Γυμναστείτε στο σπίτι: 10 απίστευτα αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σας κάνουν να χάσετε βάρος αρκετά γρήγορα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Οι παρακάτω 10 ασκήσεις, σας υπόσχονται την εξαφάνιση του επίμονου σωματικού λίπους και τη μεγιστοποίηση της φυσικής σας κατάστασης, χωρίς καν να χρειαστεί να πατήσετε το πόδι σας στο γυμναστήριο!

1. Burpees

Σταθείτε όρθια. Στη συνέχεια, λυγίστε τους γοφούς και μαζέψτε το σώμα σας κρατώντας αυτή τη θέση. Από εκεί, κάντε ένα μικρό άλμα και τεντώστε τα πόδια σας προς τα πίσω, πριν προσγειωθείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας. Με άλλο ένα μικρό άλμα, φέρτε τα γόνατα στο στήθος. Κατόπιν, επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και εκτελέστε ένα άλμα για να ολοκληρώσετε την κίνηση.
1

2. Κάμψεις (όλες οι παραλλαγές)

Πάρτε θέση στο πάτωμα και υποστηρίξτε το βάρος του σώματός σας με τα χέρια σας και τις μύτες των ποδιών σας, κρατώντας τη σπονδυλική σας στήλη ευθεία. Συνεχίστε να λυγίζετε τους αγκώνες και χαμηλώστε το πάνω μέρος του σώματός σας, μέχρι η κλίση τους να φτάσει σε γωνία 90 μοιρών και το στήθος να αιωρείται ακριβώς πάνω από το δάπεδο. Ευθυγραμμίστε τα χέρια σας (λίγο πριν κλείσετε πλήρως) και σηκώστε το σώμα σας πίσω στην αρχική του θέση για να ολοκληρώσετε την άσκηση.
2

3. Σανίδα

Ξαπλώστε με το πρόσωπο προς τα κάτω και στη συνέχεια υποστηρίξτε το σωματικό σας βάρος στους βραχίονες και τις άκρες σας, διατηρώντας παράλληλα ευθεία τη σπονδυλική σας στήλη. Μην επιτρέπετε σε άλλες περιοχές του σώματός σας, να έρχονται σε επαφή με το πάτωμα.
3

4. Προβολές με αναπηδήσεις

Ξεκινήστε με το ένα πόδι μπροστά από το σώμα και το άλλο πόδι πίσω από το σώμα. Λυγίστε τους γοφούς και τα γόνατα σε γωνία 90 μοιρών μέχρι το πίσω γόνατο να βρεθεί ακριβώς πάνω από το έδαφος. Στη συνέχεια, κάντε ένα άλμα και προσγειωθείτε με τα πόδια σας να βρίσκονται στην αντίθετη θέση.
4

5. Καθίσματα

Σταθείτε με τα πόδια σας να είναι περίπου στο πλάτος του ώμου. Ενώ κρατάτε την πλάτη σας ευθεία, λυγίστε τους γοφούς και τα γόνατα μέχρι να φτάσουν και τα δύο σε γωνία 90 μοιρών και οι γλουτοί να αιωρούνται ακριβώς πάνω από το δάπεδο. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση, για να ολοκληρώσετε την άσκηση.
5

6. Mountain climbers

Ξεκινήστε με το μπροστινό μέρος του σώματος στραμμένο προς το πάτωμα. Στη συνέχεια, υποστηρίξτε το σωματικό σας βάρος με τα χέρια και τα δάχτυλα των ποδιών σας. Φέρτε το δεξί γόνατο στο στήθος σας, κρατώντας παράλληλα το αριστερό σας πόδι τεντωμένο. Πραγματοποιήστε ένα μικρό άλμα με τα πόδια και αλλάξτε πόδι.
6

7. Parallel row

Χρησιμοποιώντας χειρολαβές ή δύο καρέκλες, ξαπλώστε με την πλάτη σας και αρπάξτε τις ράβδους με τα χέρια σας να είναι στραμμένα προς τα μέσα. Τραβήξτε το σώμα σας επάνω και κάτω, κάμπτοντας τα χέρια στις 90 μοίρες. Κατόπιν επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε την άσκηση.
7

8. Russian twists

Καθίστε σε όρθια θέση κρατώντας οποιοδήποτε βάρος στα χέρια σας. Τώρα, αφήστε τα πόδια σας να εγκαταλείψουν το πάτωμα και να εξισορροπήσουν το σωματικό σας βάρος στους μυς σας. Περιστρέψτε προς τα αριστερά και ακουμπήστε το βάρος στο έδαφος. Περιστρέψτε προς τα δεξιά και κάντε το ίδιο. Συνεχίστε εναλλάξ, μέχρι να επιτευχθεί ο επιθυμητός αριθμός επαναλήψεων.
8

9. Leg raises

Ξαπλώστε με την πλάτη και τοποθετήστε τα χέρια σας προς την πλευρά του σώματος. Τώρα, σηκώσετε τα πόδια σας από το έδαφος, κρατώντας την πλάτη επίπεδη μέχρι να φτάσουν ακριβώς σε γωνία 90 μοιρών. Χαμηλώστε αργά τα πόδια σας μέχρι να αιωρούνται πάνω από το έδαφος και επαναλάβετε την κίνηση μέχρι τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων.
9

10. Shoulder taps

Υποστηρίξτε το βάρος του σώματός σας με τα χέρια και τις μύτες των ποδιών σας, κρατώντας την πλάτη σας ευθεία. Σηκώστε το δεξί σας χέρι και πιάστε τον αριστερό σας ώμο. Επαναλάβετε την κίνηση και από την αντίθετη πλευρά. Εναλλακτικά μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι να επιτευχθεί ο επιθυμητός αριθμός επαναλήψεων ή χρονική διάρκεια.
10
Αυτές οι δέκα εκπληκτικές ασκήσεις στοχεύουν σε κάθε μυ του σώματός σας και σας βοηθούν να επιτύχετε ένα τέλειο σώμα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)