Το κοτόπουλο το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το έχουμε συνδέσει κυρίως με τα κυριακάτικα μεσημέρια των παιδικών μας χρόνων, ενώ μεγαλώνοντας διαπιστώσαμε ότι πρόκειται και για μία από τις πιο εύκολες συνταγές. Και μπορείτε να παίξετε, κάνοντας διάφορες παραλλαγές και δοκιμές.
Δείτε παρακάτω μία παραλλαγή, που το κάνει λαχταριστό και πεντανόστιμο και θα αρέσει και στα παιδιά.
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα για φούρνο
1 κιλό πατάτες (κανονίζετε, βέβαια εσείς την ποσότητα)
1 πιπεριά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ. γ. μέλι
2 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
2 κ. γ. μουστάρδα
Αλάτι,
Πιπέρι
Ρίγανη τριμμένη
1 κιλό πατάτες (κανονίζετε, βέβαια εσείς την ποσότητα)
1 πιπεριά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ. γ. μέλι
2 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
2 κ. γ. μουστάρδα
Αλάτι,
Πιπέρι
Ρίγανη τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Κόβετε τις πατάτες και την πιπεριά και μαζί με το κοτόπουλο τα αραδιάζετε στο ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε στο μπλέντερ. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα χτυπήσετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε στο μπλέντερ. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα χτυπήσετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στο κοτόπουλο και τις πατάτες και κατόπιν τα ανακατεύετε όλα μαζί με το χέρι.
Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό χλιαρό και ψήνετε για περίπου μια ώρα
Περισσότερες συνταγές εδώ.