12 τεχνικές που θα σας σώσουν τη ζωή από μια επίθεση ζώου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Ελπίζουμε ότι δεν θα συναντήσετε ποτέ ένα πεινασμένο λιοντάρι και ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να ξεφύγετε από ένα ρινόκερο ή να κολυμπήσετε για να σωθείτε από έναν κροκόδειλο. Αλλά αν κάτι τέτοιο συμβεί, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να συμπεριφερθείτε σωστά για να παραμείνετε ζωντανοί.
Για να είστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε, θα σας δώσουμε μερικές τεχνικές που θα σας σώσουν τη ζωή αν συναντήσετε ένα άγριο ζώο.

Καρχαρίες
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν 150 τύποι καρχαριών στον πλανήτη μας και μόνο 20 από αυτούς μπορούν να επιτεθούν σε έναν άνθρωπο. Αυτό συμβαίνει επειδή η πλειοψηφία δεν μας αντιμετωπίζει ως τροφή. Τα κακά νέα είναι ότι εάν ένας καρχαρίας ενδιαφέρεται για εσάς, θα είναι πολύ δύσκολο να του ξεφύγετε.
  • Προκειμένου να μην σας προσελκύσουν καρχαρίες, αποφύγετε την εμφάνιση αίματος ή ούρων στο νερό. Οι καρχαρίες μπορούν να αισθανθούν τη μυρωδιά από αρκετά χιλιόμετρα μακριά.
  • Αν συναντήσετε έναν καρχαρία πρόσωπο με πρόσωπο, μην γυρίσετε την πλάτη σαςκαι μην προσπαθήσετε να φύγετε κολυμπώντας μέσα στον πανικό. Αν το κάνετε αυτό, θα μοιάζετε με λεία. Κινηθείτε αργά.
  • Εάν σαν πιάσουν, στοχεύστε στα μάτια και τα βράγχια τους. Αυτές οι ζώνες είναι ευαίσθητες.
Καγκουρό
Τα καγκουρό επιτίθενται μόνο εάν εισβάλλετε στην περιοχή τους. Σε αυτή την περίπτωση, το ζώο θα αισθανθεί μια απειλή. Για να αποφύγετε τη σύγκρουση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  • Βήχας. Ο σύντομος και ήσυχος βήχας γίνεται αντιληπτός ως σημάδι ασθένειας και είναι πιθανό να αποφύγετε μια επίθεση.
  • Φύγετε αργά προς τα πίσω. Θα φαίνεστε μικρότεροι και, κατά συνέπεια, λιγότερο επικίνδυνοι.
  • Μην γυρίζετε την πλάτη σας και μην τρέχετε. Εάν το κάνετε, θα προκαλέσετε ένα ζώο που μπορεί να πηδήσει πολύ μακριά και να φτάσει σε σας μέσα σε μια στιγμή.
Λιοντάρια
Αν συναντήσετε ένα λιοντάρι, κοιτάξτε το στα μάτια. Μην γυρίζετε την πλάτη σας και μην κοιτάτε μακριά γιατί η μη συνεχής επαφή με τα μάτια θα δώσει στον ζώο χρόνο να επιτεθεί.
  • Προσπαθήστε να φανείτε μεγαλύτεροι. Σηκώστε τα χέρια σας ή το σακάκι σας. Αν φαίνεστε μεγάλος και επικίνδυνος, ένα λιοντάρι θα προσπαθήσει να αποφύγει την επαφή.
  • Μιλήστε στο λιοντάρι με μια μέτρια δυνατή και σίγουρη φωνή. Επίσης, κάντε ήχους και χειρονομίες. Αυτό το είδος συμπεριφοράς δεν είναι τυπικό από ένα θύμα. Θα παραπλανήσει το ζώο και θα σας αντιληφθεί ως κάτι από το οποίο καλύτερα να μείνει μακριά.
Ελέφαντες
Οι ελέφαντες είναι έξυπνα και φιλικά ζώα. Παρόλα αυτά, μπορούν να επιτεθούν, ειδικά οι θηλυκοί ελέφαντες που υποθέτουν ότι είστε κίνδυνος για τα μικρά τους.
  • Αν συναντήσετε έναν ελέφαντα, δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματός του. Ένας γυρισμένος κορμός και τα αυτιά προς τα πίσω σημαίνει ότι πρόκειται να σας καταπατήσει.
  • Αν το ζώο σας επιτεθεί, μην τρέξετε μακριά. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να βρείτε κάτι που θα χρησιμεύσει ως εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τον ελέφαντα. Μπορεί να είναι ένας βράχος ή ένα δέντρο.
Ρινόκεροι
Οι ρινόκεροι έχουν πολύ κακή όραση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εύκολο να τους εκφοβίσεις, κάνοντάς τους να επιτεθούν. Οι ρινόκεροι μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα και είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγετε. Ωστόσο, είναι πιθανό.
  • Ο μόνος τρόπος να κρυφτείτε από έναν ρινόκερο είναι να σταθείτε πίσω από ένα δέντρο – είναι σημαντικό εμπόδιο γι ‘αυτόν. Αυτό το ζώο δεν θα σας ακολουθήσει μέσα από θάμνους ή ψηλό γρασίδι.
Ιπποπόταμοι
Αυτά τα ζώα φαίνονται ωραία. Ωστόσο, περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτά παρά από τους κροκόδειλους. Παρά το βάρος τους, οι ιπποπόταμοι μπορούν να τρέξουν στα 30 χλμ. την ώρα. Επιπλέον, είναι εύκολο να τους θυμώσεις.
