Ποιος αριθμός λείπει; Το τεστ που θα σας πονοκεφαλιάσει!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Αχ, το διαδίκτυο μας δοκιμάζει ξανά με ένα από τα αινίγματα του. Αυτή τη φορά, οι άνθρωποι μπλοκάρουν προσπαθώντας να βρουν τον αριθμό που λείπει σε αυτό το παζλ. Σταματήστε αυτό που κάνετε και δοκιμάστε την τύχη σας.
Δεν χρειάζονται δεξιότητες μαθηματικών για να βρείτε την απάντηση σε αυτό, αλλά χρειάζεστε παρατηρητικότητα.
Φαίνεται εύκολο. Αλλά ένας από τους στόχους αυτής της πρόκλησης είναι να μη μετράτε τον καθένα από αυτούς τους αριθμούς ένα-ένα. Πού είναι η δυσκολία σε αυτό;
Ο καθένας μπορεί να πάει γραμμή με γραμμή και να ανακαλύψει την απάντηση, αλλά μας ζητείται να δούμε αυτό το παζλ χωρίς να διαβάζουμε μέσω κάθε αριθμού ξεχωριστά.
Έτσι, κοιτάξτε αυτό το μπλοκ αριθμών από το 1 έως το 49 και κάνετε μια εικασία. Κοιτάξτε προσεκτικά αυτά τα ψηφία και προσπαθήστε να μάθετε ποιος αριθμός λείπει. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, αλλά συνεχίστε να προσπαθείτε!
Μια βοήθεια: έχει δύο ψηφία. Μπορεί να σας πάρει ένα ή δύο γύρους (ή ίσως και τρεις), αλλά όταν το βρείτε, θα πείτε, «Ω, ήταν ακριβώς μπροστά στα μάτια μου!»
Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν βρίσκουν την απάντηση είναι εξαιτίας του πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος. Αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους.
Σχετικά με τον πρώτο, ο εγκέφαλός μας εκπαιδεύεται να αναγνωρίζει τα πρότυπα και μερικές φορές γεμίζουμε τα κενά με αυτά που περιμένουμε να είναι εκεί. Είναι παρόμοιο με τη λειτουργία αυτόματης διόρθωσης.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει κάτι που ονομάζεται τύφλωση απροσεξίας, όπου ο εγκέφαλος εστιάζει και παίρνει ένα ορισμένο αριθμό πληροφοριών και φιλτράρει άλλα κομμάτια.
Ως εκ τούτου, ακόμα και όταν κάτι είναι ακριβώς εκεί μπροστά σας, δεν μπορείτε να το πιάσετε επειδή ο εγκέφαλός σας είναι τόσο επικεντρωμένος σε ένα έργο.
Εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε για το ποια είναι η απάντηση, κάντε κλικ στο παρακάτω βίντεο για να τη μάθετε.

Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)