Δωρεάν πανεπιστημιακά βιβλία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Ηλεκτρονικό υλικό ελεύθερης πρόσβασης

Ακαδημία Αθηνών – Βιβλιοθήκη “Ιωάννης Συκουτρής”
Πρόσβαση στο πλήρες κείμενο πρακτικών, πραγματειών και επιλεγμένων βιβλιογραφιών
Βιβλία και άρθρα της Οικονομικής επιστήμης.
Βιταντζάκης, Νίκος
Αναζητώντας τους προσανατολισμούς της Ποιότητας στην Εκπαίδευση: ένα οδοιπορικό από την Τριτοβάθμια έως την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Επιστημονικές Επετηρίδες των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έτη 1925-1997. Παρέχεται πρόσβαση σε όλα τα άρθρα που περιέχονται στις επετηρίδες των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης από το 1925 μέχρι 1997.
Ελληνομνήμων - Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Περιλαμβάνει περισσότερους από 200 τόμους επιστημονικών και φιλοσοφικών έργων του 18ου αιώνα. Η παρουσίασή της στο διαδίκτυο έχει σκοπό να διευκολύνει τους ερευνητές που ασχολούνται με την ιστορία των ιδεών της περιόδου να προσεγγίσουν και να μελετήσουν αυτό το υλικό.
Ίδρυμα Λάτση
Περιέχει Βιβλία που την έκδοσή τους έχει επιμεληθεί το Ίδρυμα Λάτση.
Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας
Κλασικά οικονομικά έργα και βιβλία.
Κωνσταντίνος Καβάφης
Περιέχει ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Χρήσιμη επίσης θα βρείτε και την εξής ιστοσελίδα: http://cavafis.compupress.gr/index3.htm
Εδώ μπορείτε να βρείτε τα ποιήματα του Καρυωτάκη. Προς το παρόν μπορείτε να δείτε όλα τα ποιήματα των τριών συλλογών που εξέδωσε ο ποιητής όσο ζούσε, τα τρία τελευταία ποιήματα που έγραψε πριν το θάνατό του και δέκα νεανικά ποιήματά του που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα έντυπα της εποχής.
Ν. Εγγονόπουλος 
Περιέχει βιογραφία, ποίηση, ζωγραφική του Ν. Εγγονόπουλου.
Το βιβλίο προτείνει ένα καινοτόμο μοντέλο διαχείρισης πολιτισμικής κληρονομιάς και βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στην κοινωνική συμμετοχή. Τα Μετέωρα χρησιμοποιούνται ως το κύριο παράδειγμα έρευνας, ενώ αναφορά γίνεται σε χώρους από διάφορα μέρη του κόσμου. Με την εικόνα του εξωφύλλου επιχειρείται η οπτικοποίηση της έννοιας 'Το Παρελθόν στο Παρόν'.
Σπουδαστήριο Νέου ΕλληνισμούΗ σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στην Νέα Ελληνική Λογοτεχνία. Περιλαμβάνει βιογραφικό σημείωμα του K.Θ. Δημαρά και του Γ.Π. Σαββίδη, καθώς και τις εργογραφίες των δύο μελετητών.
Περιέχει επίσης ξεχωριστές σελίδες για το Aρχείο Kαβάφη όπου μπορείτε να δείτε βιογραφικό σημείωμα του ποιητή, την Eργογραφία του (όπου μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα των ποιημάτων και των πεζών, να δείτε τις εικόνες ορισμένων χειρογράφων και να ακούσετε την απαγγελία ορισμένων ποιημάτων), μια σειρά από Eικόνες (φωτογραφίες, σχέδια) από το Aρχείο, να συμβουλευτείτε Bιβλιογραφία σχετική με τον Kαβάφη, καθώς και τον αναλυτικό Kατάλογο των περιεχομένων του Aρχείου. Στο Ανθολόγιο κειμένων περιλαμβάνονται σε ηλεκτρονική μορφή, έργα Νεοελλήνων λογοτεχνών ταξινομημένα αλφαβητικά κατά συγγραφέα.
19th-Century German Stories
Ηλεκτρονική έκδοση για εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και γερμανικών λογοτεχνικών σπουδών.
ABU la Bibliothèque Universelle
Γαλλικά λογοτεχνικά κείμενα.
Online πηγές σχετικά με τον Albert Einstein.
Alex Catalogue of Electronic Texts
Συλλογή Αμερικάνικης και Αγγλικής λογοτεχνίας καθώς και δυτικής φιλοσοφίας.
