Σας συμβουλεύουμε, επίσης, να κάνετε μεγαλύτερες ποσότητες κάθε μέρα για να τρώτε κι εσείς και να γλιτώνετε το μαγείρεμα ενός ξεχωριστού πιάτου για το παιδί.
Κολοκυθόπιτα
*Φωτογραφία: tastykitchen.com
Τι θα χρειαστείτε
300 γραμμάρια κολοκύθια, ψιλοκομμένα στο μπλέντερ και σουρωμένα
1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
½ φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό αλάτι
Πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφετε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε με λίγο βούτυρο, για να μην «κολλήσει» η πίτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε τα κολοκύθια, τα κρεμμυδάκια και τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο σκεύος ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα, ρίξτε το μίγμα στο μπολ με τα κολοκύθια, ανακατέψτε πολύ καλά και απλώστε το στο ταψί. Στο τέλος, γαρνίρετε με την παρμεζάνα και αφήστε την πίτα να ψηθεί για 30-35 λεπτά. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμη, βάλτε ένα μαχαίρι στην πίτα. Αν βγει καθαρό, θα πρέπει να την απομακρύνετε από τον φούρνο.
Πηγή: skinnytaste.com
300 γραμμάρια κολοκύθια, ψιλοκομμένα στο μπλέντερ και σουρωμένα
1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
½ φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό αλάτι
Πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφετε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε με λίγο βούτυρο, για να μην «κολλήσει» η πίτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε τα κολοκύθια, τα κρεμμυδάκια και τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο σκεύος ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα, ρίξτε το μίγμα στο μπολ με τα κολοκύθια, ανακατέψτε πολύ καλά και απλώστε το στο ταψί. Στο τέλος, γαρνίρετε με την παρμεζάνα και αφήστε την πίτα να ψηθεί για 30-35 λεπτά. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμη, βάλτε ένα μαχαίρι στην πίτα. Αν βγει καθαρό, θα πρέπει να την απομακρύνετε από τον φούρνο.
Πηγή: skinnytaste.com
Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και πένες (υλικά για 4 μερίδες)
*Φωτογραφία: taste.com.au
Τι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μανιτάρια (προαιρετικά, αν τα τρώει το παιδί) ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
800 γραμμάρια ψιλοκομμένες τομάτες
370 γραμμάρια πένες
Τι πρέπει να κάνετε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και αλείφετε λίγο βούτυρο στο ταψί. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τον κιμά, το κολοκυθάκι, το καρότο, το κρεμμύδι και το τυρί σε ένα μπολ. Με ένα κουταλάκι, αρχίζετε να σχηματίζετε στρογγυλά κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα βάζετε στο ταψί. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνετε να ψηθούν στον φούρνο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάστε τις πένες. Αφού τις βράσετε, σουρώστε τις και αφήστε τις να «ξεκουραστούν» για λίγη ώρα. Μόλις ετοιμαστούν, βάλτε τις στο ταπεράκι του παιδιού και από πάνω, προσθέστε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια.
Πηγή: taste.com.au
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μανιτάρια (προαιρετικά, αν τα τρώει το παιδί) ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
800 γραμμάρια ψιλοκομμένες τομάτες
370 γραμμάρια πένες
Τι πρέπει να κάνετε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και αλείφετε λίγο βούτυρο στο ταψί. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τον κιμά, το κολοκυθάκι, το καρότο, το κρεμμύδι και το τυρί σε ένα μπολ. Με ένα κουταλάκι, αρχίζετε να σχηματίζετε στρογγυλά κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα βάζετε στο ταψί. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνετε να ψηθούν στον φούρνο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάστε τις πένες. Αφού τις βράσετε, σουρώστε τις και αφήστε τις να «ξεκουραστούν» για λίγη ώρα. Μόλις ετοιμαστούν, βάλτε τις στο ταπεράκι του παιδιού και από πάνω, προσθέστε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια.
