Ποιος είπε ότι τα πασχαλινά γλυκά είναι μόνο τα κουλουράκια και το τσουρέκι; Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 6 πρωτότυπα και λαχταριστά γλυκά για το Πάσχα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά! Μπείτε στη κουζίνα μαζί με τα πιτσιρίκια σας και φτιάξτε υπέροχες γλυκές γευστικές πασχαλινές δημιουργίες.
Πασχαλινά Αυγά με Δημητριακά
Υλικά:
45g βούτυρο ή μαργαρίνη
40 marshmallow
180g δημητριακά ρυζιού
250g λευκής σοκολάτας
πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα marshmallow και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε τα δημητριακά. Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά. Ψεκάστε ένα μεγάλο κουτάλι με μαγειρικό λάδι και μοιράστε το ζεστό μείγμα δημητριακών σε μερίδες. Βουτυρώστε τα χέρια σας και σχηματίστε με κάθε μερίδα ένα αυγό. (Ή ψεκάστε το εσωτερικό των πλαστικών Πασχαλινών αυγών που ανοίγουν με μαγειρικό λάδι. Απλώστε το μείγμα δημητριακών μέσα στα αυγά. Αφαιρέστε το μείγμα δημητριακών από τα πλαστικά αυγά.) Αφήστε το να κρυώσει. Ζεστάνετε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Βουτήξτε το κάτω μέρος των αυγών από δημητριακά στη λευκή σοκολάτα. Διακοσμήστε με χρωματιστή τρούφα. Τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Πασχαλινά σοκολατένια αυγά με τρουφάκια OREO
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα Oreo
200γρ. τυρί κρέμα
450γρ. νιφάδες κουβερτούρας
120γρ. λευκή κουβερτούρα
200γρ. τυρί κρέμα
450γρ. νιφάδες κουβερτούρας
120γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Βάλτε τα μπισκότα σε έναν πολυκόπτη και θρυμματίστε τα ομοιόμορφα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και αναμείξτε έως ότου το μείγμα γίνει λείο. Αν χρειαστεί σταματήστε και ξύστε τις πλευρές του κάδου μία ή δύο φορές. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα παγωτού ή ένα κουτάλι για να χωρίσετε τη ζύμη σε μπάλες. Στη συνέχεια ανοίξτε τις με το χέρι σε σχήμα αυγού. Τοποθετήστε τα αυγά σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) μέχρι να σκληρύνουν. Λιώστε τις νιφάδες κουβερτούρας σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρι. Βυθίστε το αυγό στη λειωμένη σοκολάτα και στριφογυρίστε το μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα. Βάλτε το αυγό σε μια άλλη λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Τοποθετήστε τα αυγά στο ψυγείο για μια ακόμη φορά μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής φτιάξτε σχέδια πάνω στα αυγά. Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε τα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο έως 1 εβδομάδα.
Πασχαλινά Cake Pops
Υλικά:
Για το κέικ
125 γρ βούτυρο
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1/3 φλιτζανιού γάλα
2 αβγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. κακάο
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
Για το μείγμα:
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50ml κρέμα γάλακτος
30 στικ για γλειφιτζούρια ή 15 καλαμάκια από σουβλάκι κομμένα στην μέση
Για τη διακόσμηση:
100 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και τα 2 αβγά, ανακατεύουμε πολύ καλά για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα και στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ την βανίλια το κακάο και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το υγρό μείγμα, ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και την επομένη μέρα παίρνουμε 500γρ κέικ, το θρυμματίζουμε στο μούλτι και σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 100γρ σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις ενωθούν, τα προσθέτουμε στο θρυμματισμένο κέικ και τα ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα κουταλάκι κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 -15 λεπτά και μόλις πήξουν τα βγάζουμε. Βουτάμε το καλαμάκι σε λίγη σοκολάτα λιωμένη και τρυπάμε το μπαλάκι: Εφόσον έχουν κρυώσει και έχει κολλήσει καλά το καλαμάκι, το βουτάμε σε λιωμένη λευκή σοκολάτα για να είναι με επικάλυψη σοκολάτας και διακοσμούμε με διάφορα διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα
Κουλουράκια της Λαμπρής
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ.βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
375 γρ.ζάχαρη άχνη
10 γρ.μπέικιν πάουντερ
1βανίλια σε σκόνη
1πρέζα αλάτι
Πασχαλινά Muffins Σοκολατένιες Φωλίτσες
Υλικά:
Για τη ζύμη των muffins
3 αυγά
1 κουβερτούρα 65% Κακάο
100γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι
100γρ. ζάχαρη
Για το Frosting
400 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. κακάο
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια ή ¼ κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
Πασχαλινά ζαχαρωτά
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λιώστε τα 150γρ. κουβερτούρα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ λεπτό στους 500W. Ανακατέψτε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο. Σε ένα μπολ αναμείξτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε λίγο λίγο το μίγμα σοκολάτας στο αλεύρι και ανακατέψτε. Γεμίστε με το μίγμα σοκολάτας τα φορμάκια για muffins (τα ¾) και πιέστε ένα κομμάτι σοκολάτας στο κέντρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 17 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Για το frosting, ξεκινάμε βάζοντας το βούτυρο στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και το κακάο . Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και τελειώνουμε με την βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη βουτυρόκρεμα και την βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαοπλαστικής, στο ψυγείο. Μολις κρυώσουν τα muffins, διακοσμούμε με την βουτυρόκρεμα και τα πασχαλινά ζαχαρωτά.
Σοκολατένια αυγά με γέμιση cheesecake
Υλικά
Για τα γεμιστά σοκολατένια αυγά
6-8 σοκολατένια αυγά μεσαίου μεγέθους
150 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
6-8 σοκολατένια αυγά μεσαίου μεγέθους
150 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Για τον «κρόκο αυγού»
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τα σοκολατένια αυγά στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση cheesecake. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο μείγμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Αφήνετε στην άκρη. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι γίνει μια απαλή και σφικτή σαντιγί περίπου 4-5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ανακατέψτε τη σαντιγί με το μείγμα τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Προσεκτικά με ένα κουτάλι ή κορνέ γεμίζετε τα σοκολατένια αυγά. Αφήνετε τα γεμιστά αυγά στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Για να φτιάξουμε τον «κρόκο αυγού» θα ζεστάνουμε σε χαμηλή εστία σε μια κατσαρολίτσα τη μαρμελάδα βερίκοκο μαζί με λίγο βούτυρο και τον χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα. Στη συνέχεια κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει καλά μέχρι να πήξει λίγο.
Έπειτα βάζουμε από 1 κουταλιά του γλυκού από το μείγμα μαρμελάδας στο κέντρο του σοκολατένιου αυγού, ξανά βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές εδώ.
Περισσότερες συνταγές εδώ.