Παγωμένη μους σοκολάτας σε 2 βήματα
*Φωτογραφία: gmi-pmc.edge-generalmills.com
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 μερίδες)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πικραμύγδαλο ή οποιοδήποτε άλλο ποτό της αρεσκείας σας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
Κακάο (προαιρετικά για τη γαρνιτούρα)
Τι θα κάνετε
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, που θα έχετε ρυθμίσει στην πιο γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Έπειτα, προσθέστε το λικέρ και το σιρόπι σοκολάτας.
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πικραμύγδαλο ή οποιοδήποτε άλλο ποτό της αρεσκείας σας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
Κακάο (προαιρετικά για τη γαρνιτούρα)
Τι θα κάνετε
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, που θα έχετε ρυθμίσει στην πιο γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Έπειτα, προσθέστε το λικέρ και το σιρόπι σοκολάτας.
*Φωτογραφία: goodtoknow.media.ipcdigital.co.uk
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μίγμα σε θήκες για cupcakes από αλουμίνιο (περίπου μία κουταλιά στο καθένα αρκεί). Καλύψτε τις και αφήστε τις στην κατάψυξη για 4 ώρες. Εναλλακτικά, απλώστε όλο το μίγμα σε ένα μακρόστενο σκεύος για μεγαλύτερα κομμάτια. Το μόνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι το εξής: ένα τέταρτο πριν τα σερβίρετε, βάλτε τα στη συντήρηση για να μαλακώσουν.
Στο τέλος, γαρνίρετε με κακάο!
Πηγή: bettycrocker.com
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μίγμα σε θήκες για cupcakes από αλουμίνιο (περίπου μία κουταλιά στο καθένα αρκεί). Καλύψτε τις και αφήστε τις στην κατάψυξη για 4 ώρες. Εναλλακτικά, απλώστε όλο το μίγμα σε ένα μακρόστενο σκεύος για μεγαλύτερα κομμάτια. Το μόνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι το εξής: ένα τέταρτο πριν τα σερβίρετε, βάλτε τα στη συντήρηση για να μαλακώσουν.
Στο τέλος, γαρνίρετε με κακάο!
Πηγή: bettycrocker.com
Πανεύκολο cheesecake
*Φωτογραφία: assets.kraftfoods.com
Τι θα χρειαστείτε
2 συσκευασίες μπισκότα (ενδεικτικά προτείνουμε τα digestive)
11 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
450 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 και ¼ φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
¼ φλιτζανιού χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής
Τι θα κάνετε
11 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
450 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 και ¼ φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
¼ φλιτζανιού χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής
Τι θα κάνετε
Σε μια πλαστική σακούλα, βάλτε όλα τα μπισκότα και χτυπήστε τα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να θρυματιστούν. Έπειτα, ρίξτε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε τα.
Απλώστε ομοιόμορφα το μίγμα σε ένα τσέρκι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Απλώστε ομοιόμορφα το μίγμα σε ένα τσέρκι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, «χτυπήστε» στο κλασικό μίξερ ή το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Αφού ανακατευτούν, προσθέστε τη βανίλια και το λεμόνι.
Απλώστε το μίγμα πάνω στα μπισκότα με μια σπάτουλα και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το στη συντήρηση για 2,5 με 3 ώρες και μετά… απολαύστε υπεύθυνα!
*Φυσικά, για το γαρνίρισμα μπορείτε να προσθέσετε από φρούτα μέχρι γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδα.
Πηγή: popsugar.com
Πηγή: popsugar.com
Παγωτό σε χρόνο dt!
*Φωτογραφία: food.fnr.sndimg.com
Τι θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι γάλα
1 και ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μισή κουταλιά της σούπας βανίλια
2-3 φλιτζάνια παγάκια
1/3 φλιτζανιού αλάτι Κόσερ
1 πλαστική σακούλα τροφίμων με ζίπερ
1 μεγάλη σακούλα τροφίμων με ζίπερ για την κατάψυξη
Τι θα κάνετε
Στη μικρή σακούλα ανακατέψτε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Κλείστε την καλά και βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει τον αέρα. Στη μεγάλη σακούλα, αναμίξτε το αλάτι και τον πάγο. Έπειτα, τοποθετήστε τη μία μέσα στην άλλη και κλείστε καλά τη μεγάλη σακούλα.
