Αν νηστεύετε, αυτά τα μπισκότα θα γίνουν τα αγαπημένα σας σε όλη την περίοδο της Σαρακοστής. Και μόνο το γεγονός ότι είναι έτοιμα, μόλις σε 15 λεπτά, είναι ένας καλός λόγος για να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αφήστε που θα τα λατρέψουν και τα παιδιά σας, αφού είναι πεντανόστιμα.
Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να τα φτιάξουμε.
Υλικά:
2 κιλά αλεύρι μαλακό
2 1/4 ποτήρια λάδι
2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
3 κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ κ.γ. αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο
500 γρ. ζάχαρη
1/5 κούπα σταφίδες μαύρες
1 1/4 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 1/4 ποτήρια λάδι
2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
3 κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ κ.γ. αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο
500 γρ. ζάχαρη
1/5 κούπα σταφίδες μαύρες
1 1/4 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κοσκινίζετε το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα κι ανακατεύετε. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα. Πλάθετε τα κουλούρια, δίνοντας το σχήμα που εσείς επιθυμείτε.
Τα τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Τα τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.