Παιδικές ταινίες που βασίζονται σε βιβλία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Όταν αγαπάς ένα βιβλίο, λίγα πράγματα είναι πιο συναρπαστικά από να το βλέπεις να μετατρέπεται  σε ταινία. Αν και δεν είναι σπάνιο για μια ταινία που βασίζεται σε βιβλίο να μην καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ένθερμων αναγνωστών, οι παιδικές ιστορίες που παρουσιάζονται σε αυτόν τον κατάλογο είναι σχεδόν τόσο καλές στην οθόνη όσο είναι και στη σελίδα!

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.



Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σαςHow to Train Your Dragon (2010)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας" 
★★★★★★★★★★
Στο Μπερκ, ένα μυθικό νησί το οποίο γίνεται συχνά στόχος επιδρομών δράκων, ο Hiccup (Ψάρης), ένας μικροκαμωμένος και εφευρετικός 15χρονος Βίκινγκ είναι πολύ αδύναμος για να τους πολεμήσει. Αντ' αυτού δημιουργεί μηχανές και με μία από αυτές καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον πιο μυστηριώδη δράκο από όλους. Όταν όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με το τραυματισμένο πλάσμα, αντί να το σκοτώσει, το περιθάλπει, του δίνει το όνομα Toothless (Φαφούτης) και το εκπαιδεύει. (98 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 


"Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν" 
★★★★★★★★★★ 
Ο Χάρι Πότερ στο τρίτο έτος του στο Χόγκουαρτς όπου πληροφορείται ότι ένας κρατούμενος με το όνομα Σείριος Μπλακ δραπέτευσε από τις φυλακές του Αζκαμπάν για να τον σκοτώσει.(Ηλικία: 10+) 





"Χάρι Πότερ" 
★★★★★★★★★★ 
Ο Χάρι Πότερ γίνεται δεκτός στο Χόγκουορτς, τη μεγάλη σχολή μαγείας όπου θα κάνει φίλους, θα μάθει να χειρίζεται τις δυνάμεις του και θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο. (Ηλικία: 6+)




"Τρελές Ιστορίες Έρωτα και Φαντασίας" 
★★★★★★★★★★ 
Ένας παππούς διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο στον εγγονό του, το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες της γλυκιάς Buttercup, της ομορφότερης κοπέλας στον κόσμο, και του αγοριού που αγαπά, του ευγενικού Westley. Το ρομαντικό θέμα της ιστορίας αφήνει το μικρό αγόρι αδιάφορο, όμως ο παππούς του τον διαβεβαιώνει πως υπάρχει άφθονη δράση και περιπέτεια. Του υπόσχεται πως αυτό το βιβλίο τα έχει όλα; ξιφομαχίες, βασανιστήρια, εκδίκηση, έναν γίγαντα, τέρατα, καταδιώξεις, αποδράσεις και θαύματα. (92 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 


How to Train Your Dragon 2 (2014)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2" 
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια αφού οι Βίκινγκ και οι δράκοι έκαναν ειρήνη, ζουν μαζί αρμονικά στο νησιωτικό χωριό του Μπεργκ. Ο Hiccup (Ψάρης) πετά με τον δράκο του, Toothless (Φαφούτης), ανακαλύπτοντας και χαρτογραφώντας ανεξερεύνητες περιοχές του κόσμου τους. Στις περιπέτειες τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν αιμοδιψή κατακτητή που αιχμαλωτίζει δράκους και σχεδιάζει να επιτεθεί στο Μπερκ αλλά και με έναν μυστηριώδη καβαλάρη δράκων. (102 λεπτά) (Ηλικία: 5+)  


"Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ"
★★★★★★★★★☆
Κατά τη διάρκεια της έκτης χρονιάς στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι βρίσκει ένα βιβλίο "Ιδιοκτησία του Ημίαιμου Πρίγκιπα" και αρχίζει να μαθαίνει περισσότερα για το σκοτεινό παρελθόν του Άρχοντα Βόλντεμορτ. (153 λεπτά) (Ηλικία: 12+) 





"Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα" 
★★★★★★★★★☆
Την πέμπτη χρονιά του Χάρι στο Χόγκουαρτς ο Υπουργός Μαγείας αρνείται να πιστέψει την επιστροφή του Σκοτεινού Άρχοντα Βόλντεμορτ και διορίζει την αυστηρή Ντολόρες Άμπριτζ ως καθηγήτρια στη σχολή. (138 λεπτά) (Ηλικία: 12+) 



"Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς" 
★★★★★★★★★☆
Στην τέταρτη χρονιά του στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι Πότερ επιλέγεται από το Κύπελλο της Φωτιάς να πάρει μέρος στο Τρίαθλο Μαγείας, έναν πολύ επικίνδυνο διαγωνισμό. (Ηλικία: 12+)



   

"Το Κινούμενο Κάστρο" - "Howl's Moving Castle"
★★★★★★★★★☆
Η Σόφι, μια νεαρή κοπέλα με χαμηλή αυτοεκτίμηση μεταμορφώνεται από μια ζηλόφθονη μάγισσα σε ηλικιωμένη γυναίκα και ο μοναδικός τρόπος να λύσει τα μάγια κρύβεται σε έναν ανασφαλή νεαρό μάγο και στους αξιαγάπητους συντρόφους του. (119 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 




"Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά" 
★★★★★★★★★☆
Η ιστορία ακολουθεί τον Χάρι Πότερ στη δεύτερη σχολική χρονιά στο Χόγκουαρτς όπου ο Διάδοχος του Σαλαζάρ Σλίθεριν ανοίγει την Κάμαρα με τα Μυστικά, ελευθερώνοντας ένα μυθικό τέρας που πετρώνει τους μαθητές της σχολής. (Ηλικία: 8+) 


  


"Σιδερένιος Γίγαντας"
★★★★★★★★★☆
Το 1957, ένας μηχανικός γίγαντας πέφτει από το διάστημα κοντά σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη του Μέιν. Ο εννιάχρονος Χόγκαρθ, ένα γενναίο και γεμάτο φαντασία αγόρι, ανακαλύπτει το γιγάντιο ρομπότ στο δάσος και το σώζει από ηλεκτροπληξία, καθώς εκείνο προσπαθεί να φάει τον υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης. Ο Χόγκαρθ γίνεται φίλος με τον γίγαντα και για να τον προστατεύσει από έναν επίμονο κυβερνητικό πράκτορα, τον κρύβει στη μάντρα του ενός μπίτνικ καλλιτέχνη. (87 λεπτά) (Ηλικία: 7+

"Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα" - "Kiki's Delivery Service"
★★★★★★★★★☆
Η δεκατριάχρονη Κίκι ζει σε ένα μικρό χωριουδάκι της Ιαπωνίας μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της, την τοπική μάγισσα. Σύμφωνα με την παράδοση, για να γίνει και η ίδια επίσημα μάγισσα, πρέπει να ζήσει για ένα χρόνο μακριά από το σπίτι της. Έτσι, μια ξάστερη νύχτα με πανσέληνο, η Κίκι με αποφασιστικότητα πετά μακριά, παρέα με τον προστατευτικό γάτο της, τον Jiji, και προσγειώνονται σε μια μεγάλη παραθαλάσσια πόλη. (103 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 


The Sound of Music (1965)
"Η Μελωδία της Ευτυχίας" 
★★★★★★★★★☆
Μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα που επιθυμεί να γίνει μοναχή θα εργαστεί ως γκουβερνάντα για τα 7 άτακτα παιδιά του πλοίαρχου Γκεόργκ φον Τραπ. (174 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 





The Jungle Book (2016)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο προστατευτικός πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει στη ζούγκλα ένα μικρό ορφανό αγόρι, το εμπιστεύεται στη φροντίδα μιας αγέλης λύκων, οι οποίοι το ονομάζουν Μόγλη. Το παιδί μεγαλώνει ως ένα από τα κουτάβια της στοργικής λύκαινας Ρίκσα, μέχρι που αναγκάζεται να αναζητήσει το χωριό των ανθρώπων για να βρει καταφύγιο από τον τίγρη Σιρ Χαν που τον θέλει νεκρό. Στο επικίνδυνο ταξίδι του, ο Μόγλης συναντά νέους φίλους, ανάμεσά τους και τον εγκάρδιο αρκούδο Μπαλού. (105 λεπτά) (Ηλικία: 9+)