Σύνδεσμοι στην Ισπανική
Περιλαμβάνονται θέματα λογοτεχνίας, ποίησης, τέχνης και ανθρωπιστικών επιστημών.
http://tratarde.org/algunos-enlaces/
http://www4.gvsu.edu/wrightd/SPA%20331/Enlaces.htm
http://centros5.pntic.mec.es/ies.gonzalez.allende/dpto_lengua/recursosenInternetlengua-resumen.htm
American Memory (Library of Congress database of 90 digital historical collections)
Ηλεκτρονικές συλλογές της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου. Περιλαμβάνει έντυπο υλικό, χάρτες, μουσικές γκραβούρες, εικόνες με κίνηση, φωτογραφίες και ηχογραφήσεις για τέχνη, μοντερνισμό και άλλα κοινωνικά θέματα.
Antique Books - Library (searchable, readable digital editions)
Βιβλία με πλήρες κείμενο, που καλύπτουν θέματα όπως η Ιστορία της Σύγχρονης Αγγλίας, η φυσική ιστορία, φυσική γεωγραφία, αστρονομία , μετεωρολογία, παγκόσμια ιστορία κ.α.
Archive for the History of Economic Thought [e-text repository, McMaster University]
Αρχείο που περιέχει υλικό για τη μελέτη της ιστορίας των οικονομικών. Περιλαμβάνει μελέτες για τα πρωτογενή κείμενα και τους συγγραφείς.
Athena - Authors and Texts
Παρέχει πρόσβαση σε 10,000 βιβλία (philosophy, science, classics, literature, history, economics, etc.).
The Avalon Project at the Yale Law School Documents in Law, History and Diplomacy
Αναφέρεται σε νομικά θέματα, ιστορία και Διπλωματία. Χωρίζεται σε αιώνες, από τον 18ο μέχρι τον 20ο αιώνα. Αναζήτηση γίνεται με συγγραφείς, θέματα και τίτλους. Απευθύνεται σε νομικούς, ιστορικούς, πολιτικούς κλπ.
Australian Literary and Historical TextsΑυστραλιανή λογοτεχνία και ιστορικά κείμενα. Μια συλλογή κειμένων του 18ου και 19ου αιώνα.
Australian Literature on the Internet Λογοτεχνικά έργα Αυστραλών συγγραφέων.
Περιλαμβάνει πληθώρα πληροφοριών και πηγών για την αυστραλιανή λογοτεχνία.
Austrian Literature Online
Βάση δεδομένων με πρόσβαση στα σημαντικότερα έργα Αυστριακής λογοτεχνίας κλασικών αυστριακών συγγραφέων με πλήρες κείμενο.
Bartleby.com: Great Books Online
Κατηγορίες κατά Συγγραφείς, Θέματα και κατάλογος τίτλων.
Berkeley Digital Library SunSITE
Μικρή αναφορά σε συγγραφείς και εργογραφία. Κατηγορίες κατά συγγραφείς, θέματα και τίτλοι.
Bibliotheca Augustana
Περιλαμβάνει στην ιταλική γλώσσα κλασικά έργα των συλλογών Latina, Graeca, Germanica κ.α. Υπάρχει Index χρονολογικό και αλφαβητικό.
Biblioteca dei Classici della Letteratura Italiana Κλασσικά Ιταλικά λογοτεχνικά έργα. Υπάρχουν κατηγορίες έργων ανά συγγραφέα
Biblioteca digitale di Mediamente Rai 
Θέματα στα Ιταλικά για κινηματογράφο, Πολιτιστικά, Φιλοσοφία, Internet, αφορά γενικές κατηγορίες
Biblioteca Virtual Miguel Cervantes (3000+ books in Spanish)
Περιέχει πέραν των 3,000 ηλεκτρονικών βιβλίων στην ισπανική, αγγλική, γαλλική, γερμανική και ιταλική γλώσσα κυρίως ευρωπαίων κλασσικών και νεότερων συγγραφέων.
Cambridge archives
To Πανεπιστήμιο του Cambridge ψηφιοποίησε 4000 σελίδες από τις ιδιόχειρες (και μη) σημειώσεις του Ισαάκ Νεύτωνα και τις κατέστησε διαθέσιμες για όλους ανεβάζοντας τες στο διαδίκτυο. Στην συλλογή των ψηφιοποιημένων εγγράφων ανήκουν και οι σημειώσεις του μεγάλου έργου Philosophiæ naturalis principia mathematica του 1687 στο οποίο περιγράφονται οι βασικές αρχές της κινηματικής και της βαρύτητας.
Επίσης περιλαμβάνονται και κάποια νεώτερα έγγραφα του Νεύτωνα, όπως ένα τετράδιο σημειώσεων το οποίο κληρονόμησε από τον πατριό του, γνωστό και ως Waste Book. Στο τετράδιο αυτό είναι σημειωμένο μέρος του έργου του για τον διαφορικό λογισμό. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα δύο τετράδια από την κολλεγιακή εποχή του καθώς και σημειώσεις πάνω στην Υδροστατική, την Οπτική, τον ήχο και την θερμότητα.
