9 πράγματα που μπορείς να κάνεις με 5€

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Τι μπορεί να κάνει κανείς με 5€ στην Αθήνα (ή το σπίτι του); Σας φαίνονται λίγα; Είναι. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να μας φέρουν… πολλά.

Ιδού 9 προτάσεις… επένδυσης για να πιάσουν τόπο. 

Να πιεις (φτηνά) ποτά

Στην ταράτσα του Athens Style Hostel και στο White Noise στο Γκάζι, στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο ο Κόκκινος Λωτός στα Εξάρχεια, στο κουκλίστικο ΠαΡοΤ στο Παγκράτι, στον Καραγκιόζη επίσης στα Εξάρχεια, στην Arbaρόριζα και στο Πικάπ στο Θησείο, τα ποτά (και κάποια κοκτέιλ) δεν ξεπερνούν τα 5€. 

Να φας κινέζικο

Microu Lee το λένε και κάνει τα ματάκια μας να κλαίνε. Το street κινέζικο των Εξαρχείων ετοιμάζει take away noodles με κοτόπουλο, noodles με γλυκόξινο χοιρινό (3,80€), αλλά και ωραιότατο παραδοσιακό κινέζικο burger σε χορταστικότατες μερίδες. 

Και (πολλά) πιροσκί

Φρέσκα, σπιτικά και χειροποίητα από τη γέμιση μέχρι το αλεύρι, τα ρώσικα πιροσκί του Καλίνκα Μαλίνκα αποτελούν από μόνα τους λόγο να κάνετε μια βόλτα μέχρι τα «χαμηλά» της Μαυρομιχάλη. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 1-2€.

Και φαλάφελ

Τα αραβικά ταχυφαγεία που παρατάσσονται στην αρχή της Λιοσίων αποτελούν την πιο αυθεντική εκδοχή για όσους θέλουν να απολαύσουν αληθινά φαλάφελ με το παραδοσιακό μαγείρεμα, σε σούπερ φτηνές τιμές. Επιλέξτε Al Shark ή Mohammad και θα βγείτε κερδισμένοι (και χορτασμένοι) με ρέστα από 5€.

Να πας σινεμά

Στο Σινέ Αιολία στην Καισαριανή, στο Μελίνα Μερκούρη στην Ηλιούπολη, στον Μίμη Φωτόπουλο στο Μαρούσι, στο Σινέ Γέρακας και σε πολλά ακόμα δημοτικά σινεμά, το εισιτήριο κοστίζει μόλις 5€, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (αφιερώματα) η είσοδος είναι δωρεάν. 

Να επισκεφτείς Μουσεία

Το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, το Μουσείο Μπενάκη (μόνο για την περιοδική έκθεση), το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών και το Πολεμικό Μουσείο έχουν εισιτήριο εισόδου που δεν ξεπερνά τα 5€.

Να κάνεις premium συνδρομή στο Spotify

Αυτήν την περίοδο, το δημοφιλές streaming προσφέρει τρίμηνη premium συνδρομή με μόλις 0,99€. Προλάβετε. 

Να τα σπάσεις όλα!

Ή σχεδόν όλα, στο Λίμπα στου Ψυρρή, όπου μπορείτε να σπάσετε οκτώ μπουκάλια με ρόπαλο. Και αν σας περισσεύει ένα ακόμα πεντάευρο άλλα οκτώ.

Να χάσεις κιλά 

Λέγεται Dutriton, και με μερικά βασικά στοιχεία (ύψος, ηλικία, βάρος κτλ.) σου παραθέτει αναλυτικά πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις ανά ημέρα, σε τι ποσότητα μακροθρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά) ανάλογα με το στόχο σου και σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου, καθημερινό διαιτολόγιο, επιλέγοντας τρόφιμα. Το μηνιαίο κόστος χρήσης της εφαρμογής ανέρχεται στα 5€. 

Νικόλας Γεωργιακώδης, in2life.gr


Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)