Πώς να καθαρίσεις εύκολα το σπίτι σε 20 λεπτά!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Το καθάρισμα του σπιτιού είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ξεκινάς κάνοντας την κουζίνα τη μια μέρα, το μπάνιο την άλλη και μέχρι να το καθαρίσεις όλο, πρέπει να αρχίσεις πάλι από την αρχή. Ας μην πούμε καλύτερα για γενική καθαριότητα, που σου βγαίνει η μέση μιας και καθαρίζεις μέχρι και τα κουφώματα. Τι θα έλεγες, αν σου έλεγα ότι μπορείς να καθαρίσεις το σπίτι σου μέσα σε  20 λεπτά κάθε μέρα;
Όχι απλά θα γίνει το καθάρισμα παιχνιδάκι, αλλά θα το διασκεδάζεις κιόλας. Παρακάτω θα βρεις tips που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το σπίτι μέσα σε 20 λεπτά. 5 απλές συμβουλές που θα πρέπει να τις ακολουθήσεις για ένα μήνα και μετά απλά θα σου γίνουν συνήθεια!

Καθάρισε το σπίτι μέσα σε 20 λεπτά κάθε μέρα


Βήμα 1: Οργάνωσε το χολ σου

Ξεκινάμε από την πόρτα και το χολ. Μην αφήνεις την τσάντα σου και τα κλειδιά σου πεταμένα από εδώ και από εκεί. Μπορείς να βιδώσεις μια κλειδοθήκη ή ένα μπολ για τα κλειδιά και κάποιο καλόγερο ή κρεμαστάρι για τα μπουφάν και τις τσάντες. Όσον αφορά τα παπούτσια, θα ήταν καλό να έχεις και μια μικρή παπουτσοθήκη έτσι ώστε να μην μπαίνεις με τα παπούτσια και λερώνεις όλο το σπίτι.

Βήμα 2: Πλύνε τα πιάτα έπειτα από κάθε γεύμα

Το ξέρω ότι είναι ό,τι πιο δύσκολο γιατί μετά το φαγητό απλά θέλουμε όλοι να χαλαρώσουμε, αλλά πίστεψε με πλένοντας τα πιάτα μετά από κάθε γεύμα, θα διατηρείται η κουζίνα σου καθαρή. Επιπλέον, δε θα σχηματίζονται στοίβες ολόκληρες που κάθε φορά που θα τις κοιτάς απλά θα προσθέτεις και ποτέ δε θα πλένεις. Αν είσαι από τους τυχερούς και έχεις πλυντήριο, κάθε φορά μετά από ένα γεύμα, βάλε τα στο πλυντήριο πιάτων και το βράδυ πλύνε τα όλα μαζί.

Βήμα 3: Μπουγάδα

Μην περιμένεις να γεμίσεις το καλάθι με τα άπλυτα και να μην έχεις ρούχα να φορέσεις. Αφενός, θα ψάχνεις ρούχα και δε θα βρίσκεις και αφετέρου σκέψου το βουνό που σχηματιστεί από τα ασιδέρωτα. Βάζε από ένα μικρό πλυντήριο τη μέρα στο σύντομο πρόγραμμα, άπλωσε τα ή στέγνωσε τα αν έχει στεγνωτήριο, σιδέρωσε και τακτοποίησε. Έτσι και ρούχα καθαρά θα έχεις και θα πεις τέλος στο βουνό με τα ασιδέρωτα.

Βήμα 4: Σφύριξε χαρούμενα μπορείς

Όσο καλύτερη διάθεση έχεις, τόσο γρηγορότερα τελειώνουν οι δουλειές. Πίστεψε με το να τραγουδάς ή να χορεύεις ή να ακούς μουσική όταν καθαρίζεις βοηθάει πολύ. Εκτός του ότι σου ανεβάζει τη διάθεση, χάνεται η αίσθηση της «δουλειάς» και περνάει ο χρόνος κάνοντας κάτι ευχάριστο!

Βήμα 5: Χρονομέτρα

 Οι περισσότερες από τις δουλειές που προαναφέραμε δεν απαιτούν παραπάνω από 20 λεπτά. Για αυτό φρόντισε να είσαι εντός χρόνου και μην αφήσεις κινητά, ίντερνετ, μηνύματα να σου αποσπάσουν την προσοχή. Ξεκίνα να κάνεις μια δουλειά, θέσε ανώτατο όριο 20 λεπτά, κάνε την και έπειτα ασχολήσου με ότι άλλο θες.
Αυτά ήταν τα πιο βασικά tips για να καθαρίσεις το σπίτι μέσα. Ακολούθησε την ίδια λογική και για τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού (ξεσκόνισμα, στρώσιμο κρεβατιού, σκούπα). Δοκίμασε το για ένα μήνα και θα δεις ότι το σπίτι σου θα παραμείνει καθαρό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)