Τεστ: Εσύ τι χαρακτήρα έχεις; Τετράγωνο, τρίγωνο ή κύκλo;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Έχεις ακούσει που λένε πως κάποιος έχει τετράγωνη λογική; Ή πως μια κοπέλα είναι πολύ συγκαταβατική και ευαίσθητη, χωρίς αιχμηρές γωνίες, όπως ένας κύκλος; Ένα γεωμετρικό ή λίγο πιο περίπλοκο σχήμα μπορεί να κρύβει πίσω του πολλά για το χαρακτήρα σου! Εσύ λοιπόν τι θα διαλέξεις; 

Κάνε το τεστ! Παρατήρησε τα σχήματα που ακολουθούν και διάλεξε εκείνο που πιστεύεις πως σου ταιριάζει καλύτερα. Μην το σκεφτείς ιδιαίτερα... όσο πιο αυθόρμητα, τόσο καλύτερα. 

ΙΔΕΑ: Θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον, αν διαλέξεις με σειρά προτεραιότητας, τρία από τα σχήματα. Όπως καταλαβαίνεις, σαν πολύπλευρες προσωπικότητες μπορεί να έχουμε στοιχεία από περισσότερα του ενός σχήματα. Έτσι θα έχεις πιο σαφή εικόνα!!

/



Αποτελέσματα




Τετράγωνο

Είναι κάποιος που αισθάνεται πιο άνετα σε ένα σταθερό περιβάλλον, με ξεκάθαρες τις επιδιώξεις του και τους στόχους του. Είσαι αρκετά συγκρατημένη σαν χαρακτήρας και σου αρέσει το απλό, το καθημερινό και το συνηθισμένο. Αν σου αναθέσουν κάποια δουλειά, μπορείς να δουλεύεις για αυτήν νυχθημερόν μέχρι να την φέρεις σε πέρας. Δεν σε πειράζει η επανάληψη και θα προτιμούσες να μην έχεις εκπλήξεις στην καθημερινότητά σου, ακόμη κι αν αυτές είναι ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα suprise party. 




Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο

Είσαι κι εσύ της τάξης και της ησυχίας. Παρόλα αυτά, δουλεύεις πιο ομαδικά και είσαι πολύ καλή στο να οργανώνεις μια ομάδα, μια παρέας ή ακόμη και το σπίτι σου ώστε να λειτουργούν όλα ρολόι. Δεν θα χαλαλήσεις όλη σου την ημέρα σε μια δουλειά, αν ξέρεις πως μπορείς να την προγραμματίσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφιερώνεις κάποιο χρόνο καθημερινά για να την κάνεις όπως πρέπει στο χρόνο που πρέπει. 

Στις σχέσεις σου είσαι εκείνη που θα αναλάβει να κανονίσει τον καφέ, το πάρτι, την παρέα, όλα όσα χρειάζονται στο σπίτι για το γεύμα με φίλους. Δεν θέλεις όμως κανείς να καθυστερήσει, να αμελήσει αυτό που του έχεις αναθέσει ή και να κάνει του κεφαλιού του γιατί αποδιοργανώνεσαι και χαλάει η διάθεσή σου. 




Το τρίγωνο, μπορείς να το δεις και σαν βέλος. Με την μία του γωνία, στοχεύει πάντα προς ένα συγκεκριμένο σημείο. Είσαι η γυναίκα που θέλει να βάλει όλα τα πράγματα κάτω, στο χαρτί, να σχεδιάσει τι θέλει να κάνει μέχρι κεραίας και μετά να ξεκινήσει να το κάνει. Από τον τρόπο που θα καθαρίσεις την κουζίνα, τη μέθοδο που θα ακολουθήσεις στην αρχειοθέτηση στη δουλειά, ως και τον γάμο σου. Σου αρέσει να θέτεις στόχους και η απόλυτη ικανοποίηση είναι όταν τους φτάνεις και τους εκπληρώνεις. Πολλές φορές βέβαια κοιτάς τη μεγάλη εικόνα και ξεχνάς μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα να πεις στον καλό σου πως έχεις σχεδιάσει ακόμη και το ορεκτικό για τον γάμο σας, ακόμη κι αν εκείνος δεν σου έχει κάνει καν πρόταση. 

