα από τα πόδια. Κάθε φορά παίρνουν μόνο ένα παπούτσι και πρέπει να προσέξουν να το φορέσουν στην καρέκλα της ομάδας τους και όχι στης αντίπαλης. Οι συμπαίκτες φωνάζουν και προσπαθούν να τους οδηγήσουν στα παπούτσια. Νικητής θα είναι όποιος καταφέρει να βάλει παπούτσια και στα τέσσερα πόδια της καρέκλας και να καθίσει πάνω σε αυτήν.  




Για το τέλος άφησα το Παιχνίδι της Σοκολάτας που θα αρέσει σε πολλούς!!!

  Και σε αυτό το παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά πάνω από 6 ετών. Για να παίξουμε χρειαζόμαστε 1-2 σοκολάτες με το περιτύλιγμα (κατά προτίμηση υγείας τώρα που κάνει ζέστη), ένα πιάτο μιας χρήσης, πιρούνι, μαχαίρι φαγητού (με τη στρογγυλή μύτη), καπέλο, δύο γάντια ή δύο καθαρές κάλτσες και 2 ζάρια.
  Η διαδικασία είναι απλή. Καθόμαστε όλοι σε κύκλο. Στο κέντρο του κύκλου έχουμε αφήσει το πιάτο με τις σοκολάτες, το μαχαιροπίρουνο και τα ρούχα. Ξεκινάει κάποιος να ρίχνει τα ζάρια και μετά ρίχνουν όλοι με τη σειρά με φορά προς τα αριστερά. Όποιος πετύχει διπλές (οποιεσδήποτε) μπαίνει στο κέντρο, βάζει όλα τα ρούχα και προσπαθεί με το μαχαιροπίρουνο να κόψει τη σοκολάτα και να φάει ένα κομμάτι. Ωστόσο οι υπόλοιποι συνεχίζουν κανονικά να ρίχνουν τα ζάρια. Όταν θα φέρει κάποιος διπλές, φωνάζει διπλές! Ο παίκτης στη μέση βγάζει τα ρούχα αφήνει τη σοκολάτα :-( και πηγαίνει στη θέση του και αφήνει το νέο παίκτη να δοκιμάσει! Εντωμεταξύ το ζάρι εξακολουθεί να γυρίζει οπότε καταλαβαίνετε τι θα γίνει!! Αν δείτε ότι φέρνουν πολλές διπλές και δεν προλαβαίνουν καν να ντυθούν, τότε ορίστε μια συγκεκριμένη διπλή που θα κερδίζει. Εμείς το είχαμε παίξει με εξάρες μόνο! Όπως βλέπετε στη φωτογραφία του 2006 από κατασκήνωση του CISV ήμουν πολύ καλή στο συγκεκριμένο παιχνίδι!!! ;-)

Οι δραστηριότητες είναι από το gamebook για τις κατασκηνώσεις του CISV.

http://ideesgiadaskalous.blogspot.gr/2015/05/3-omadika-paixnidia-gia-to-sxoleio.html

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)