Όμως, αν θέλετε να τα φτιάξετε αυτή την περίοδο αλλά νηστεύετε ή προτιμάτε να μην έχουν αυγά και βούτυρο, τότε αυτή είναι η καλύτερη συνταγή. Το δε πορτοκάλι με το κονιάκ δίνουν τέτοιο άρωμα στα κουλουράκια που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε και να φάτε μόνο ένα...
Υλικά
1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι baking powder
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κουταλιά κονιάκ
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κούπας σόδα (ανθρακούχο νερό)
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι baking powder
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κουταλιά κονιάκ
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κούπας σόδα (ανθρακούχο νερό)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα,το baking powder. Στο μπλέντερ χτυπάτε το λάδι, τη ζάχαρη, το ανθρακούχο νερό , το κονιάκ , το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μόλις τα υλικά δέσουν, τα αναμειγνύετε με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά τα υλικά, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάστε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμείτε και τοποθετείστε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήστε στουs 18 C για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε τα και αφήστε να κρυώσουν πριν τα βάλετε σε ένα αεροστεγές μπολ.
Μόλις τα υλικά δέσουν, τα αναμειγνύετε με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά τα υλικά, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάστε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμείτε και τοποθετείστε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήστε στουs 18 C για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε τα και αφήστε να κρυώσουν πριν τα βάλετε σε ένα αεροστεγές μπολ.
Περισσότερες συνταγές εδώ.