Οι 5 καλύτερες οικογενειακές βόλτες πριν αρχίσουν τα σχολεία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το τελευταίο σαββατοκύριακο των πασχαλινών διακοπών είναι προ των πυλών. Πού θα πάτε για να περάσετε αξέχαστα με τα παιδιά σας τις τελευταίες ημέρες πριν το σχολείο;

Onassis Youth Festival 2018 – Δωρεάν φεστιβάλ για εφήβους - στη Στέγη

Φαντάσου την Αντιγόνη έφηβη να τα βάζει με την οικογένειά της. Τον Οιδίποδα να ερωτεύεται την καθηγήτριά του. Την Ωραία Ελένη να χωρίζει και τον Προμηθέα να τιμωρείται γιατί έκανε αυτό που πίστευε σωστό… Παλιώνουν ποτέ οι επαναστάσεις, οι έρωτες, το μίσος, οι καβγάδες, ο πόλεμος και οι αδικίες;
Το φεστιβάλ για την πιο δυναμική γενιά, τους εφήβους, δίνει νέα πνοή στα αρχαία κείμενα, καλώντας μια πλειάδα σκηνοθετών και θεατρικών ομάδων να συνεργαστούν με μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Ξεπέρνα το φόβο σου για τα αρχαία κείμενα και κάνε τα δικά σου. Φώναξε δυνατά τα συναισθήματά σου μέσα από τη φωνή των κλασικών. Γι’ αυτό ετοιμάσαμε το Onassis Youth Festival 2018, για σένα, για να βρεις, να ξεκλειδώσεις, να μοιραστείς, να απελευθερώσεις τις δυνάμεις και τα συναισθήματά σου πάνω στη σκηνή.
Το φεστιβάλ που δίνει φωνή στην πιο δυναμική γενιά ξεκινά την Παρασκευή 13 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800

Διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη του Περικλή στον Ελληνικό Κόσμο

Μπείτε στη «ΘΟΛΟ» και ταξιδέψτε στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ., όπου θα δείτε να ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια σας με κάθε λεπτομέρεια όλα τα κτήρια που βρίσκονταν στον «Ιερό Βράχο» στην πραγματική τους κλίμακα και τις διαστάσεις.
Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.
Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.α.
Ομάδες ειδικών, ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτηρίου. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της «ΘΟΛΟΥ» και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη προσφέρουν στους επισκέπτες του «Ελληνικού Κόσμου» μία ακόμα συγκλονιστική εμπειρία, όπου ο θεατής περιηγείται ανάμεσα στους υπέρλαμπρους ναούς, μαθαίνοντας για την ιστορία του Ιερού Βράχου, χάρη στη συναρπαστική ξενάγηση που γίνεται «ζωντανά» από τους Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Διάρκεια:
45'
Ημέρες και ώρες προβολών:
Εισιτήρια:
10€, 8€ (μειωμένο)
 «ΘΟΛΟΣ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος
Τηλ.: 212 254 0000
Ιστοσελίδα: www.hellenic-cosmos.gr

Smart Theater -  Παραστάσεις που στηρίζουν το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τέσσερις δημοφιλείς παραστάσεις θα φιλοξενηθούν φέτος από 14 Απριλίου έως 5 Μαϊου στο εμπορικό πάρκο Smart Park που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ παιδικού θεάτρου Smart Theater, με σκοπό την ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το Smart Park, συνεπές στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με τους φίλους του παιδικού θεάτρου, διοργανώνει και φέτος το Smart Theater και κρατά το εισιτήριο των παραστάσεων πολύ χαμηλά, στα 4 ευρώπροσφέροντας όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις για την ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Μάλιστα οι παραστάσεις κάθε χρόνο γίνονται sold out, για αυτό καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν κράτηση εισιτηρίων έγκαιρα και πριν την προσέλευσή τους στο εμπορικό πάρκο, στο τηλ. 210 7609550 (καθημερινά 09.00 με 17.00)
Τα παιδιά σίγουρα θα απολαύσουν τις παραστάσεις μιας και μπροστά στην σκηνή υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πολύχρωμα πουφ ώστε να κάθονται άνετα.
Άνοιξη και Smart Park συγκεντρώνουν τη θετική τους ενέργεια και χαρίζουν σε όλη την οικογένεια ακόμη μια ευκαιρία για βόλτα στην υπέροχη εξοχή και τους πράσινους διαδρόμους του πάρκου, ανάμεσα σε top brand stores, ιδανικά για εκπληκτικές αγορές και διασκέδαση, στην πιο αισιόδοξη και φωτεινή εποχή του χρόνου!
Το Smart Park είναι το μοναδικό υπαίθριο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας το οποίο προσφέρεται για οικογενειακή βόλτα, ψώνια και φαγητό. Στο Smart Park λειτουργεί λούνα πάρκ και υπάρχει και παιδική χαρά με δωρεάν είσοδο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Smart Park
Πουλάκη, ΤΚ 19004, Σπάτα
Τηλ.: 210 6635982

Ταινία: Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα


Από τις προτάσεις μας δεν θα μπορούσε να λείπει το σινεμά και μία ταινία που εισάγει με πολύ όμορφο τρόπο τα παιδιά στον κόσμο της τέχνης.
Ο νεαρός Λεονάρντο, ένα ανήσυχο και ευφυές αγόρι, αναζητά μαζί με τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την Τζοκόντα, με την οποία είναι ερωτευμένος, έναν κρυμμένο θησαυρό, τον οποίο, όμως,  διεκδικούν κι ένα τσούρμο αδίστακτοι πειρατές.
Η ταινία κυκλοφορήσε πριν λίγες μέρες στους κινηματογράφους και έχει συναρπάσει το παιδικό κοινό. Επισκεφθείτε το πιο κοντινό σινεμά και απολαύστε την...

Βραδινή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στεγάζεται στο κτίριο Σίνα το οποίο θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen.
Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του.
Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 19:00 και κάθε 30 λεπτά, ως τις 21:00. 
Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Λόφος Νυμφών, ΤΚ: 11810, Θησείο
Τηλ.:  2103490000
https://www.infokids.gr

Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)