Τα μπανανοκριτσίνια είναι μια νόστιμη συνταγή που κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί. Πλούσια σε μαγνήσιο και βιταμίνη Ε, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού.
Κατάλληλα ακόμη και για παιδιά που έχουν κλείσει το 12ο μήνα της ηλικίας τους. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε τα. Ιδανικά για το ταπεράκι του σχολείου, για κολατσιό πριν από τις εξωσχολικές δραστηριότητες αλλά και για το διάλειμμα μιας μαμάς στο γραφείο.
Υλικά:
1/4 φλτζ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
1 φλτζ. πολτοποιημένη μπανάνα
1 3/4 φλτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να βάλετε και ολικής)
1/2 φλτζ. λάδι
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1/4 φλτζ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
1 φλτζ. πολτοποιημένη μπανάνα
1 3/4 φλτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να βάλετε και ολικής)
1/2 φλτζ. λάδι
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χύστε το μείγμα σε μια φόρμα ψωμιού και ψήστε για περίπου μία ώρα στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Αφήστε το μπανανοψωμάκι σας να κρυώσει, βγάλτε το από τη φόρμα και κόψτε το σε μακρόστενα κομμάτια (που θα θυμίζουν κριτσίνια)
Βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία (50-70) βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Διατηρήστε τα σε τάπερ.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χύστε το μείγμα σε μια φόρμα ψωμιού και ψήστε για περίπου μία ώρα στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Αφήστε το μπανανοψωμάκι σας να κρυώσει, βγάλτε το από τη φόρμα και κόψτε το σε μακρόστενα κομμάτια (που θα θυμίζουν κριτσίνια)
Βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία (50-70) βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Διατηρήστε τα σε τάπερ.