Πέντε βραδινές βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


«Αν ήξεραν οι πολίτες της πόλης των Αθηνών πάνω σε τι θησαυρό περπατάνε ζουν και αναπνέουν θα μετέβαλλαν την καθημερινότητα τους», μας είχε γράψει προ πολλού ένας αναγνώστης και δε θα μπορούσε να περιγράψει με περισσότερη σαφήνεια την «ευλογία» των κατοίκων της Αθήνας.

Πέρα από την υπόγεια ιστορία βέβαια που αναδύεται με κάθε αφορμή, η Αθήνα είναι εξίσου γοητευτική και στις μετέπειτα «προσθήκες» που πρόσθεσαν έξτρα πόντους ομορφιάς και χάρης. Ιστορικές, αλλά και μοντέρνες λοιπόν, ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας βόλτες στα στενά και ευρύτερα σύνορά της. 

Στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ

Ένα πάρκο κόσμημα, ιδανικό για πρωινή βόλτα, αλλά ακόμα ωραιότερο το βράδι. Το πάρκο του ΚΠΙΣΝ παραμένει ανοικτό στο κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα και προσφέρεται για τσάρκες ανάμεσα σε δέντρα και αρωματικά φυτά, αλλά και δωρεάν συναυλίες που μπορεί να πετύχετε καθημερινά από αγαπημένους έλληνες καλλιτέχνες. Ενημερωθείτε εδώ για τα events του και αν η βόλτα σας ανοίξει την όρεξη για φαγητό/ποτάκι, τότε must επιλογές μια ανάσα από το πάρκο είναι ο Πεζούλας για φρέσκο ψάρι και λοιπά αφροδισιακά και το Paladar ακριβώς απέναντι για ωραιότατα κοκτέιλ. 

Στις ταράτσες του κέντρου

Σαν άλλοι Spider Man κινηθείτε από ταράτσα σε ταράτσα σε ένα ιδιαίτερο rooftop hoping με μπόλικη μουσική και ακόμα περισσότερα κοκτέιλ μέχρι… τελικής πτώσης. Με αφετηρία την πλατεία Μοναστηρακίου ξεκινήστε από το Couleur Locale για κάτι χαλαρό με θέα Ακρόπολη, και ύστερα κατηφορίστε την Ερμού προς Θησείο και… ακόμα παραπέρα μέχρι Πειραιώς, πιάστε τραπεζάκι στο roof bar του Gazarte για ένα ακόμα ποτάκι. Τέλος, για open air χορό, μπορείτε να καταλήξετε στο Terraza της Τριπτολέμου, όπου η ομάδα Playground ξημερώνεται με εγχώριους και μη Djs. 

Στου Ψυρρή

Ξεκινήστε από την πολύ ιδιαίτερη οδό Πιττάκη, που γίνεται τα βράδια φαντασμαγορική από τα εκατοντάδες ετερόκλητα φωτιστικά που κρέμονται από πάνω της. Στρίψτε αριστερά στο τέλος της, στην Καραϊσκάκη, και ξανά αριστερά στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Χριστοκοπίδου. Από εδώ κάντε δεξιά στην Ναυάρχου Αποστόλη –που μετονομάζεται μετά από λίγο σε Τάκη– για να καταλήξετε στην πλατεία Αγίων Αναργύρων. Πίσω από την ομώνυμη εκκλησία βρίσκεται το εν πολλοίς ανεξερεύνητο δρομάκι Ρήγα Παλαμίδου, που φιλοξενεί το διατηρητέο κτίριο του Θεάτρου Εμπρός. Ακολουθώντας τις οδούς Σαρρή και Αριστοφάνους, καταλήγετε στην κεντρική πλατεία Ηρώων, και επιλέγετε αν θα συνεχίσετε για ποτάκι προς τα «επάνω» δρομάκια (στην Μελανθίου π.χ. βρίσκεται το ποδηλατικό μπαράκι Handlebar) ή θα αράξετε για ναργιλέ στη Μιαούλη για να θυμηθείτε τα φοιτητικά σας χρόνια.

Στην Αποστόλου Παύλου 

Σταθερά ρομαντική, ακαταμάχητα Αθηναϊκή βόλτα με φόντο Ακρόπολη. Ξεκινήστε από τον σταθμό του Θησείου και συνεχίστε μέχρι τα σκαλάκια του Ηρωδείου ή λίγο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης. αρχαία αγορά στο αριστερό σας χέρι καθώς ανηφορίζετε, αλλά και το πλακόστρωτο του Πικιώνη που ανηφορίζει προς τον λόφο του Φιλοπάππου στα δεξιά, δίνουν στη βόλτα γενναίες δόσεις αθηναϊκής ιστορίας. Απαραίτητη στάση για prive ποτό, το κουκλίστικο wine bar Wine Point και το ατμοσφαιρικό Hitchcocktales αμφότερα στην οδό Πορίνου, μερικά βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην Πλάκα και τα Αναφιώτικα

Πιο γραφικά δε γίνεται, πιο ρομαντικά (ναι καλά το καταλάβατε), δε γίνεται. Η βόλτα στην πιο όμορφη γειτονιά της πόλης, ξεκινά από τον ολοζώντανο πεζόδρομο της Κυδαθηναίων, και συνεχίζει προς την οδό Τριπόδων, όπου βρίσκεται το περίφημο Φανάρι του Διογένη. Συνεχίστε την Τριπόδων μέχρι να μετατραπεί σε Λυσιου, ανεβείτε τα σκαλάκια της Μνησικλέους, μέχρι την οδό Θεωρίας και από αυτό το σημείο στρίψτε στο δρομάκι δεν έχει όνομα, προς την αντίθετη κατεύθυνση, για να καταλήξετε στα ασβεστωμένα σοκάκια των Αναφιώτικων. Από δω και πέρα εμπιστευτείτε το ένστικτό σας για να χαθείτε στα καλντερίμια τους. Επιστρέφοντας, τιμήστε το πιο πολυφωτογραφημένο καφέ του κόσμου και πιάστε τραπεζάκι στο Γιασεμί για χαλαρό ποτό ή κοκτέιλ.
Νικόλας Γεωργιακώδης, in2life.gr
Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)