Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην καλοκαιρινή Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Η καλοκαιρινή Αθήνα υποδέχεται σε πάρκα, πεζοδρόμους, κήπους και αυλές τα πιο μουσικά, θεατρικά και σινεφίλ δρώμενα.

Και εμείς βάζουμε στην ατζέντα μας τα καλύτερα που έρχονται.

Τζαζ στον πεζόδρομο


Τι θα λέγατε για λίγη τζαζ στο Θησείο; Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, και από τις 20:30 έως τις 24:00, το ATHENAEUM μεταμορφώνει τον  πεζόδρομο της οδού Αδριανού στο Θησείο εμπρός από το κτίριο του, σε υπαίθρια σκηνή, όπου οι σπουδαστές του τμήματος Jazz του Ωδείου θα παίξουν χαρακτηριστικά ρεύματα της τζαζ μουσικής Swing, Bebop, Modal.

Ο Κήπος του Μεγάρου ανοίγει


Και φιλοξενεί πλήθος ονομάτων από την εγχώρια σκηνή: Ήχοι ποπ, ροκ, τζαζ, και βέβαια κλασικοί, με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης. Πρεμιέρα σε φόντο πράσινο θα κάνει στις 16 Ιουνίου η Πέννυ Μπαλτατζή, με swing και vintage μελωδίες, αλλά και διασκευές από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία. Η συναυλία ξεκινάει στις 21.00, είσοδος 12€.

Μια «Κούρσα Γκρέκα» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ


Υπήρξε ελληνικό αυτοκίνητο; Τι σημαίνει ΕΛΕΤΚΑ; Ποιοι θυμούνται το Attica, το Farma και το Pony; Πόσες και ποιες απόπειρες μαζικής παραγωγής οχημάτων από ελληνικές εταιρείες καταγράφονται; Και σήμερα; Υπάρχει ελληνικό αυτοκίνητο σήμερα; Τα τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ γίνονται «φωνές» σε μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στον προαύλιο χώρο στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο (Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος). Οι τρεις τελευταίες παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν στις 16, 17, 18 Ιουνίου, στις 21.00.

Μια υπαίθρια παράσταση στο λόφο Στρέφη


Η ανεξιχνίαστη δολοφονία το 1991 της Γαβριέλλας Ουσάκοβα, της εμβληματικής ιερόδουλης των Εξαρχείων, γίνεται η αφορμή για μια πρωτότυπη παράσταση λόγου, μουσικής και χορού στο Λόφο του Στρέφη: το Γαβριέλλας rock. Η παράσταση παίζεται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι 17 Ιουνίου στις 19:00. Είσοδος 8€.

Το Summer Nostos μας καλεί στο ΚΠΙΣΝ


Μια ακόμα – μουσική – αφορμή για να βρεθούμε στο υπέροχο πάρκο του Φαλήρου, το Summer Nostos μας καλεί να απολαύσουμε κάτω από τα αστέρια σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής – κλασικής και σύγχρονης: ξεχωρίζει η εμφάνιση της Joyce DiDonato, μιας από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το "ζωντανό ντοκιμαντέρ" των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, η παρουσίαση του διάσημου έργου Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη, Jóhann Jóhannsson, από το American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Το Φεστιβάλ διαρκεί από τις 17 μέχρι τις 24 Ιουνίου και έχει ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα εδώ

Η Αθήνα πάει θερινό


Ακόμα μια χρονιά το Open Air Festival μας καλεί για δωρεάν υπαίθριες προβολές σε χώρους της πόλης, με φόντο τον αττικό ουρανό και ταινίες που άφησαν εποχή. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για παράδειγμα από το να δείτε το Fight Club στον λόφο του Λυκαβηττού; Ή Τζέιμς Μποντ στην Ακαδημία Πλάτωνος. Εμείς όχι. Σημειώστε ημερομηνίες και προγραμματίστε τις σινεφίλ βραδιές σας κάτω από τα άστρα, κάνοντας κλικ εδώ

Ένας ιστορικός περίπατος στους Στύλους Ολυμπίου Διος


Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Φεστιβάλ Αθηνών και το «Άνοιγμα στην Πόλη» και αυτό σημαίνει για εμάς το εξής: Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 19:00 θα περπατήσουμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου και την περιοχή του Μέτς με την Αρχαιολόγο – ερευνήτρια Μυρτώ Λίτσα, η οποία θα μας πάει ένα ταξίδι στο παρελθόν από την αρχαιότητα μέχρι τoν 19o αι. στα ιερά του Ολυμπιείου και στην κοίτη του Ιλισού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ένας Περίπατος μαθητείας και αλητείας στον Εθνικό Κήπο


Η εμπνευσμένη παράσταση του Θοδωρή Γκόνη πάνω στην ιστορία του Εθνικού Κήπου και της βασίλισσας Αμαλίας επαναλαμβάνεται. Μια ποιητική διαδρομή με υλικό κείμενα και ντοκουμέντα γύρω από τις μαρμάρινες μορφές των ποιητών και των πολιτικών που ανακαλύπτει ο περιηγητής στον Εθνικό Κήπο, αλλά και των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν, με φόντο τη γοητευτική ιστορία της εικοσάχρονης βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε. Θα την ζήσουμε 11/06 έως 13/06 και 17/06 έως 19/06 στις 19:00. Σημείο συνάντησης και έναρξη της διαδρομής, η κεντρική είσοδος (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1)- Ηλιακό Ρολόι. Η είσοδος είναι ελεύθερη, περισσότερα εδώ. 

Το Φλαμένκο γιορτάζει σε αυλές


Η ελληνική flamenco σκηνή συναντά μουσικούς από άλλα είδη σε μια "σπιτική" γιορτή σε τρεις αυλές του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου: στις 22 Ιουνίου στους Θεσσαλούς στο Μεταξουργείο, στις 23 Ιουνίου στο Σπίτι στον Κεραμεικό, και την Κυριακή 24 Ιουνίου στα Μελίσσια στον Κεραμεικό. Καλεσμένοι του φεστιβάλ Hola Flamenco ο τραγουδιστής Juan Granados (Ισπανία) και ο κιθαρίστας Fran de Fran (Ιταλία). Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ (ημερήσιο), 15€ (διήμερο) και 20€ (τριήμερο) και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εδώ
Νικόλας Γεωργιακώδης, http://www.in2life.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)