Τεστ: Τι αποκαλύπτει ο μήνας της γέννησής σου για την υγεία και τον χαρακτήρα σου;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει πως οι πλανήτες δεν επηρεάζουν τις ζωές μας. Ωστόσο, κάποιες πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η εποχή στην οποία γεννηθήκαμε επηρεάζει την ζωή και την υγεία μας.
Πώς επηρεάζει η εποχή που γεννηθήκαμε τις ζωές μας; Αυτή είναι η ερώτηση που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σήμερα.
Κατά την διάρκεια του χρόνου, οι γυναίκες παίρνουν διαφορετική ποσότητα ηλιακού φωτός. Επιστήμονες από την Βουδαπέστη πιστεύουν πως η έλλειψη ηλιακού φωτός μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στην μήτρα.
Φαίνεται πως ο μήνας γέννησης επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης – τις ορμόνες της ευτυχίας και της καλής διάθεσης. Εκτός από αυτό, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Alicante της Ισπανίας βρήκαν σύνδεση ανάμεσα στον μήνα γέννησης και 27 χρόνιες ασθένειες και παθήσεις.
Ιανουάριος 
Όσοι γεννήθηκαν τον χειμώνα είναι πιο ήρεμοι από αυτούς που γεννήθηκαν άλλες εποχές. Ωστόσο, τα παιδιά αυτά φαίνονται να έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν κατάθλιψη.
Όσοι γεννήθηκαν τον Ιανουάριο είναι πιο πιθανό να έχουν γαστρικά έλκη, δυσκοιλιότητα, καρδιακά, ημικρανίες και προβλήματα με την εμμηνόπαυση.
Επίσης, οι άντρες που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο έχουν 3 φορές λιγότερα προβλήματα με τον θυρεοειδή από όσους γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο.
Φεβρουάριος
Όσοι γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο έχουν συχνά προβλήματα με τον θυρεοειδή, οστεοαρθρίτιδες, καρδιακά (άντρες) και θρομβώσεις (γυναίκες).
Μάρτιος
Όλοι όσοι γεννήθηκαν την άνοιξη έχουν κλίση προς την υπερθυμία: έχουν πάντα καλή διάθεση. Όσοι γεννήθηκαν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο είναι συνήθως αισιόδοξοι.
Όσοι γεννήθηκαν τον Μάρτιο πάσχουν συνήθως από άσθμα, καταρράκτη και καρδιακά προβλήματα. Οι γυναίκες θα πρέπει να προσέχουν τους ρευματισμούς, την δυσκοιλιότητα και τις αρθρίτιδες.
Απρίλιος
Οι άντρες που γεννήθηκαν τον Απρίλιο παθαίνουν συνήθως οστεοπόρωση, έχουν προβλήματα με τον θυρεοειδή και άσθμα ενώ οι γυναίκες που γεννήθηκαν τον Απρίλιο θα πρέπει να προσέχουν τις βρογχίτιδες, τους όγκους και την οστεοπόρωση.
Μάιος
Όσοι άντρες γεννήθηκαν τον Μάιο έχουν προδιάθεση για άσθμα, κατάθλιψη και διαβήτη. Αντιθέτως, οι γυναίκες εμφανίζουν συχνά οστεοπόρωση, δυσκοιλιότητα και χρόνιες αλλεργίες. Επίσης, όσοι γεννιούνται τον Μάιο είναι πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη από όσους γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο.
Ιούνιος
Όσοι γεννιούνται το καλοκαίρι βλέπουν τον κόσμο πιο θετικά. Ωστόσο, έχουν προδιάθεση για κυκλοθυμία: συχνές εναλλαγές διάθεσης.
Σε μερικές περιπτώσεις, η κυκλοθυμία μπορεί να εξελιχτεί σε ψυχολογική διαταραχή όπως διπολική διαταραχή ή μανιακή καταθλιπτική ψύχωση. Οι εναλλαγές διάθεσης είναι πολύ πιο συχνές από ότι σε ανθρώπους που γεννήθηκαν τους χειμερινούς μήνες.
Όσοι γεννήθηκαν τον Ιούνιο πάσχουν συχνά από καταρράκτη, χρόνια βρογχίτιδα και καρδιακά προβλήματα. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πάσχουν από ρευματισμούς, ουρική ακράτεια και αρθρίτιδα.
