Εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά – και όχι μόνο!
Τα Χριστούγεννα αυτό που έχει σημασία είναι να περάσουμε χρόνο όλοι μαζί. Να δημιουργήσουμε κοινές αναμνήσεις με τα παιδιά και να χαρούμε μαζί τους την κάθε στιγμή.
Κρίνοντας απ΄τον εαυτό μου, πάντα μου άρεσε να είμαι στην κουζίνα μαζί με την μαμά μου. Να κοιτάζω τα χέρια της. Να βοηθάω στην παρασκευή των γλυκών και στο τέλος της μέρας να λέω στους συγγενείς «το φτιάξαμε μαζί με την μαμά μου αυτό, δοκιμάστε».
Εννοείται πως δεν φτιάχναμε καμιά δύσκολη συνταγή. Δεν πετύχαιναν πάντα τόσο καλά. Μερικά μπισκότα είχαν σχήμα «μαμάς» και μερικά σχήμα «άσε με να το κάνω όπως μπορώ». Κι εκείνη, ποτέ, ούτε μια φορά, δεν το έπιασε να το πλάσει ξανά με τα χέρια της για να πάρει το «σωστό» σχήμα. Τα δικά μου μπισκότα ξεχώριζαν από μακριά…
Και σήμερα, που η μαμά μου δεν είναι πια εδώ, θυμάμαι εκείνα τα μπισκότα, μέσα από τα μπισκότα που φτιάχνουν τα δικά μου παιδιά σε σχήματα «ό,τι να ναι».
Και τελικά… τώρα πια ξέρω, πως δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο απ’ τις όμορφες αναμνήσεις.
Μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα χαρούν τα παιδιά μας – κι εμείς μαζί τους:
Υλικά για τα μπισκότα
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (όχι σκόνη)
Υλικά για την επικάλυψη
- 1 κουβερτούρα της επιλογής σας (γάλακτος, υγείας, λευκή)
- Πολύχρωμες τρούφες ή ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2. Στρώνουμε σε 2 ταψιά λαδόκολλα.
3. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε ώσπου τα υλικά να ενωθούν και να αφρατέψουν.
4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
5. Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αλεσμένα καρύδια.
6. Με μια ξύλινη κουτάλα ή και με τα χέρια μας, ανακατεύουμε ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη (όχι για πολύ).
7. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
8. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστά.
9. Κόβουμε τη ζύμη μας σε διάφορα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
10. Ψήνουμε στο φούρνο για 15- 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
11. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα και απλώνουμε τη τρούφα ή το ινδοκάρυδο σε 2 ξεχωριστά μπολ.
12. Αφού τα μπισκότα μας έχουν κρυώσει, βουτάμε τη μια τους πλευρά στη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!
Περισσότερες συνταγές εδώ.