7 ιστορικές εικόνες που θα σας κάνουν να αμφισβητήσετε όλα όσα ξέρετε μέχρι σήμερα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Είναι προφανές πως ο χρόνος μπορεί να διαστρεβλώσει την ιστορία. Το ξέρουμε, ωστόσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε κάποια ψέματα που διαιωνίζονται, μερικές φορές για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια.
Ρίξτε μια ματιά παρακάτω:
1. Ο Ιησούς δεν ήταν ένας λευκός τύπος με μακριές μπούκλες.

Όπως όλοι ξέρετε, ο Ιησούς απεικονίζεται ως ένα λευκός τύπος με μακρυά μαλλιά. Ξέρουμε όμως πως είχε καταγωγή από την Μέση Ανατολή. Επίσης, όλοι συμφωνούν πως ήταν ένας συνηθισμένος τύπος, άρα θα έπρεπε να μοιάζει και κάπως έτσι. Είναι πολύ πιο πιθανό να ήταν όπως στην αριστερή εικόνα.
2. Οι πυραμίδες της Γκίζας αρχικά ήταν άσπρες

Σίγουρα θα ήταν ένα εκπληκτικό θέαμα. Ωστόσο, είναι θαύμα το ότι έχουν επιζήσει της διάβρωσης για χιλιετίες. Φανταστείτε πώς θα ήταν όταν πρωτοχτίστηκαν. Το εξωτερικό αυτών των κατασκευών ήταν από ασβεστόλιθο. Με τον καιρό όμως, λεηλατήθηκε και δανείσθηκε για άλλα κοντινά κτίρια.
3. Το άγαλμα της Ελευθερίας φτιάχτηκε για να μοιάζει με τον Κολοσσό της Ρόδου.
Ενώ η ιστορία λέει πως ήταν ένα δώρο από τους Γάλλους για την απελευθέρωση των Αμερικανών, το άγαλμα ήταν φτιαγμένο για να μοιάζει με τον κολοσσό της Ρόδου, ο οποίος πρόσεχε το λιμάνι. Λέγεται πως ακόμα και το μέγεθός τους είναι το ίδιο.
4. Οι κομψόγναθοι είχαν φτερά.
Ενώ το πλάσμα αυτό δεν πετούσε, τώρα ξέρουμε πως είχε φτερά στο δέρμα του. Η ανακάλυψη έγινε το 1998 από Αμερικανούς παλαιοντολόγους. Φυσικά η ζημιά είχε ήδη γίνει από τον Spielberg 5 χρόνια νωρίτερα.
5. Οι Αρχαίοι γνώριζαν πως η Γη ήταν στρογγυλή
Είναι ένας δημοφιλής μύθος πως ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική και κατέρριψε την ιδέα πως η Γη ήταν επίπεδη. Τώρα ξέρουμε πως δεν είχε κάνει τίποτα από τα δύο. Χάρη στα κείμενα του Θαλή, ξέρουμε πως αρχαίοι μελετητές όπως ο Πυθαγόρας και ο Αριστοτέλης γνώριζαν πως η Γη είναι στρογγυλή.
6. Οι νίντζα έμοιαζαν με συνηθισμένους τύπους
Στις ταινίες φαίνονται να φοράνε μάσκες και ειδικά ρούχα. Ωστόσο, αυτό που έκαναν ήταν σαν τέχνη. Για να γίνεις θανατηφόρος πρέπει να είσαι αόρατος. Και γι’αυτό δεν θα πρέπει να ξεχωρίζεις από τους απλούς αγρότες, μοναχούς και εμπόρους.
7. Τα ελληνικά αγάλματα κάποτε ήταν βαμμένα.
Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει αρκετές αποδείξεις από αρχαία κείμενα για το ότι τα αρχαία ελληνικά αγάλματα ήταν βαμμένα με φωτεινά χρώματα. Με τον καιρό, αυτά τα χρώματα ξεθώριασαν από την πέτρα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)