1 φλιτζάνι γάλα
1 και ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μισή κουταλιά της σούπας βανίλια
2-3 φλιτζάνια παγάκια
1/3 φλιτζανιού αλάτι Κόσερ
1 πλαστική σακούλα τροφίμων με ζίπερ
1 μεγάλη σακούλα τροφίμων με ζίπερ για την κατάψυξη
Τι θα κάνετε
Στη μικρή σακούλα ανακατέψτε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Κλείστε την καλά και βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει τον αέρα. Στη μεγάλη σακούλα, αναμίξτε το αλάτι και τον πάγο. Έπειτα, τοποθετήστε τη μία μέσα στην άλλη και κλείστε καλά τη μεγάλη σακούλα.
*Φωτογραφία: gloriouslymade.com
Χτυπήστε την συνεχόμενα για 5 λεπτά. Τότε, θα δείτε ότι το μίγμα έχει γίνει παχύρρευστο. Χωρίς να ανοίξετε τις σακούλες, αφήστε τις να «ξεκουραστούν» σε ένα πιάτο ή μια πετσέτα για λίγα λεπτά, φροντίζοντας ο πάγος στη μεγάλη σακούλα να «περικλείει» τη μικρή σακούλα.
Χτυπήστε την συνεχόμενα για 5 λεπτά. Τότε, θα δείτε ότι το μίγμα έχει γίνει παχύρρευστο. Χωρίς να ανοίξετε τις σακούλες, αφήστε τις να «ξεκουραστούν» σε ένα πιάτο ή μια πετσέτα για λίγα λεπτά, φροντίζοντας ο πάγος στη μεγάλη σακούλα να «περικλείει» τη μικρή σακούλα.
*Φωτογραφία: simplystrikingblog.files.wordpress.com
Τέλος, ανοίξτε τις και σερβίρετε το παγωτό φρέσκο- φρέσκο από τη μικρή σακούλα.
Πηγή: foodandgoodco.com.com
Τέλος, ανοίξτε τις και σερβίρετε το παγωτό φρέσκο- φρέσκο από τη μικρή σακούλα.
Πηγή: foodandgoodco.com.com
Φρουτένια απόλαυση
*Φωτογραφία: iheartnaptime.net
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 μερίδες)
¼ φλιτζάνι ζάχαρη ή μέλι
½ κουταλιά της σούπας κανέλα ή κάρδαμο
3-4 φλιτζάνια φρέσκα φρούτα, κομμένα σε σχήμα μισοφέγγαρου. (Τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, ο ανανάς, τα μάνγκο, οι φράουλες και οι μπανάνες είναι οι καλύτερες επιλογές)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής
¼ φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι ή λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
Τι θα κάνετε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Σε ένα ξεχωριστό σκεύος, προσθέστε τα φρούτα, τη βανίλια και τον χυμό πορτοκάλι.
Έπειτα, τοποθετήστε τα κομμάτια των φρούτων σε ένα ταψί, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν και ρίξτε από πάνω τον χυμό. Μπορείτε να τα κόψετε στη μέση, σε σχήμα μισοφέγγαρου ή ακόμα και σε κυβάκια. Στο τέλος, πασπαλίστε με το μίγμα από τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
¼ φλιτζάνι ζάχαρη ή μέλι
½ κουταλιά της σούπας κανέλα ή κάρδαμο
3-4 φλιτζάνια φρέσκα φρούτα, κομμένα σε σχήμα μισοφέγγαρου. (Τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, ο ανανάς, τα μάνγκο, οι φράουλες και οι μπανάνες είναι οι καλύτερες επιλογές)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής
¼ φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι ή λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
Τι θα κάνετε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Σε ένα ξεχωριστό σκεύος, προσθέστε τα φρούτα, τη βανίλια και τον χυμό πορτοκάλι.
Έπειτα, τοποθετήστε τα κομμάτια των φρούτων σε ένα ταψί, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν και ρίξτε από πάνω τον χυμό. Μπορείτε να τα κόψετε στη μέση, σε σχήμα μισοφέγγαρου ή ακόμα και σε κυβάκια. Στο τέλος, πασπαλίστε με το μίγμα από τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
*Φωτογραφία: foodandgoodco.com
Αφήστε τα φρούτα να ψηθούν για 20 λεπτά -θα το καταλάβετε όταν το πιρούνι «τρυπάει» εύκολα τη σάρκα τους.
Συνοδέψτε με μια μπάλα παγωτό!
Πηγή: cookingchanneltv.com
Αφήστε τα φρούτα να ψηθούν για 20 λεπτά -θα το καταλάβετε όταν το πιρούνι «τρυπάει» εύκολα τη σάρκα τους.
Συνοδέψτε με μια μπάλα παγωτό!
Πηγή: cookingchanneltv.com
Περισσότερες συνταγές εδώ.