  • Εάν ο καιρός είναι ζεστός, προσπαθήστε να μην πάτε κοντά σε χαμόκλαδα. Κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας, η στάθμη του νερού πέφτει χαμηλά, και οι ιπποπόταμοι κρύβονται στο ψηλό χορτάρι.
  • Για να κάνετε έναν ιπποπόταμο να σας αφήσει, σκαρφαλώστε σε ένα δέντρο, ένα μεγάλο βράχο ή έναν απότομο λόφο. Περιμένετε εκεί μέχρι να φύγει το ζώο.
Ταύροι
Παρά την κοινή γνώμη, οι ταύροι αντιδρούν στην κίνηση, όχι σε ένα κόκκινο (ή οποιοδήποτε άλλο) χρώμα.
  • Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αν ένας ταύρος τρέχει κατά πάνω σας, πρέπει να σταθείτε ίσια και ακίνητα. Χρησιμοποιήστε το καπέλο, το μπλουζάκι ή οποιοδήποτε άλλο ρούχο ως δόλωμα. Μόλις ο ταύρος έρθει αρκετά κοντά, ρίξτε αυτό το αντικείμενο κάπου δίπλα – ο ταύρος θα τρέξει για να το κυνηγήσει.
Μέδουσες
Το τσίμπημα μιας μέδουσας φέρνει απίστευτοπόνο που διαρκεί. Θα μπορούσατε να ακολουθήσετε την κοινή συμβουλή να ουρήσετε πάνω στο τσίμπημα. Ωστόσο, αυτός είναι ένας μύθος.
  • Αμέσως μετά το τσίμπημα, πλύνετε την περιοχή με θαλασσινό νερό. Το γλυκό νερό θα επιδεινώσει την κατάσταση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι, αφαιρέστε τα υπολείμματα των πλοκαμιών. Εάν έχετε αντιισταμινική κρέμα, εφαρμόστε την στο τσίμπημα.
Αλιγάτορες ή κροκόδειλοι
Τα σαγόνια αυτών των ζώων είναι ένα από τα ισχυρότερα στον πλανήτη. Αν σας πιάσει ένας αλιγάτορας ή έναν κροκόδειλος, δεν θα είναι εύκολο να ελευθερωθείτε.
  • Αν σας πιάσουν, χτυπήστε τα μάτια του ζώου. Τα μάτια και ο λαιμός αυτών των ζώων είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές. Στοχεύστε λοιπόν εκεί ακριβώς για να απελευθερωθείτε.
  • Αν παρατηρήσετε ότι αυτό το αρπακτικό σέρνεται σε σας από το έδαφος, κάντε όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο και τρέξτε σε μια ζιγκ-ζαγκ πορεία. Αυτή είναι μια περίπτωση όπου το τρέξιμο και οι δυνατές φωνές είναι οι καλύτερες λύσεις.
  • Εάν βλέπετε έναν κροκόδειλο ενώ κολυμπάτε, μην πετάξετε νερό κολυμπώντας έντονα και μην φωνάζετε – θα προσελκύσετε την προσοχή του. Προσπαθήστε να κολυμπήσετε όσο πιο ήσυχα μπορείτε.
Φίδια
Τα περισσότερα φίδια δεν είναι επικίνδυνα και δεν είναι δηλητηριώδη. Το 80% των δαγκωμάτων από φίδια συμβαίνει όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να τα πιάσουν.
  • Αν παρατηρήσετε ότι ακολουθείστε από ένα φίδι, περπατήστε δυνατά. Η δόνηση στο έδαφος θα παραπλανήσει το φίδι και θα σας αφήσει.
  • Εάν σας δαγκώσει, μην προσπαθείτε να πιείτε το δηλητήριο από την πληγή όπως συχνά βλέπουμε στις ταινίες. Είναι καλύτερο να πλύνετε την πληγή με νερό της βρύσης, να βάλετε έναν επίδεσμο και να καλέσετε την υπηρεσία διάσωσης.
Γορίλες
Οι γορίλες ονομάζονται οι βασιλιάδες των ζούγκλας και υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό. Είναι πραγματικοί ηγέτες που προστατεύουν τις οικογένειες και το χώρο τους. Δεν θα σας επιτεθούν αν συμπεριφέρεστε καλά.
  • Καθίστε για να μην φαίνεστε μεγαλύτεροι ή ψηλότεροι από έναν γορίλα.Προσπαθήστε να ψιθυρίσετε και αποφύγετε να κοιτάξετε κατευθείαν στα μάτια του.
  • Σε περίπτωση επίθεσης, κουλουριαστείτε σε μια μπάλα. Οι γορίλες είναι υπερήφανα ζώα και, κατά κανόνα, δεν θα επιτεθούν στους αδύναμους και ανυπεράσπιστους.
Μέλισσες
Οι μέλισσες θα προστατεύσουν την κυψέλη τους και μπορεί να σας τσιμπήσουν ακόμα και αν απλά περνάτε από κοντά τους.
  • Τα σκούρα χρώματα προσελκύουν την προσοχή των μελισσών. Έτσι, αν φοράτε ένα σκούρο μπλουζάκι, η πιθανότητα να σας τσιμπήσει μια μέλισσα είναι πολύ υψηλότερη.
  • Αν υπάρχει σμήνος ή μόνο μερικές μέλισσες που σας κυνηγούν, κρυφτείτε σε ένα σκοτεινό μέρος. Η έλλειψη φωτός θα τις παραπλανήσει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)