Πήρε ένα πιάτο και μια οδοντόκρεμα και δίδαξε στην κόρη της το πολυτιμότερο μάθημα της ζωή της...

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα άδειο πιάτο και μια οδοντόκρεμα θα μπορούσαν να δώσουν ένα τόσο μεγάλο μάθημα; Αν ακόμα, αναρωτιέστε τι μάθημα θα μπορούσε να δώσει αυτό, τότε διαβάστε την παρακάτω ιστορία.
Μια μητέρα είπε στη κόρη της να βγάζει πάνω σε ένα πιάτο την οδοντόκρεμα από το σωληνάριο. Όταν η κόρη της, έκανε ό,τι της είπε η μητέρα της , η μητέρα της, της ζήτησε να βάλει την οδοντόκρεμα πίσω στο σωληνάριο. Το κορίτσι φώναξε στη μητέρα της ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει.
θα έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις για να βλάψεις ή να προσβάλλεις τους άλλους.
«Περίμενα, μέχρι η κόρη μου να ηρεμήσει , και στη συνέχεια της είπα: Θα θυμάσαι αυτό το πιάτο μέχρι το τέλος της ζωής σου. Τα λόγια μας έχουν δύναμη. Όταν θα πας σε μια καινούργια τάξη, θα έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις για να βλάψεις ή να προσβάλλεις τους άλλους. Ωστόσο, θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις για να εμπνεύσεις κάποιον.
Μερικές φορές θα επιλέξεις το λάθος δρόμο. Όταν οι λέξεις βγουν από το στόμα μας, δεν μπορούμε να τις πάρουμε πίσω, όπως ακριβώς δεν μπορείς και εσύ τώρα, να βάλεις πάλι πίσω την οδοντόκρεμα στο σωληνάριο. Για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείς τις λέξεις προσεκτικά. Και να θυμάσαι ότι ποτέ δεν θα μετανιώσεις που επέλεξες την καλοσύνη,» είπε η μητέρα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)