Omoide no Mânî (2015)
"Όταν η Μάρνι Ήταν Εκεί" - "When Marnie Was There"
★★★★★★★★☆☆
Μια νεαρή κοπέλα στέλνεται σε μια επαρχιακή, παραθαλάσσια πόλη για λόγους υγείας, όπου δημιουργεί μια απίθανη φιλία με τη Μάρνι, ένα μυστηριώδες νεαρό κορίτσι με μακριά ξανθά μαλλιά. (103 λεπτά) (Ηλικία: 12+) 





"Πάντινγκτον"
★★★★★★★★☆☆
Ένας νεαρός αρκούδος των Άνδεων ταξιδεύει από τα βάθη της ζούγκλας του Περού μέχρι το Λονδίνο, με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Εκεί, η καλόκαρδη κυρία Μπράουν πείθει την οικογένειά της να του προσφέρουν ένα προσωρινό καταφύγιο και τον ονομάζει Πάντινγκτον. Καθώς οι Μπράουν τον βοηθούν να αναζητήσει τον εξερευνητή που δεκαετίες νωρίτερα είχε υποσχεθεί φιλοξενία στην οικογένεια του, ο Πάντινγκτον γίνεται στόχος μιας αδίστακτης ταριχεύτριας. (95 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)
"Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1"
★★★★★★★★☆☆
Σε έναν αγώνα με τον χρόνο, ο Χάρι αναζητά να βρει και να καταστρέψει τους πεμπτουσιωτές του Λόρδου Βόλντεμορτ και ανακαλύπτει τα τρία ισχυρότερα αντικείμενα του κόσμου της μαγείας. (146 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




"Ο Μυστικός Κόσμος της Αριέττι" - "The Secret World of Arrietty"
★★★★★★★★☆☆
Η μικροσκοπική 14χρονη Arrietty, ζει μαζί με τους γονείς της κάτω από το πάτωμα ενός προαστιακού σπιτιού στο Τόκιο, κρυφά από την ιδιοκτήτρια και την οικονόμο του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια της πρώτη της εξόρμησης για να “δανειστεί” προμήθειες από τους ανθρώπους, η Arrietty γίνεται αντιληπτή από τον Sho/Shawn, τον 12χρονο ανιψιό της ιδιοκτήτριας, ο οποίος μόλις έχει φτάσει για να ξεκουραστεί πριν από μία εγχείρηση στην καρδιά του. (94 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


 Fantastic Mr. Fox (2009)
"Ο Απίθανος Κύριος Φοξ"
★★★★★★★★☆☆
Κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους σε μια φάρμα, δύο νεαρές αλεπούδες και ταλαντούχοι κλεφτοκοτάδες, ο Φόξι και η γυναίκα του Φελίσιτι, εγκλωβίζονται σε μία παγίδα. Η Φελίσιτι αποκαλύπτει στον Φόξι πως είναι έγκυος και του ζητά, αν ξεφύγουν να αλλάξει δουλειά. Δύο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι απολαμβάνει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή μαζί με το αλεπουδάκι τους τον Ας, μέχρι που ο κύριος Φοξ αρχίζει και πάλι τις επιδρομές στις γειτονικές φάρμες. (87 λεπτά) (Ηλικία: 8+)

  
Stardust (2007)
"Αστερόσκονη" 
★★★★★★★★☆☆
Σε ένα απομονωμένο χωριό της Αγγλίας, ο νεαρός Τρίσταν υπόσχεται στην αγαπημένη του Βικτόρια ότι θα της φέρει ένα πεφταστέρι. Τελικά όμως, γνωρίζει και ερωτεύεται την Υβόν, που είναι η ίδια πεφταστέρι. (127 λεπτά.) (Ηλικία: 12+) 





 Shrek (2001)
"Σρεκ" 
★★★★★★★★☆☆
Η ζωή του Σρεκ αναστατώνεται όταν εισβάλει στον βάλτο του ένα πλήθος παραμυθένιων χαρακτήρων οι οποίοι εξορίστηκαν εκεί από τον μοχθηρό λόρδο Φάρκουαρντ. Για να επανακτήσει το σπίτι του συμφωνεί να ελευθερώσει από τον πύργο όπου βρίσκεται φυλακισμένη την μυστηριώδη πριγκίπισσα Φιόνα. (90 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 

   


October Sky (1999)
"Όνειρα του Ουρανού"
★★★★★★★★☆☆
Το 1957 σε μια μικρή πόλη ανθρακωρύχων της Δυτικής Βιρτζίνια, ο νεαρός Όμερ Χίκαμ εμπνέεται από την εκτόξευση του Σπούτνικ, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη και ξεκινά να φτιάχνει μικρούς πυραύλους. Στην προσπάθειά του τον στηρίζουν η καθηγήτρια φυσικής και οι φίλοι του, όμως ο πατέρας του ο προϊστάμενος του τοπικού ορυχείου δεν καταλαβαίνει, ούτε και συμμερίζεται τα όνειρα του γιου του. (109 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

    
A Little Princess (1995)
"Η Μικρή Πριγκίπισσα"
★★★★★★★★☆☆
Η καλόκαρδη δεκάχρονη Σάρα Κρου ζει ευτυχισμένη μαζί με τον στοργικό και εύπορο πατέρα της στη μαγευτική Ινδία. Όταν ξεσπά ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος ο λοχαγός Κρου εντάσσεται στον Βρετανικό στρατό, αφού πρώτα εμπιστεύεται την κόρη του σε ένα αριστοκρατικό ιδιωτικό σχολείο της Νέας Υόρκης. (97 λεπτά ) (Ηλικία: 8+)



Mimi wo Sumaseba (1995)
"Ο Ψίθυρος Της Καρδιάς" - "Whisper of the Heart"
★★★★★★★★☆☆
Λίγο πριν αποφοιτήσει από το γυμνάσιο, η δεκατετράχρονη Σιζούκου Τσουκισίμα καλείται να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της και να λύσει ένα ρομαντικό μυστήριο. Κάθε βιβλίο που διαλέγει η μικρή βιβλιοφάγος το έχει δανειστεί πριν από αυτή ένα αγόρι με το όνομα Σεΐτζι Αμασάγουα. (111 λεπτά) (Ηλικία: 10+)



Omohide Poro Poro (1991)
"Ταξιδιώτες στο Παρελθόν" - "Only Yesterday"
★★★★★★★★☆☆
Το 1982, η 27χρονη Ταέκο έχοντας ζήσει όλη της τη ζωή στο Τόκιο, αποζητά την επαφή με τη φύση και επισκέπτεται μακρινούς συγγενείς στη Γιαμαγκάτα. Εκεί, στην πανέμορφη Ιαπωνική επαρχία, η ενήλικη ηρωίδα κατακλύζεται από αναμνήσεις του 10χρονου εαυτού της, οι οποίες τη βοηθούν να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της. (118 λεπτά)(Ηλικία: 10+)




"Η Μικρή Γοργόνα" 
★★★★★★★★☆☆
Αντίθετα με τις επιθυμίες του πατέρα της και βασιλιά της θάλασσας Τρίτων, μια νεαρή γοργόνα, η Άριελ, ανεβαίνει στην επιφάνεια, όπου σώζει και ερωτεύεται έναν νεαρό πρίγκηπα, τον Έρικ. Τότε, το κορίτσι κάνει μια συμφωνία με την Κακιά Μάγισσα της Θάλασσας, Ούρσουλα, και με αντάλλαγμα τη φωνή της μετατρέπεται σε άνθρωπο. Η Άριελ έχει τρεις μέρες διορία να λάβει το φιλί της αληθινής αγάπης από τον Έρικ, αλλιώς θα μεταμορφωθεί και πάλι σε γοργόνα και θα ανήκει για πάντα στην Ούρσουλα. (83 λεπτά) (Ηλικία: 5+


