Φτιάξτε εύκολα γλίτσα για τα παιδιά σας, χρησιμοποιώντας υγρό φακών επαφής

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Αντί να τρέχετε στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών και τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς σας για να αγοράσετε γλίτσα στα παιδιά σας, σας έχουμε τη λύση.

Μπορεί εμείς οι γονείς να θεωρούμε τη γλίτσα μια «αηδία» και μισή, τα παιδιά μας όμως τη λατρεύουν. Δεν είναι λίγα εκείνα που σε κάθε κατάστημα παιχνιδιών ζητούν να αγοράσουν ένα κουτί γλίτσα.

Μπορεί εσείς να αναρωτιέστε τι το θέλουν και πώς μπορεί ένα παιδί να παίξει με αυτή, εκείνα όμως, μπορεί να περάσουν ώρες ατελείωτες παίζοντας με αυτό το παιχνίδι. Αντί λοιπόν να χαλάτε τα χρήματά σας ή για να πάψετε να «πετάτε» τα χρήματά σας, (καθώς σε κάποιες από τις γλίτσες που κυκλοφορούν στο εμπόριο η τιμή ειναι "τσιμπημένη"), μπορείτε να φτιάξετε όση γλίτσα θέλετε στο σπίτι και σε όσα χρώματα θέλετε εσείς με τέσσερα απλά υλικά.

Υλικά:
1/2 κούπα κόλλα λευκή (χειροτεχνίας)
υγρό φακών επαφής
1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
2-3 σταγόνες baby oil

Πώς θα τη φτιάξετε
Βάλτε σε ένα μπολ την κόλλα, τη σόδα και το χρώμα ζαχαροπλαστική. Ανακατέψτε με μία πλαστική κουτάλα. Έπειτα προσθέστε 2-3 κ.τ.σ υγρό φακών επαφής. Ανακατέψτε ξανά. Τέλος ρίξτε σιγά σιγά υγρό φακών επαφής μέχρι να μην κολλάει η γλίτσα σας στα τοιχώματα του μπολ. Τέλος, ρίξτε τις σταγόνες baby oil και πάρτε το μείγμα στα χέρια σας. Δώστε το στο παιδί και αφήστε το να παίξει.
Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα χρώματα όπως επίσης να προσθέσετε και γκλίτερ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)