Οι άντρες που γεννήθηκαν τον Ιούνιο έχουν 34% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη και 22% λιγότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα στην μέση. Ταυτόχρονα, όσες γεννήθηκαν τον Ιούνιο είναι 35% πιο πιθανό να έχουν προβλήματα με την εμμηνόπαυση και 33% λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από ημικρανίες
Ιούλιος
Όσοι γεννήθηκαν τον Ιούλιο είναι πιο πιθανό να έχουν άσθμα, αρθρίτιδα, όγκους και χρόνιους πόνους στον λαιμό.
Αύγουστος
Όσοι γεννήθηκαν τον Αύγουστο έχουν προδιάθεση για τις ακόλουθες ασθένειες: οι άντρες μπορεί να έχουν οστεοπόρωση, άσθμα και προβλήματα με τον θυρεοειδή και οι γυναίκες ρευματισμούς, αρθρίτιδες και θρομβώσεις.
Σεπτέμβριος
Όσοι γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο είναι πιο πιθανό να μην έχουν υπομονή. Το καλό είναι ότι χάρη στον πολύ ήλιο, όσοι γεννιούνται τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο δεν έχουν προδιάθεση για κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή.
Όλοι όσοι γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο μπορεί να πάθουν οστεοπόρωση και προβλήματα στον θυρεοειδή. Οι άντρες μπορεί να υποφέρουν από άσθμα και οι γυναίκες από όγκους.
Τα καλά νέα είναι πως όλοι όσοι γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποια χρόνια ασθένεια.
Οκτώβριος
Οι άντρες που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο έχουν προδιάθεση για προβλήματα με τον θυρεοειδή και ημικρανίες, ενώ οι γυναίκες για αναιμία και υψηλή χοληστερόλη. Και οι άντρες και οι γυναίκες είναι πιθανό να πάθουν οστεοπόρωση.
Νοέμβριος
Οι άντρες που γεννήθηκαν τον Νοέμβριο είναι πιο πιθανό να έχουν χρόνιες δερματοπάθειες και προβλήματα με την καρδιά και τον θυρεοειδή. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν τον Νοέμβριο είναι πιο πιθανό να πάθουν καρδιακό, δυσκοιλιότητα ή κιρσούς. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν τον Νοέμβριο είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα στην εμμηνόπαυση.
Δεκέμβριος
Οι άντρες που γεννήθηκαν τον τελευταίο μήνα του χρόνου είναι πιο πιθανό να έχουν καταρράκτη, κατάθλιψη και καρδιακά προβλήματα ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν άσθμα, θρόμβωση και χρόνιες βρογχίτιδες.
Μπόνους: Τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα ανάλογα τον μήνα γέννησης
Μαζί με άλλα χαρακτηριστικά και ασθένειες, όσοι γεννήθηκαν συγκεκριμένους μήνες είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν αντίστοιχες καριέρες.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Ιανουάριο είναι πιθανό να γίνουν συλλέκτες και μεσίτες.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο είναι πιθανό να γίνουν καλλιτέχνες.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Μάρτιο είναι πιθανό να γίνουν μουσικοί ή πιλότοι.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Απρίλιο μπορεί να γίνουν αυστηρά αφεντικά.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Μάιο μπορεί να γίνουν αθλητές ή πολιτικοί.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Ιούνιο μπορεί να γίνουν διευθυντές ή επιστήμονες.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Ιούλιο μπορεί να γίνουν χτίστες, οδηγοί τρένων ή καλλιτέχνες.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Αύγουστο μπορεί να γίνουν χτίστες ή πολιτικοί.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο μπορεί να γίνουν ακαδημαϊκοί ή αθλητές.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Οκτώβριο μπορεί να γίνουν πολιτικοί.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Νοέμβριο μπορεί να γίνουν ‘διάσημοι’ εγκληματίες.
  • Όσοι γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο μπορεί να γίνουν οδοντίατροι ή μεσσίες.
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δεν είναι απόλυτα. Εξάλλου, κάθε χώρα έχει διαφορετικό κλίμα και εκτός από αυτό, κάθε άνθρωπος αναπτύσσει την δική του προσωπικότητα και είναι υπεύθυνος για την υγεία του.
Εσείς ποιον μήνα γεννηθήκατε; Ισχύουν τα αποτελέσματα της έρευνας για σας;
Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)