The Black Stallion (1979)
"Το Μαύρο Άλογο"
★★★★★★★★☆☆
Το 1946, ο νεαρός Άλεκ Ράµσεϊ και ο πατέρας του ταξιδεύουν με ένα ατμόπλοιο στη Μεσόγειο ανοιχτά της Βόρειας Αφρικής. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεσπά μια δυνατή καταιγίδα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το πλοίο. Το παιδί και ένα αδάμαστο αραβικό άλογο ναυαγούν σε ένα ερημικό νησί και μεταξύ τους αναπτύσσεται ένας βαθύς δεσμός. Όταν οι δύο ναυαγοί διασώζονται, το αγόρι παίρνει το άλογο κοντά του στην Αμερική. (118 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι ένα αφελές, φιλικό και συμπονετικό αρκουδάκι λατρεύει το μέλι, έχει ποιητική φλέβα και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Το ενθουσιώδες αρκουδάκι ζει περιπέτειες μαζί με τους φίλους του και το αγαπημένο του αγόρι, τον ευγενικό Κρίστοφερ Ρόμπιν, καθώς αναζητά μέλι, αντεπεξέρχεται μια καταιγίδα, και υπομένει τον υπερκινητικό Τίγρη. (74 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



The Railway Children (1970)
"Τα Παιδιά Του Σιδηροδρόμου"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο πατέρας της Ρομπέρτα, της Φίλις και του Πίτερ εξαφανίζεται μετά από μία μυστηριώδη επίσκεψη πρακτόρων της κυβέρνησης, τα τρία αδέλφια μετακομίζουν με τη μητέρα τους σε μια μικρή πόλη του Γιορκσάιρ. Τα παιδιά διασκεδάζουν παρακολουθώντας τα τρένα να περνούν, χαιρετούν τους επιβάτες, κάνουν φίλους και ζουν περιπέτειες κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών. (110 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


Mary Poppins (1964)
"Μαίρη Πόππινς"
★★★★★★★★☆☆
Μια ξεχωριστή νταντά με υπερφυσικές δυνάμεις, απαντά με μαγικό τρόπο στην αγγελία των δύο παραμελημένων παιδιών μιας λονδρέζικης οικογένειας. Με κέφι, αγάπη και επιμονή, βοηθά την οικογένεια να λύσει τα προβλήματά της και διδάσκει μικρούς και μεγάλους απαραίτητα μαθήματα ζωής με τον πιο ευχάριστο τρόπο. (139 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 



Sleeping Beauty (1959)
"Η Ωραία Κοιμωμένη"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα ενός παραμυθένιου βασιλείου, παραβλέπουν να προσκαλέσουν τη μοχθηρή νεράιδα Maleficent στον χορό προς τιμήν της γέννησης της κόρης τους Aurora (Αυγή), εκείνη ρίχνει μια σκληρή κατάρα στο μωρό. Τρεις καλόκαρδες και εύθυμες νεράιδες, η Flora, η Fauna και η Merryweather, και ο γενναίος πρίγκιπας Phillip θα σταθούν στο πλευρό της νεαρής πριγκίπισσας και θα προσπαθήσουν να σπάσουν τα μάγια.  (75 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 


Cinderella (1950)
"Σταχτοπούτα"
★★★★★★★★☆☆
Η Σταχτοπούτα γεννημένη σε ένα όμορφο αρχοντικό ενός μικρού γαλλικού βασιλείου, χάνει στην παιδική της ηλικία την αγαπημένη της μητέρα και ο στοργικός της πατέρας ξαναπαντρεύεται για να της προσφέρει μια μητρική παρουσία. Μετά το θάνατο και του πατέρα της, η νεαρή κοπέλα παραμένει στο σπίτι της ως υπηρέτρια πλέον, της σκληρής μητριάς και των δύο θετών αδελφών της. Όταν την εμποδίζουν να πάει στον βασιλικό χορό, το τρυφερό κορίτσι δέχεται μια απρόσμενη βοήθεια. (75 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 

    
Φερδινάνδος (2017)Ferdinand (2017)
"Φερδινάνδος"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Φερδινάνδος, ένα ευγενικό και ειρηνικό μοσχαράκι το οποίο εκτρέφεται σε ένα ράντσο για να συμμετάσχει σε ταυρομαχίες, αρνείται να εμπλακεί σε οποιαδήποτε μάχη, δραπετεύει και βρίσκει καταφύγιο και μια αγαπημένη οικογένεια σε ένα αγρόκτημα ανθοπωλών. Μετά από μια παρεξήγηση, ο ενήλικος πια Φερδινάνδος επιστρέφει στο ράντσο, όπου τα ειρηνιστικά ιδανικά του αμφισβητούνται από τους υπόλοιπους ταύρους, οι οποίοι θεωρούν τη συμμετοχή τους σε μια ταυρομαχία ως υπέρτατη τιμή. (108 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 

Rock Dog (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Bodi, ένας νεαρός θιβετιανός σκύλος με πάθος για τη μουσική, προετοιμάζεται από τον πατέρα του για να πάρει μια μέρα τη θέση του ως φύλακας των προβάτων του χωριού τους. Όταν όμως, ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό, τα όνειρά του Bodi να γίνει μουσικός βγαίνουν στην επιφάνεια και τον οδηγούν στην πόλη. Εκεί, πρέπει να αποδείξει πως έχει το ταλέντο και τη θέληση να πετύχει, αλλά και να βρει τη “φωτιά μέσα του” για να σώσει τα πρόβατά του από τους λύκους. (80 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 


Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
"Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1926, ο Βρετανός µαγικοζωολόγος Νιουτ Σκαμάντερ καταφτάνει στο Μανχάταν με μια βαλίτσα γεμάτη μαγικά πλάσματα. Όταν κάποια από αυτά τα απαγορευμένα ζώα διαφεύγουν, ο συνεσταλμένος μάγος συνεργάζεται με τον εγκάρδιο Άμαγο Τζέικομπ Κοβάλσκι και τις ταλαντούχες αδελφές μάγισσες Τίνα και Κουίνι Γκολντστάιν, για να βρει τα χαμένα φανταστικά ζώα και να διαλύσει τις υποψίες που θέλουν ένα από αυτά υπεύθυνο για το θάνατο ενός ανθρώπου. (133 λεπτά) (Ηλικία: 11+) 


The BFG (2016)
"Ο ΜΦΓ, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Σόφι, ένα δεκάχρονο ορφανό κορίτσι συναντά έναν γιγάντιο μπαμπούλα, εκείνος την απαγάγει για να μην αποκαλυφθεί η ύπαρξή του, και την παίρνει να ζήσει κοντά του στη Χώρα των Γιγάντων. Εκεί, η Σόφι ανακαλύπτει πως το τέρας, είναι στην πραγματικότητα ένας φιλικός γίγαντας που χαρίζει όμορφα όνειρα στα παιδιά. Οι δύο τους γίνονται φίλοι και προσπαθούν να σταματήσουν τους ανθρωποφάγους γίγαντες που θέλουν να εισβάλλουν στον κόσμο των ανθρώπων. (117 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 

Goosebumps (2015)
"Ανατριχίλες"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα νεαρό αγόρι ενώνει τις δυνάμεις του με την κόρη ενός συγγραφέα βιβλίων τρόμου, όταν απελευθερώνει κατά λάθος τα φανταστικά πλάσματα των βιβλίων του συγγραφέα στην μικρή πόλη του Γκριντέιλ, στο Μέριλαντ. (102 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 




The Little Prince (2015)
"Ο Μικρός Πρίγκιπας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο αεροπόρος αφηγητής εισάγει ένα μικρό κορίτσι σε ένα κόσμο όπου όλα είναι δυνατά, στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα. (108 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 






Ernest et Célestine (2014)
"Ερνέστ και Σελεστίν"
★★★★★★★☆☆☆
Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας αναπάντεχης φιλίας μεταξύ μιας αρκούδας, του Ερνέστ και ενός νεαρού ποντικιού, της Σελεστίν. Με ένα ισχυρό μήνυμα για τη φιλία, αυτή η υποψήφια για Όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων ενισχύει την ιδέα ότι η άνευ όρων αγάπη θα πρέπει να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται. (80 λεπτά.) (Ηλικία: 6+) 