Μπορεί να γίνεις εμμονική και ελαφρά καταθλιπτική όταν ο στόχος σου δεν επιτευχθεί. Δύσκολα παραιτείσαι και όταν δεν τα καταφέρνεις, νιώθεις εγκλωβισμένη σε κάτι που δεν έχει τελειώσει. Αυτό, κυρίως με τις ερωτικές σου σχέσεις. 




Ο κύκλος

Κοινωνική και επικοινωνιακή. Δεν έχεις αιχμηρές γωνίες στην προσωπικότητά σου και ούτε θα ήθελες δηλαδή με κίνδυνο να βλάψεις κάποιον γύρω σου με τη γλώσσα ή τη συμπεριφορά σου. Θέλεις να συζητάς τα προβλήματα και ό, τι σε απασχολεί, προκειμένου να βρεις τη χρυσή τομή που θα αποτρέψει τις εντάσεις και τους καβγάδες που σιχαίνεσαι. Η αρμονία για εσένα έρχεται μέσα από την επικοινωνία και τη συζήτηση. 

Το πρόβλημά με εσένα είναι πως κάποιες φορές μένεις στα λόγια και οι πράξεις σου δεν ακολουθούν, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σου με τους άλλους και να χαλάσει την... απόλυτη αρμονία που αναζητάς. 




Μια αφηρημένη γραμμή

Δεν το λες και σύμβολο, το λες απλά μια μουτζούρα. Αυτή η αφηρημένη τέχνη που εκφράζει πολύ και το χαρακτήρα σου. Είσαι δημιουργική και πάντα αντισυμβατική. Νιώθεις πως θέλεις πάντα να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά από τους άλλους και σε εκνευρίζουν οι νόρμες και τα πρέπει. Βαριέσαι θανάσιμα την καθημερινότητα και πάντα βρίσκεις τρόπους η μέρα σου να έχει ένταση και πάθος. 

Είναι εύκολο να βαρεθείς ακόμη και άτομα που αγαπάς, το οποίο δεν είναι και ότι πιο κολακευτικό για εκείνα και στο τέλος κινδυνεύεις να χάσεις από τη ζωή σου ανθρώπους που σημαίνουν πολλά. 




Η καρδιά

Αν και η καρδιά είναι κατ' εξοχήν σύμβολο του έρωτα, της αγάπης και της θηλυκότητας, στη συγκεκριμένη περίπτωση η καρδιά είναι η πηγή της υπομονής και της ανεκτικότητας. Είσαι αυτό που λέμε “μεγάλη καρδιά” που δεν κρατάει κακία και πάντα βρίσκεις τρόπο και χώρο μέσα σου να συγχωρέσεις τους άλλους. 

Πρόσεξε όμως μήπως αυτή σου η υπομονή και ανεκτικότητα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από άτομα που πραγματικά δεν την αξίζουν.




Fihankra

Είναι αφρικανικό σύμβολο που δείχνει άτομο που αναζητά την ασφάλεια και τη σιγουριά. Είσαι σπιτόγατος, όχι από χαρακτήρα, αρά γιατί έτσι πιστεύεις πως προστατεύεις στη φωλιά σου όσα είναι σημαντικά για εσένα. Το σπίτι σου, τα δικά σου πρόσωπα, τον εαυτό σου. Γι' αυτό και μέσα στο χώρο σου, εκεί όπου αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου, ανθίζεις και μπορείς κυριολεκτικά να μεγαλουργήσεις. 

Είναι σημαντικό να δίνεις ευκαιρία σε χώρους και ανθρώπους να σε πλησιάσουν, πριν ακόμη αισθανθείς πως είναι μέρος του τετραγώνου σου, του εσωτερικού σου σπιτιού. Για να έρθει κάποιος κοντά σου πρέπει να διανύσει μια απόσταση, που εσύ θα του επιτρέψεις.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)