Πανελλήνιες: Συμβουλές για να στηρίξεις το αγχωμένο παιδί σου!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Οι Πανελλήνιες πλησιάζουν επικίνδυνα, το άγχος κορυφώνεται και εσείς, αγχωμένοι επίσης, προσπαθείτε να στηρίξετε το αγχωμένο παιδί σας!… Πόσο εύκολο είναι ένας Θεός ξέρει καθώς κάποιοι από εσάς είστε πιο αγχωμένοι από εκείνα!
Ωστόσο, οπλιστείτε με κουράγιο και υπομονή, δείξτε δυνατοί και στηρίξτε τα όσο περισσότερο μπορείτε! Μην ξεχνάτε: είναι μια στιγμή που σας έχουν πάρα πολύ ανάγκη!
Τι να κάνετε για να τα στηρίξετε;

Τονίστε τα θετικά τους σημεία

Όταν διαβάζετε μαζί τους, τονίστε πόσο καλά θυμούνται το τάδε κεφάλαιο και μην τους θυμίζετε ότι χθες δεν μπορύσαν να λύσουν την άσκηση των μαθηματικών! Τονώστε τους το ηθικό όσο περισσότερο μπορείτε!

Φαγητό και υγιεινές συνήθειες!

Φροντίστε όσο ποτέ άλλοτε τη διατροφή τους! Συχνά υγιεινά γεύματα, φρούτα και λαχανικά, κρέας και αυγά! Ε και κανένα γλυκάκι για να δυναμώνετε τη μνήμη τους!

Φροντίστε να κοιμούνται καλά!

Προτρέψτε τους να κάνουν διαλείμματα ύπνου ακόμα και μέσα στη μέρα. 1 ώρα ύπνου το μεσημέρι θα τα ξεκουράσει και θα δώσει ώθηση για απογευματινές επαναλήψεις! Εννοείται ότι το βραδινό ξενύχτι απαγορεύεται!

Βαθιές ανάσες!

Όταν βλέπετε ότι το παιδί σας είναι σε πανικό, επιστρατεύστε όλες τις ασκήσεις αναπνοής που έχετε μάθει είτε στη γιόγκα είτε σε παλιά μαθήματα μουσικής! Ωθήστε το να παίρνει βαθιές ανάσες, να ηρεμήσει και να χαλαρώσει! Αποσπάστε του την προσοχή με κάτι αστείο ή θετικό! Όπως το πού θα πάει διακοπές!!!

Διαλείμματα

Φροντίστε στο πρόγραμμα των παιδιών να υπάρχουν οπωσδήποτε συχνά μικρά διαλείμματα και κάποια λίγο μεγαλύτερα. Για φαγητό, για να δει την αγαπημένη του σειρά, να ξεμουδιάσει, να μιλήσει στο τηλέφωνο… Όλα χρειάζονται!

Κρύψτε τα κινητά

Τα κινητά και τα τάμπλετ αυτό το διάστημα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Όσο κι αν είναι εξαρτημένο το παιδί σας από το κινητό του, δώστε του να καταλάβει πόσο κακό του κάνει αυτό το διάστημα: είναι ένα μέσο διάσπασης της προσοχής του από το διάβασμά του. Παράλληλα, πρέπει να εφαρμόζετε τουλάχιστον αυτόν τον καιρό τον χρυσό κανόνα για τις μπλε οθόνες: τις κλείνουμε 2 ώρες πριν τον ύπνο!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)