Epic (2013)
"Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους"
★★★★★★★☆☆☆
Η νεαρή Μέρι Κάθριν, κόρη ενός εκκεντρικού επιστήμονα, συρρικνώνεται ξαφνικά και βρίσκεται στο βασίλειο των μικροσκοπικών Φίλιον, που πρέπει να προστατεύσουν το δάσος από τους Μπόγκανς. (102 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Rise of the Guardians (2012)
"Οι Πέντε Θρύλοι"
★★★★★★★☆☆☆
Πέντε καλοί ήρωες της παιδικής φαντασίας, ο Άγιος Βασίλης, ο Πασχαλινός Λαγός, η Νεράιδα των Δοντιών, ο Άμμος των Ονείρων και ο Τζακ Πάγος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν το κακό. Ένα από τα πιο όμορφα σύγχρονα παραμύθια για παιδιά. (97 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 



   
Hugo (2011)
"Χιούγκο"
★★★★★★★☆☆☆
Παρίσι, δεκαετίας του '30: Ένα 12χρονο ορφανό αγόρι, ο Χιούγκο Καμπρέ, ζει μια μυστική ζωή στο σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού. (126 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






Percy Jackson (2010)
"Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι"
★★★★★★★☆☆☆
Ο 17χρονος Πέρσι Τζάκσον μαθαίνει ότι πατέρας είναι ο Ποσειδώνας. Ο νεαρός ημίθεος εξοικειώνεται με τις υπερφυσικές του ικανότητες, καθώς ψάχνει να βρει την πανίσχυρη αστραπή του Δία. (118 λεπτά) (Ηλικία: 10+) 





Coraline (2009)
"Το Σπίτι στην Ομίχλη"
★★★★★★★☆☆☆
Η Κοραλάιν ανακαλύπτει μια μυστική πόρτα η οποία οδηγεί σε ένα παράλληλο κόσμο, πανομοιότυπο με το δικό της που όμως κρύβει επικίνδυνα μυστικά. Μία λίγο πιο σκοτεινή από τα συνηθισμένα 3d ταινία για μεγαλύτερα παιδιά βραβευμένη με Oscar και Χρυσή Σφαίρα. (100 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 




Horton Hears a Who! (2008)
"Χόρτον"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Χόρτον, ένας ξένοιαστος και ευγενικός ελέφαντας, προσπαθεί να σώσει έναν μικροσκοπικό κόσμο που βρίσκεται πάνω σ' ένα λουλούδι. (86 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 






Bridge to Terabithia (2007)
"Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τζες και η Λέσλι δημιουργούν ένα φανταστικό κόσμο, το μαγικό βασίλειο της Τεραμπίθια, μέσα στο οποίο αποκτούν απεριόριστες δυνάμεις, έχουν, όμως, να αντιμετωπίσουν και θανάσιμες απειλές. (96 λεπτά) (Ηλικία: 12+) 





Meet the Robinsons (2007)
"Γνωρίστε τους Ρόμπινσον"
★★★★★★★☆☆☆
Ο ιδιοφυής Λούις και ένα αγόρι-μυστήριο, ο Γουίλμπουρ Ρόμπινσον ταξιδεύουν στο μέλλον για να περάσουν μια μέρα με την εκκεντρική οικογένεια Ρόμπινσον. Μια διαφορετική μα τελικά, εξίσου συγκινητική ιστορία της Ντίσνεϊ. (95 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 





Charlie and the Chocolate Factory (2005)
"Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα νεαρό αγόρι κερδίζει μια ξενάγηση στο ονειρεμένο και θαυμαστό εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα. Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική διασκευή ενός από τα πιο αγαπημένα βιβλία για παιδιά. (115 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 





The Chronicles of Narnia Series (2005-2010)
"Το Χρονικό της Νάρνια"
★★★★★★★☆☆☆
Τέσσερα νεαρά αδέλφια ανακαλύπτουν σε μια παλιά ντουλάπα ένα πέρασμα στη μαγική χώρα της Νάρνια. (143 λεπτά.) (Ηλικία: 10+) 






Ella Enchanted (2004)
"Έλλα, η Μαγεμένη"
★★★★★★★☆☆☆
Η Έλλα μετά από ένα μαγικό ξόρκι είναι καταδικασμένη να υπακούει στις εντολές όλων. Προσπαθώντας να απελευθερωθεί από την κατάρα ταξιδεύει στο μαγεμένο δάσος. (96 λεπτά)(Ηλικία: 8+) 





Shrek 2 (2004)
"Σρεκ 2"
★★★★★★★☆☆☆
Αμέσως μετά τον μήνα του μέλιτος, ο Σρεκ και η Φιόνα ταξιδεύουν παρέα με τον Γάιδαρο, ση Χώρα του Πέρα Μακριά μετά από πρόσκληση του βασιλιά Χάρολντ και της βασίλισσας Λίλιαν, γονείς της Φιόνα. Ταυτόχρονα, ο Πρίγκιπας Τσάρμινγκ, με τη βοήθεια της μητέρας του Καλής Νεράιδας, έχει καταστρώσει σχέδιο για να βγάλει τον Σρεκ από τη μέση, να παντρευτεί τη Φιόνα και να γίνει ο βασιλιάς της χώρας. (93 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



The Polar Express (2004)
"Το Πολικό Εξπρές"
★★★★★★★☆☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα νεαρό αγόρι που μόλις έχει αρχίσει να αμφιβάλει για την ύπαρξη του Άι-Βασίλη, ξυπνά μέσα στη νύχτα και έκπληκτο βλέπει ένα μαγικό τρένο, το Πολικό Εξπρές, να καταφθάνει και να σταματά μπροστά από την αυλή του. Το αγόρι επιβιβάζεται στο τρένο μετά από πρόσκληση του μυστηριώδη Ελεγκτή, και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο, με σκοπό να γνωρίσει από κοντά τον Άι-Βασίλη.  (100 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 


Jumanji (1995)
"Τζουμάντζι
★★★★★★★☆☆☆
Βασισμένες στα βιβλία φαντασίας του Αμερικανού εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κρις Βαν Όλσμπεργκ, οι δύο ταινίες αφηγούνται τις περιπέτειες παιδιών που ανακαλύπτουν επικίνδυνα, όχι και τόσο επιτραπέζια, μαγικά παιχνίδια. (Ηλικία: 11+) 




The Muppet Christmas Carol (1982)
"Τα Μάπετς σε Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★☆☆☆
Οι αγαπημένοι χαρακτήρες του Μάπετ Σόου αφηγούνται τη δική τους εκδοχή του κλασικού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού του Σκρουτζ, του γέρου και στριμμένου τσιγκούνη που την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τρία φαντάσματα με σκοπό να του δείξουν την όμορφη πλευρά της ζωής αλλά και να του αλλάξουν την προδιαγεγραμμένη του πορεία. (85 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 



Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)
"Ο Γουίλι Γουόνκα και το Εργοστάσιο Σοκολάτας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο φτωχός Τσάρλι Μπάκετ κερδίζει αναπάντεχα ένα χρυσό εισιτήριο, το οποίο επιτρέπει σε εκείνον και τον παππού του να επισκεφτούν το μυστηριώδες εργοστάσιο σοκολάτας και πληθώρας άλλων εφευρετικών γλυκισμάτων, του αινιγματικού Γουίλι Γουόνκα. (83 λεπτά)(Ηλικία: 8+)




The Jungle Book (1967)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο προστατευτικός μαύρος πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει τον μικρό Μόγλη ολομόναχο μέσα στην άγρια ζούγκλα της Ινδίας, τον βοηθά να βρει μια νέα οικογένεια κοντά στους λύκους. Το αγόρι μεγαλώνει ευτυχισμένο ανάμεσα στα ζώα, μέχρι τη στιγμή που γίνεται στόχος του αδίστακτου τίγρη Σιρ Χαν. Τότε το παιδί αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο στο χωριό των ανθρώπων και στο περιπετειώδες ταξίδι του τον συντροφεύει ο Μπαγκίρα και ένας νέος φίλος, ο ανέμελος αρκούδος Μπαλού. (78 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 


