Απλά καθημερινά αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να ανταλλάζετε με κανέναν. Δεν πάει το μυαλό σας τι μπορεί να κολλήσετε!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Από μικρά παιδιά, οι γονείς μας μας έχουν μάθει πως είναι καλό να μοιραζόμαστε, είτε είναι το τελευταίο κομμάτι της τούρτας ή συναισθήματα και φόβους. Ωστόσο, όταν πρόκειται για προσωπικά πράγματα, υπάρχει μία λεπτή γραμμή που δεν θα πρέπει να περνάμε για το καλό μας.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία λίστα με 8 τέτοια πράγματα που δεν θα πρέπει να μοιράζεστε… ούτε με τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους.
1. Καπέλα
Οι ανεπιθύμητοι καλεσμένοι στο κεφάλι σας μπορεί να έρθουν επειδή χρησιμοποιήσατε το μαξιλάρι κάποιου ή φορέσατε το καπέλο του.
2. Κρέμα
Καθώς βουτάτε το δάχτυλό σας μέσα, είναι πιθανό να εξαπλώσετε βακτήρια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυκητίαση, εξάνθημα, έκζεμα και άλλα δερματικά προβλήματα. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο όταν χρησιμοποιούν πολλοί την ίδια κρέμα.
3. Εσώρουχα ή κάλτσες
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοιμώξεις, μετάδοση βακτηρίων, εξάνθημα, φαγούρα, κλπ.
4. Οδοντόκρεμα, οδοντογλυφίδες
Μία μέση οδοντόβουρτσα είναι γεμάτη βακτήρια. Οι οδοντίατροι συνιστούν να χρησιμοποιούμε μία καθαρή πετσέτα σε περίπτωση ανάγκης και ποτέ να μην δανειζόμαστε την οδοντόβουρτσα κάποιου.
5. Ξυραφάκια
Υπάρχουν ασθένειες όπως η ηπατίτιδα και το HIV που μπορούν να μεταδοθούν από ένα ξυραφάκι. Μην ξεχνάτε επίσης να αλλάζατε τακτικά ξυραφάκι και ποτέ να μην το μοιράζεστε με κάποιον.
6. Ελαφρόπετρες
Είναι πιθανό με αυτές τις πέτρες να κολλήσετε μύκητες από άλλους ανθρώπους ή άλλα μικρόβια.
7. Ακουστικά
Τα βακτήρια που αναπτύσσονται πάνω τους δεν θα πρέπει να αγνοούνται. Εάν θέλετε να τα μοιράζεστε, πρέπει να είστε σίγουροι πως είναι καθαρά.
8. Παντόφλες
Οι παντόφλες μας φέρνουν σε επαφή με βακτήρια και μπορούν να περιέχουν πολλά μικρόβια πάνω τους. Είναι σημαντικό να μην τις μοιραζόμαστε με κανέναν.
Έχετε ποτέ μοιραστεί κάποιο αντικείμενο από τα παραπάνω με φίλους σας;

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)