Πηγή: taste.com.au
Φακόρυζο
*Φωτογραφία: wikihow.com
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 6 μερίδες)
½ φλιτζάνι ωμό ρύζι
1 φλιτζάνι ωμές φακές
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
1½ φλιτζάνι πολτός ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού κίμινο
Αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βράζετε το ρύζι με μια κούπα νερό ενώ σε ένα ξεχωριστό σκεύος, βράζετε τις φακές με 1½ κούπα νερό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τον βασιλικό, το σέλινο, το καρότο, τη ρίγανη, το κίμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε το μείγμα μέχρι να «μαλακώσουν» τα λαχανικά. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, αναμειγνύετε τα λαχανικά, τις φακές, το ρύζι και τον πολτό τομάτας. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλάτι ή και πιπέρι. Έπειτα από 30-40 λεπτά στον φούρνο, το φακόρυζο θα είναι έτοιμο.
Πηγή: iatronet.gr
1 φλιτζάνι ωμές φακές
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
1½ φλιτζάνι πολτός ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού κίμινο
Αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βράζετε το ρύζι με μια κούπα νερό ενώ σε ένα ξεχωριστό σκεύος, βράζετε τις φακές με 1½ κούπα νερό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τον βασιλικό, το σέλινο, το καρότο, τη ρίγανη, το κίμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε το μείγμα μέχρι να «μαλακώσουν» τα λαχανικά. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, αναμειγνύετε τα λαχανικά, τις φακές, το ρύζι και τον πολτό τομάτας. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλάτι ή και πιπέρι. Έπειτα από 30-40 λεπτά στον φούρνο, το φακόρυζο θα είναι έτοιμο.
Πηγή: iatronet.gr
Κοτόπουλο με μπάμιες
*Φωτογραφία: nytimes.com
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 μερίδες)
½ κιλό μπάμιες
4 μερίδες κοτόπουλο (περίπου 400 γραμμάρια)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κιλό ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Καθαρίζετε τις μπάμιες και τις βάζετε σε ένα μπολ, στο οποίο προηγουμένως έχετε προσθέσει το ξίδι. Τις αφήνετε να μουλιάσουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τις ξεπλένετε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με τις μπάμιες. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Έπειτα, σε ένα ταψί ανακατεύετε το κρεμμύδι, τις μπάμιες και τις ντομάτες και προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο.
Αφού πλύνετε πολύ καλά το κοτόπουλο, αφαιρείτε την πέτσα και το τοποθετείτε, επίσης, στο ταψί.
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και ψήνετε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Πηγή: iatronet.gr
½ κιλό μπάμιες
4 μερίδες κοτόπουλο (περίπου 400 γραμμάρια)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κιλό ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Καθαρίζετε τις μπάμιες και τις βάζετε σε ένα μπολ, στο οποίο προηγουμένως έχετε προσθέσει το ξίδι. Τις αφήνετε να μουλιάσουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τις ξεπλένετε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με τις μπάμιες. Στη συνέχεια, ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Έπειτα, σε ένα ταψί ανακατεύετε το κρεμμύδι, τις μπάμιες και τις ντομάτες και προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο.
Αφού πλύνετε πολύ καλά το κοτόπουλο, αφαιρείτε την πέτσα και το τοποθετείτε, επίσης, στο ταψί.
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και ψήνετε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Πηγή: iatronet.gr
Τονοσαλάτα με πατάτες (υλικά για 3 μερίδες)
*Φωτογραφία: recipes.jalna.com.au
Τι θα χρειαστείτε
12 μικρές πατάτες
3 κονσέρβες τόνο σε νερό
Λίγα τοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση
3 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια φύλλα σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τι πρέπει να κάνετε
Καθαρίστε τις πατάτες και αφήστε τις να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, σουρώστε τις και μόλις κρυώσουν, κόψτε τις στα 4. Έπειτα, βάλτε τις σε ένα μπολ, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση και λίγο λεμόνι, αν αρέσει στο παιδί.
Πηγή: kidspot.com.au
3 κονσέρβες τόνο σε νερό
Λίγα τοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση
3 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια φύλλα σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τι πρέπει να κάνετε
Καθαρίστε τις πατάτες και αφήστε τις να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, σουρώστε τις και μόλις κρυώσουν, κόψτε τις στα 4. Έπειτα, βάλτε τις σε ένα μπολ, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση και λίγο λεμόνι, αν αρέσει στο παιδί.
Πηγή: kidspot.com.au
Περισσότερες συνταγές εδώ.