One Hundred and One Dalmatians (1961)
"Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο ταλαντούχος και εργατικός συνθέτης Ρότζερ Ράντκλιφ και η υποστηρικτική σύζυγός του Ανίτα αρνούνται να πουλήσουν τα 15 μικρά κουταβάκια των αγαπημένων τους σκύλων στη μοχθηρή Κρουέλα Ντε Βιλ, εκείνη τα απαγάγει μαζί με όλα τα υπόλοιπα σκυλιά Δαλματίας του Λονδίνου, με σκοπό να φτιάξει ένα παλτό από τη γούνα τους. Οι γονείς των κουταβιών Πόνγκο και Περντίτα και τα αφεντικά τους προσπαθούν απεγνωσμένα να τα σώσουν. (79 λεπτά)(Ηλικία: 5+) 

The Parent Trap (1961)
"Η Αδελφή μου και Εγώ"
★★★★★★★☆☆☆
Δύο δεκατριάχρονα κορίτσια, η Σούζαν Έβερς και η Σάρον ΜακΚέντρικ, συναντιούνται τυχαία σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση. Τα κορίτσια έκπληκτα ανακαλύπτουν πως είναι δίδυμες αδελφές, τις οποίες χώρισαν οι διαζευγμένοι γονείς τους όσο εκείνες ήταν ακόμα μωρά. Προσποιούμενη η μία την άλλη, αλλάζουν θέσεις, ώστε η κάθε μία να συναντήσει τον γονιό που δεν γνώρισε. (128 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 



Pollyanna (1960)
"Πολυάννα"
★★★★★★★☆☆☆
Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δωδεκάχρονη ορφανή Πολυάννα, φτάνει στη γραφική και συντηρητική Αμερικανική πόλη του Χάρινγκτον για να ζήσει με την πλούσια και αυστηρή αδελφή της μητέρας της, τη θεία Πόλυ Χάρινγκτον. Σύντομα, η αισιοδοξία, η πρόσχαρη διάθεση και ο ενθουσιασμός της νεαρής ηρωίδας εξαπλώνονται, ενώνουν την πόλη και εμπνέουν τους αδύναμους και δύστροπους κατοίκους της για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.  (133 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 


Peter Pan (1953)
"Πίτερ Παν" 
★★★★★★★☆☆☆
Το τελευταίο της βράδυ ως “παιδί”, η Γουέντι ένα στοργικό κορίτσι με ζωηρή φαντασία, συναντά τον παιδικό της ήρωα, τον ιπτάμενο Πίτερ Παν. Μαζί με τα μικρότερα αδέλφια της, τον ευγενικό Τζον και τον τρυφερό Μάικλ, η Γούεντι ακολουθεί το αιώνια νεαρό αγόρι στο σπίτι του, στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί τα τρία παιδιά γνωρίζονται με τους παραμυθένιους κατοίκους του φανταστικού νησιού και αντιμετωπίζουν τον τρομερό πειρατή Κάπτεν Χουκ. (77 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 

Treasure Island (1950)
"Το Νησί των Θησαυρών"
★★★★★★★☆☆☆
Ο νεαρός Τζιμ Χώκινς, ο οποίος εργάζεται στο μικρό πανδοχείο της μητέρας του, στο παραθαλάσσιο Μπρίστολ της Αγγλίας, αποκτά μετά τη δολοφονία ενός ενοίκου, έναν πολύτιμο πειρατικό χάρτη. Ο χάρτης οδηγεί σε ένα μακρινό νησί της Καραϊβικής, όπου είναι θαμμένος ο ξακουστός θησαυρός του πειρατή Κάπτεν Φλιντ. Στο μακρύ ταξίδι του να βρει τον θησαυρό, το ενθουσιώδες και αφελές παιδί έρχεται αντιμέτωπο με τον διαβόητο πειρατή Λονγκ Τζον Σίλβερ. (96 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 


National Velvet (1944)
"Ο Αλήτης και η Αμαζών"
★★★★★★★☆☆☆
Η Velvet Brown (Βέλβετ Μπράουν), ένα δωδεκάχρονο κορίτσι με πάθος για τα άλογα, ζει μαζί με τους γονείς της, τις δύο μεγαλύτερες αδελφές της και τον μικρότερο αδελφό της σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας. Όταν η ονειροπόλα ιππέας κερδίζει ένα ιδιότροπο μα δυνατό άλογο, αποφασίζει να το εκπαιδεύσει με τη βοήθεια του Mi Taylor (Μάι Τέιλορ), ενός νεαρού πρώην τζόκεϊ, με σκοπό να συμμετάσχει στον διάσημο ιππικό αγώνα Grand National. (123 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 


Lassie Come Home (1943)
"Η Επιστροφή της Λάσι"
★★★★★★★☆☆☆
Η Λάσι, ένα θαυμαστό Σκωτσέζικο Κόλεϊ, ζει ευτυχισμένη στο Γιορκσάιρ κοντά στο νεαρό αφεντικό της, τον τρυφερό Τζο Κάρακλοφ. Όταν ο πατέρας του Τζο χάνει τη δουλειά του και δεν μπορεί πια να συντηρήσει τη Λάσι, αναγκάζεται να την πουλήσει σε έναν Δούκα, ο οποίος τη μεταφέρει στη μακρινή Σκωτία. Παρά την αγάπη που δέχεται από τη στοργική εγγονή του Δούκα, η αφοσιωμένη Λάσι το σκάει και πραγματοποιεί ένα μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι για να επιστρέψει στο σπίτι της. (89 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 

Pinocchio (1940)
"Πινόκιο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Πινόκιο, μια ζωντανή μαριονέτα σκαλισμένη από τον μοναχικό και καλοσυνάτο Τζεπέτο πρέπει να αποδείξει στη Μπλε Νεράιδα πως είναι γενναίος, ειλικρινής και ανιδιοτελής, ώστε να τον μετατρέψει σε αληθινό αγόρι. Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ο ευκολόπιστος ήρωας, συναντά πλήθος παραπλανητικών χαρακτήρων, ευτυχώς όμως, στις επικίνδυνες περιπέτειες όπου παρασύρεται, τον συντροφεύει η φωνή της συνείδησης, ο πιστός γρύλος Τζίμινι Κρίκετ. (88 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 

The Little Princess (1939)
"Η Μικρή Πριγκίπισσα"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο χήρος πατέρας της καλείται στην Αφρική για να πολεμήσει, η ευγενική και καλόκαρδη Σάρα, η οποία έχει ζήσει σχεδόν όλη της τη ζωή στην Ινδία, μετακομίζει με το πόνυ της σε ένα εσωτερικό σχολείο για κορίτσια στην Αγγλία. Κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων της, λαμβάνει νέα πως ο πατέρας της είναι νεκρός και η περιουσία τους έχει κατασχεθεί. Τότε, το κορίτσι αναγκάζεται να εργαστεί σκληρά ως υπηρέτρια, στο αυστηρό σχολείο όπου φοιτούσε. (93 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 


The Wizard of Oz (1939)
"Ο Μάγος του Οζ"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η νεαρή Ντόροθι Γκέιλ προσπαθώντας να σώσει τον αγαπημένο της σκύλο Τότο από μια κακιά γειτόνισσα, παρασύρεται από έναν δυνατό ανεμοστρόβιλο, προσγειώνεται στη μαγική Χώρα του Οζ. Το κορίτσι για να επιστρέψει σπίτι της στο Κάνσας, πρέπει να ακολουθήσει τον Δρόμο με τα Κίτρινα Τούβλα, ο οποίος οδηγεί στη Σμαραγδένια Πόλη. Εκεί, βρίσκεται ο παντοδύναμος Μάγος του Οζ, ο οποίος φαίνεται πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τη βοηθήσει. (101 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 

       
Captain Underpants: The First Epic Movie (2017)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Τζορτζ και ο Χάρολντ, δύο δεκάχρονοι φίλοι, δημιουργούν μία σειρά κόμικς για έναν ενθουσιώδη, ευγενικό και ανόητο υπερήρωα, τον οποίο ονομάζουν Captain Underpants. Οι δύο συμμαθητές προσφέρουν χαρά στο αποκαρδιωτικό σχολείο τους κάνοντας φάρσες στους κακοδιάθετους δασκάλους τους και ιδιαίτερα στον στριμμένο διευθυντή Μπέντζαμιν Κραπ. Όταν ο Κραπ αποφασίζει να τους χωρίσει, τα αγόρια τον υπνωτίζουν να πιστέψει πως είναι ο Captain Underpants. (89 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 

   
Smurfs: The Lost Village (2017)
"Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο κακός μάγος Δρακουμέλ (Gargamel) επιχειρεί να εντοπίσει το χαμένο χωριό μιας άγνωστης φυλής Στρουμφ, η Στρουμφίτα (Smurfette) αναλαμβάνει να βρει πρώτη και να προειδοποιήσει τα μυστηριώδη Στρουμφάκια που ζουν εκεί. Στην επικίνδυνη αποστολή της στο Απαγορευμένο Δάσος, έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο από παράξενα φυτά, έντομα και ζώα, τη συνοδεύουν ο Σκουντούφλης (Clumsy), ο Σπιρτούλης (Brainy) και ο Προκόπης (Hefty). (91 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Pettersson und Findus 2 - Das Schönste Weihnachten Uberhaupt (2016)
"Pettson and Findus: The Best Christmas Ever" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο μοναχικός αγρότης Pettersson υπόσχεται στον νεαρό γάτο του, τον Findus, πως αυτή τη χρονιά θα περάσουν τα καλύτερα Χριστούγεννα. Όμως, μια σφοδρή, συνεχόμενη χιονοθύελλα κρατά τους δύο φίλους κλεισμένους στο σπίτι τους μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις προετοιμασίες, ο Findus φοβάται πως τελικά τα Χριστούγεννα θα ακυρωθούν, και αποφασίζει να αναζητήσει βοήθεια. (80 λεπτά) (Ηλικία: 3+) 

 Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)
"Ο Πέρσι Τζάκσον και η Θάλασσα των Τεράτων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Πέρσι και η παρέα του καλούνται να διασχίσουν την θάλασσα των τεράτων για να αναζητήσουν το μυθικό χρυσόμαλλο δέρας, το οποίο μπορεί να αποκαταστήσει τη μαγική δύναμη των συνόρων της κατασκήνωσης για τους ημίθεους. (106 λεπτά) (Ηλικία: 10+) 




Return to Nim's Island (2013)
"Επιστροφή στο Νησί της Νιμ"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Νιμ και ο πατέρας της ζουν ειρηνικά στο αγαπημένο τους νησί. Μια μέρα λαμβάνουν ένα μήνυμα ότι κάποιοι προσπαθούν να αγοράσουν το νησί τους για να το εκμεταλλευτούν ως τουριστικό προορισμό κατασκευάζοντας ένα αξιοθέατο. Τότε η Νιμ θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να σώσει το σπίτι της. (90 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 




The Smurfs 2 (2013)
"Τα Στρουμφάκια 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Δρακουμέλ απάγει τη Στρουμφίτα και προσπαθεί να της κλέψει το πολύτιμο ξόρκι των Στρουμφ. O Μπαμπαστρούμφ, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Μελένιος ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους φίλους τους από τη Νέα Υόρκη, και ταξιδεύουν μέχρι την Πόλη του Φωτός για να τον σταματήσουν. (103 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 



Journey 2: The Mysterious Island (2012)
"Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο νεαρός Σον Άντερσον αναζητά με τον πατριό του, τον τυχοδιώκτη παππού του, σε ένα εξωτικό νησί που δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη. (94 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






The Smurfs (2011)
"Τα Στρουμφάκια"
★★★★★★☆☆☆☆
Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον Δρακουμέλ που έχει μόλις ανακαλύψει το στουμφοχωριό, τα αγαπημένα μπλε πλασματάκια βρίσκονται στο κέντρο της Νέας Υόρκης. (103 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 





Alice in Wonderland (2010)
"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η 19χρονη Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων και συναντάει το πραγματικό της πεπρωμένο βάζοντας τέλος στην τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας. Συναρπαστικά σκηνικά και μαγευτική φωτογραφία σε μία πολλοστή συνεργασία του τρίου Μπάρτον, Ντεπ και Μπόναμ Κάρτερ. (108 λεπτά) (Ηλικία: 10+) 




Nanny McPhee and the Big Bang (2010)
"Η Νάννι Μακφί και ο Μεγάλος Σαματάς" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η νταντά Μακφί καταφτάνει για να βοηθήσει μια νεαρή μητέρα που προσπαθεί να διαχειριστεί το οικογενειακό αγρόκτημα ενώ ο σύζυγός της βρίσκεται στον πόλεμο. (109 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 





Shrek Forever After (2010)
"Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα" 
★★★★★★☆☆☆☆
Κουρασμένος από την οικογενειακή ρουτίνα, ο Σρεκ έρχεται σε συμφωνία με τον Ραμπλστίλτσκιν, έναν απατεώνα που του υπόσχεται μια 24ωρη επιστροφή στην παλιά του ζωή. Χωρίς να το καταλάβει, ωστόσο, τον παγιδεύει σε μια καινούργια, εφιαλτική πραγματικότητα. (93 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




A Christmas Carol (2009)
"Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" 
★★★★★★☆☆☆☆
Μια διασκευή κινουμένων σχεδίων του κλασικού μυθιστορήματος του Καρόλου Ντίκενς για τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, ενός τσιγκούνη που δέχεται την παραμονή των Χριστουγέννων την επίσκεψη τριών πνευμάτων. (96 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





Cloudy with a Chance of Meatballs Series (2009)
"Βρέχει Κεφτέδες" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο φιλόδοξος εφευρέτης Φλιντ Λόκγουντ κάνει ευτυχισμένη τη μικρή του πόλη βρίσκοντας τον τρόπο ώστε ο ουρανός να βρέχει φαγητά. Γίνεται διάσημος, αλλά μαζί με τους τουρίστες καταφθάνει και η κακοκαιρία. Μια ακόμα ταινία στη λίστα 3d movies, που βασίζεται σε ομώνυμα παιδικά βιβλία. (90 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 



City of Ember (2008)
"Απόδραση από τη Χαμένη Πόλη"
★★★★★★☆☆☆☆
Για πολλές γενιές, οι πολίτες της υπόγειας πόλης City of Ember, ζούσαν σε έναν φωτεινό, όμορφο κόσμο. Οι γεννήτριες όμως αδυνατούν με το χρόνο, και τα φώτα της πόλης αρχίζουν να τρεμοπαίζουν επικίνδυνα. (90 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 




Inkheart (2008)
"Ο Μελανόκαρδος"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Μόρτιμερ "Μο" Φόλτσαρτ ανακαλύπτει, διαβάζοντας ένα παραμύθι, την ικανότητά του να ζωντανεύει χαρακτήρες βιβλίων. Η γυναίκα του εξαφανίζεται μέσα στις σελίδες του και οι μοχθηροί ήρωες του εμφανίζονται. (106 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 





Journey to the Center of the Earth (2008)
"Ταξίδι στο Κέντρο της Γης" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο επιστήμονας Τρέβορ Άντερσον, ο ανιψιός του, Σον και η οδηγός τους Χάνα οδηγούνται στα βάθη της γης και ανακαλύπτουν έναν πρωτόγνωρο κόσμο. (93 λεπτά) (Ηλικία: 8+)





Nim's Island (2008)
"Ταξίδι στο Νησί της Φαντασίας"
★★★★★★☆☆☆☆
Σ' ένα ερημικό νησί του Ειρηνικού, η Νιμ ζει με τον επιστήμονα πατέρα της. Όταν ο τελευταίος αγνοείται μεσοπέλαγα μετά από μια καταιγίδα, η μικρή ζητά βοήθεια από την αγαπημένη της συγγραφέα. (96 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 





The Spiderwick Chronicles (2008)
"Τα Χρονικά του Σπάιντεργουικ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η οικογένεια Γκρέις αφήνει τη Νέα Υόρκη για να εγκατασταθεί σε μια έπαυλη στην εξοχή. Ανεξήγητα περιστατικά αρχίζουν να συμβαίνουν και τα δύο αγόρια της οικογένειας αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο. (96 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 





Ballet Shoes (2007)
"Μικρές Μπαλαρίνες"
★★★★★★☆☆☆☆
Λονδίνο, αρχές της δεκαετίας του ΄30. Τρία ορφανά κοριτσάκια, η Παολίνα, η Πέτροβα και η Πόσι, υιοθετούνται από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, τον Γκαμ, και μεγαλώνουν μαζί με την καλόκαρδη ανιψιά του. Όταν όμως ο Γκαμ εξαφανίζεται, τα κορίτσια μένουν χωρίς χρήματα και ξεκινούν έναν αγώνα για την επιβίωση. (85 λεπτά) (Ηλικία: 7+)



Shrek 3 (2007)
"Σρεκ Ο Τρίτος" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο βασιλιάς του Πέρα Πέρα πεθαίνει, αυτός που καλείται να τον διαδεχτεί δεν είναι άλλος από τον σύζυγο της Φιόνα, τον Σρεκ. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει ο Σρεκ τις ευθύνες και να διατηρήσει την ήσυχη ζωή που έχει φτιάξει για τον ίδιο και την οικογένειά του στον αγαπημένο του βάλτο, είναι να βρει τον ξάδελφο της Φιόνα, Άρτσι και να τον πείσει ότι αυτός είναι ο κατάλληλος διάδοχος. (93 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


The Water Horse (2007)
"Ο Μύθος της Λίμνης"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ένα μοναχικό αγόρι, ο Άνγκους, ανακαλύπτει στις όχθες της λίμνης Λοχ Νες ένα μυστηριώδες αυγό, δεν φαντάζεται ότι μέσα του κρύβεται το μυθικό πλάσμα της λίμνης. (112 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Arthur Series (2006-2010)
"Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο 10χρονος Άρθουρ διεισδύει στον κόσμο των λιλιπούτειων Μινιμόις, οι οποίοι ζουν σε αρμονία με τη φύση, προκειμένου να βρει ένα θησαυρό και να σώσει το σπίτι των παππούδων του από μια επικείμενη κατάσχεση. (94 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 





Night at the Museum (2006)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο διαζευγμένος Λάρι προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, για να ανακαλύψει ότι το βράδυ τα εκθέματα ζωντανεύουν εξαιτίας μιας μαγικής αιγυπτιακής πλάκας. (108 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 




Ice Princess (2005)
"Η Πριγκίπισσα του Πάγου"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Κέισι Καρλάιλ είναι καταπληκτική μαθήτρια: Με εξαιρετικές επιδόσεις στη φυσική, βρίσκεται ένα βήμα πριν την εισαγωγή της στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Όμως, η Κέισι θα ανακαλύψει ένα καινούριο πάθος όταν αρχίζει να ασχολείται σοβαρά με το καλλιτεχνικό πατινάζ. (98 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 




Nanny McPhee (2005)
"Νάννι ΜακΦί: Η Μαγική Νταντά" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο χήρος Μπράουν χρειάζεται νταντά για τα 7 ατίθασα παιδιά του κι έχει διορία ένα μήνα να παντρευτεί για να μη χάσει την οικονομική βοήθεια της πλούσιας θείας του. Η νταντά Μακφί, με τις μαγικές δυνάμεις της, θα βάλει τάξη στο σπιτικό του. (97 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004)
"Λέμονι Σνίκετ: Μια Σειρά Από Ατυχή Γεγονότα"
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία αδέλφια χάνουν τους γονείς τους και αναγκάζονται να μείνουν με ένα μακρινό συγγενή, τον κόμη Όλαφ. Ενώ εκείνος προσπαθεί να τα εξοντώσει για να καρπωθεί την τεράστια περιουσία τους, εκείνα αντιστέκονται με τα ξεχωριστά τους χαρίσματα. (108 λεπτά) (Ηλικία: 10+) 



The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004)
"Βασιλικοί Αρραβώνες: Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Έχοντας τελειώσει το σχολείο και επιστρέφοντας για να εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στη Γενοβία, η Πριγκίπισσα Μία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αποκάλυψη: για να στεφθεί Βασίλισσα πρέπει να παντρευτεί. (113 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 




Brother Bear (2003)
"Ο Αδερφός μου, ο Αρκούδος" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ένας νεαρός Ινδιάνος μεταμορφώνεται σε αρκούδα, για να μάθει να εκτιμά όλα τα πλάσματα της φύσης. Καθ' οδόν προς ένα ιερό βουνό, γίνεται φίλος με μια ορφανή αρκουδίτσα, που τον θεωρεί αδελφό της. (85 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 





Freaky Friday (2003)
"Απίστευτη Παρασκευή"
★★★★★★☆☆☆☆
Μια χήρα ψυχίατρος, μητέρα δύο παιδιών, ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί παρά τις αντιρρήσεις και τους διαρκείς καυγάδες με την νεαρή κόρη της. Ύστερα όμως από μια μεταφυσική παρέμβαση, μάνα και κόρη ξυπνούν η μια στο σώμα της άλλης μια μέρα πριν από τον γάμο! (97 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 




Stuart Little 2 (2002)
"Ο Ποντικομικρούλης 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Στιούαρτ και ο Σνόουμπελ ζουν μια νέα περιπέτεια όταν διασχίζουν την πόλη για να σώσουν μια ολοκαίνουρια φτερωτή φίλη. (77 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 






 The Princess Diaries (2001)
"Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας"
★★★★★★☆☆☆☆
Η δεκαεξάχρονη Μία Θερμόπολις που μένει στο Σαν Φρανσίσκο, μαθαίνει έκπληκτη ότι είναι μία αληθινή πριγκίπισσα! Είναι η μόνη διάδοχος στο φανταστικό Ευρωπαϊκό πριγκιπάτο της Γενοβίας. (115 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 




How the Grinch Stole Christmas (2000)
"Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Γκριντς, ένα γκρινιάρικο και μοναχικό πλάσμα προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στα Χριστούγεννα κλέβοντας Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα από τα σπίτια των κατοίκων της κοντινής πόλης Χούβιλ. (104 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 





Stuart Little (1999) 
"Ο Ποντικομικρούλης"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο νέος υιοθετημένος γιος της οικογένειας Λιτλ είναι ένας πανέξυπνος, καλόκαρδος ποντικός, ο Στούαρτ, ο οποίος μιλά σαν άνθρωπος. Ο μόνος που δεν χαίρεται για την ερχομό του νέου μέλους είναι ο γάτος της οικογένειας, ο Σνόουμπελ. (84 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 




The Parent Trap (1998)
"Δίδυμοι Μπελάδες" 
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο δίδυμες αδελφές, που αγνοούν η μία την ύπαρξη της άλλης, συναντιούνται τυχαία σε κατασκήνωση, αλλάζουν μεταξύ τους θέσεις για να γνωρίσει η καθεμιά το γονιό που στερήθηκε. (127 λεπτά) (Ηλικία:8+) 





The Hunchback of Notre Dame (1996)
"Η Παναγία των Παρισίων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Κουασιμόδος, ο δύσμορφος κωδωνοκρούστης της Παναγίας των Παρισίων, προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία, και να βοηθήσει τη φίλη του, την όμορφη τσιγγάνα Εσμεράλδα. (91 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 





Babe (1995)
"Μπέημπ, Το Ζωηρό Γουρουνάκι"
★★★★★★☆☆☆☆
Ένα γουρουνάκι μεγαλωμένο από τσομπανόσκυλα ονειρεύεται να αναλάβει και αυτό καθήκοντα φύλαξης προβάτων. (89 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 






Miracle on 34th Street (1994)
"Το Θαύμα της 34ης Οδού" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ένας δικηγόρος και ένα μικρό κορίτσι καλούνται να υπερασπιστούν έναν αξιαγάπητο παππού που πιστεύει πως είναι ο Άγιος Βασίλης. (114 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 






Hocus Pocus (1993)
"Χόκους Πόκους: Οι Τρεις Μάγισσες"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Μαξ, ο οποίος άθελά του ανασταίνει τρεις μάγισσες, τις αδερφές Σάντερσον, ρισκάρει τη ζωή του για να τις νικήσει και να προστατέψει την αδερφή του. (96 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 





Hook (1991)
"Κάπτεν Χουκ"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο Κάπτεν Χουκ απαγάγει τον γιο και την κόρη του Πίτερ Παν, ο ενήλικος πλέον ιπτάμενος ήρωας πρέπει να επιστρέψει στη Χώρα του Ποτέ και να ξαναθυμηθεί πως είναι να είσαι παιδί ώστε να διεκδικήσει πίσω τα παιδιά του. (144 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 




The Rocketeer (1991)
"Οι Περιπέτειες του Ροκετίαρ"
★★★★★★☆☆☆☆
Το 1938 στο Λος Άντζελες, ο Κλιφ Σέκορντ, ένας νεαρός και ριψοκίνδυνος πιλότος επιδείξεων βρίσκει μία συσκευή με ρουκέτες που του επιτρέπει να πετά όταν την φορά. (108 λεπτά)(Ηλικία: 11+) 





The Sword in the Stone (1963)
"Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο βασιλιάς της Αγγλίας πεθαίνει χωρίς κατάλληλο διάδοχο και κανείς δεν είναι σε θέση να τραβήξει το μαγικό σπαθί από το αμόνι για να αναλάβει το θρόνο, η χώρα εισέρχεται στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα. Χρόνια αργότερα, ο Μέρλιν, αποκτά πίστη πως ένα καλόκαρδο ορφανό δωδεκάχρονο αγόρι, ο Αρθούρος, θα μπορέσει να ηγηθεί του λαού του. Ο μάγος αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τον Αρθούρο και του παραδίδει θεμελιώδη μαθήματα για τη ζωή, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. (79 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 

Summer Magic (1963) 
"Η Μελωδία του Καλοκαιριού" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μάργκαρετ Κάρεϊ έχοντας πρόσφατα χάσει τον σύζυγό της και αντιμετωπίζοντας δύσκολες οικονομικές συνθήκες, μετακομίζει με τα τρία της παιδιά Νάνσι, Γκίλι και Πίτερ από το πολυτελές σπίτι τους στη Βοστώνη σε ένα παραμελημένο σπίτι στη μικρή πόλη Μπιούλα του γραφικού Μέιν. Οι κάτοικοι της πόλης καλοδέχονται την οικογένεια, τα μέλη της οποίας εγκλιματίζονται εύκολα στο νέο τους περιβάλλον χάρη στη βοήθεια του ευγενικού επιστάτη Ος Πόφαμ. (110 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 


In Search of the Castaways (1962) 
"Τα Παιδιά του Πλοιάρχου Γκραντ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Με μοναδική ένδειξη για την τοποθεσία του ναυαγού καπετάνιου πατέρα τους ένα μυστήριο μήνυμα σε ένα μπουκάλι, η ατρόμητη Μαίρη Γκραντ και ο μικρός αδελφός της Ρόμπερτ ταξιδεύουν από τη μία ήπειρο στην άλλη, προσπαθώντας να τον βρουν. Σε αυτή την επική αναζήτηση, τα δυο παιδιά του Πλοιάρχου Γκραντ συντροφεύουν ο πρόσχαρος Γάλλος καθηγητής Παγκανέλ, ο μεγαλόψυχος Άγγλος Λόρδος Γκλέναρβαν και ο ευγενής νεαρός γιος του, Τζον. (98 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 


The Absent Minded Professor (1961) 
"Ο Αφηρημένος Κύριος Καθηγητής" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε μια μικρή Αμερικανική πόλη, ο καλοπροαίρετος καθηγητής Χημείας του τοπικού κολεγίου, Νεντ Μπρέιναρντ, απορροφάται τόσο από τα επιστημονικά πειράματά του, που ξεχνά τον ίδιο του τον γάμο δύο φορές. Την ημέρα που τελικά πραγματοποιεί μια τεράστια ανακάλυψη, ένα “ιπτάμενο” πλαστικό που κερδίζει ενέργεια όταν χτυπά μια σκληρή επιφάνεια, το Φλάμπερ, η μνηστή του Μπέτσι Καρλάιλ, τον χωρίζει καθώς χάνει τον γάμο τους για τρίτη φορά. (97 λεπτά)(Ηλικία: 8+) 


Swiss Family Robinson (1960) 
"Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Κυνηγημένη από πειρατές, μια πενταμελής οικογένεια η οποία κατευθύνεται προς τη νέα Γουινέα, πέφτει μέσα σε καταιγίδα και ναυαγεί σε ένα ακατοίκητο τροπικό νησί. Η οικογένεια περισυλλέγει ότι μπορεί από το ναυάγιο και μαθαίνει να επιβιώνει στην άγρια φύση. Με ευρηματικότητα και συνεργασία τα μέλη της κατορθώνουν να μετατρέψουν το ερημονήσι σε σπίτι τους. Τη γαλήνια ζωή τους στο νησί αναστατώνουν απειλητικοί πειρατές και επικίνδυνα ζώα. (126 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 

Alice in Wonderland (1951)
"Η Αλίκη στη Χώρα τον Θαυμάτων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε μια Αγγλική επαρχιακή πόλη, η επτάχρονη Αλίκη παρακολουθεί απρόθυμα το μάθημα που της παραδίδει η μεγάλη της αδελφή. Όταν βλέπει ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει, το κορίτσι ακολουθεί το παράξενο ζώο στη φωλιά του, και πέφτει μέσα από μια βαθιά τρύπα σε έναν μαγικό και αλλόκοτο κόσμο,τη Χώρα των Θαυμάτων. Εκεί, η Αλίκη προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι της, συναντώντας στην πορεία πολλούς, συχνά εξωφρενικούς χαρακτήρες. (75 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο Λάρι διασχίζει όλον τον πλανήτη, ενώνοντας παλιούς αγαπημένους και νέους χαρακτήρες, σε μια επική αναζήτηση για να σώσει τη μαγεία προτού χαθεί για πάντα. (98 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 





Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο 2"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο Λάρι Ντέιλι διεισδύει στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, προκειμένου να σώσει τον Τζεμπεντάια και τον Οκτάβιο, οι οποίοι απεστάλησαν εκεί κατά λάθος. (105 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 






 Nancy Drew (2007)
"Νάνσι Ντρου"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Η Νάνσι συνοδεύει τον πατέρα της Κάρσον σ’ ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λος Άντζελες. Εκεί, ανακαλύπτει τυχαία, αποδεικτικά στοιχεία για ένα παλιό, άλυτο έγκλημα σχετικά με το μυστηριώδη θάνατο μιας όμορφης σταρ του κινηματογράφου. (99 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Aquamarine (2006)
"Ακουαμαρίν"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Πλησιάζει το τέλος του καλοκαιριού και η Κλερ με τη Χέϊλι αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα: σε πέντε μέρες, η οικογένεια της Χέϊλι ετοιμάζεται να μετακομίσει στην άλλη άκρη του κόσμου! Οι δυο κοπέλες χρειάζονται ένα μεγάλο θαύμα και θα το βρουν μόλις ανακαλύψουν την πανέμορφη γοργόνα Αquamarine. (104 λεπτά) (Ηλικία: 9+) 




Eragon (2006)
"Έραγκον" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ένα αγροτόπαιδο, ο 18χρονος Έραγκον, βρίσκει ένα αυγό δράκου κι επιλέγεται από τη μοίρα να γίνει ο τελευταίος δρακο-καβαλάρης, ηγούμενος του αγώνα κατά του σατανικού Γκαλμπατόριξ, τυραννικού δεσπότη της μυθικής Αλαγαισίας. (104 λεπτά) (Ηλικία: 9+)




What a Girl Wants (2003)
"Αυτό που Θέλει το Κορίτσι"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Η Δάφνη ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη στην Αγγλία για να γνωρίσει τον λόρδο πατέρα της. Εξαιτίας της ατίθασης συμπεριφοράς της όμως δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην αυστηρή ζωή του αριστοκράτη μπαμπά. (105 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




 Gulliver’s Travels (1939)
"Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Το πλοίο του Λέμιουλ Γκάλιβερ ναυαγεί κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και ο ίδιος ξεβράζεται στην ακτή της Λιλιπούπολης, μιας χώρας η οποία κατοικείται από μικροσκοπικούς ανθρώπους. Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς της Λιλιπούπολης με τον βασιλιά της γειτονικής νησιωτικής χώρας του Μπλεφούσκου, κηρύσσουν πόλεμο μεταξύ τους για μια μικρή διαφωνία που προκύπτει καθώς συντάσσουν το συμβόλαιο γάμου των ερωτευμένων παιδιών τους, Γκλόρι και Ντέιβιντ. (76 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Περισσότερα θέματα για ταινίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)