Duecento
Παρέχει κατάλογο 2400 ιταλικών ποιημάτων, φτάνει μέχρι την περίοδο του Δάντη.
The English server fiction collection
Η συλλογή προσφέρει λογοτεχνικά έργα, μυθιστορήματα και πηγές συγκεντρωμένες από τα μέλη του Εnglish server fiction collection και από συλλογές στο διαδίκτυο σε πλήρη κείμενο.
Εserver.Org (Accessible Online Publishing, 30,000+ books)
Αποτελείται από διάφορες πηγές στα θέματα τέχνης, αρχιτεκτονικής, αισθητικής, λογοτεχνίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης, ιστορίας, audio-video, κ.ά.. Προορίζεται για φοιτητές και Πανεπιστήμια.
"Europeana" - Ευρωπαϊκή Ψηφιακή ΒιβλιοθήκηΣτο δικτυακό τόπο www.europeana.eu, οι ανά τον κόσμο χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία, χάρτες, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, αρχειακά έγγραφα, πίνακες και ταινίες, προερχόμενα από τις εθνικές βιβλιοθήκες και τα πολιτιστικά ιδρύματα των 27 κρατών μελών της ΕΕ.
Free audiobooks
Απαγγελία βιβλίων.
Free Business Books
Δωρεάν βιβλία οικονομικού ενδιαφέροντος
Gallica (digital collection from the BNF, 0ver 80.000 works)
Ηλεκτρονική συλλογή βιβλίων της Γαλλικής Εθνικής Βιβλιοθήκης
Galileo Galilei s Notes on Motion
Η συλλογή καλύπτει πολλά θέματα και εποχές με οn-line βιβλία και ηλεκτρονικά περιοδικά σε πλήρη κείμενο. Τα θέματα που καλύπτει είναι: γενικά έργα, κλασσικές σπουδές και ιστορία, δίκαιο, οικονομικά, λογοτεχνία, μυθολογία, λαογραφία, φιλοσοφία και θρησκεία.
Great Books Index
Περιέχει κατάλογο σημαντικών ηλεκτρονικών βιβλίων μεταφρασμένων στην αγγλική γλώσσα, όπως: Aeschylus, Apollonius, Aristotle, Marcus Aurelius, Dewey, Dickens, Dostoevsky, Einstein, George Eliot, T.S. Eliot, Euripides, Joyce, Kafka, Kant, Moliere, Virgil, Voltaire, Woolf και πολλών άλλων.
International Children´s Digital Library
Περιέχει παραμύθια και παιδικά βιβλία σε διάφορες γλώσσες.Η αναζήτηση μπορεί να γίνει θεματικά και γεωγραφικά. Η παρουσίαση των σελίδων προϋποθέτει Java Web Start ή Acrobat e-book reader.
Internet Classics Archive
Περιέχει 400 κείμενα αρχαίας ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας, μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα.
Internet Sacred Text Archive
Ηλεκτρονικά κείμενα σχετικά με τη θρησκεία, μυθολογία, μύθους, λαογραφία και απόκρυφες επιστήμες. (κείμενο HTML).
Jane Austen s Writings
Συγκέντρωση του έργου της Αγγλίδας συγγραφέως.
John Milton s A Maske or Comus
Περιλαμβάνει μελέτες για το έργο του John Milton «Maske», ή «Comus» και επίσης ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι Ανθρωπιστικές επιστήμες και η τεχνολογία μπορούν να επιδράσουν για το καλό και των δύο.
LIBRO - Library of Iberian Resources Online
Περιέχει βιβλία σε πλήρες κείμενο στη πρωτότυπη έκδοση που έχουν εξαντληθεί (out-of-print). Η συλλογή επικεντρώνεται στα Ισπανικά Μεσαιωνικά χρόνια 500-1500 με προοπτική επέκτασής της μέχρι το 16ον και 17ον αιώνα. (κείμενο HTML)
MARABU (Manhheimer Texte Online) (Books -- fulltexts) and E-Texts
Η σελίδα αυτή περιέχει επιλεγμένα κείμενα από σπάνια βιβλία και χειρόγραφα.
National Academy Press (Δωρεάν πρόσβαση σε 2,500 βιβλία)
Noreña Germán López, Dr.
14 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων, του συγγραφέως Dr. Germán López Noreña, δημοσιευμένων από το πανεπιστήμιο της Μάλαγας, τα οποία έχουν συμβάλει στην εκπαίδευση του λατινοαμερικάνικου πληθυσμού και τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό υλικό σε πανεπιστήμια και κέντρα κατάρτισης, διεσπαρμένα σε Ισπανία και Αμερική.
Αποτελεί συλλογικό κατάλογο εκατομμυρίων αρχείων πηγών openaccess.
The Online Books Page 
Περιέχει περισσότερους από 11,000 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων συμπεριλαμβανομένων οδηγών και αρχείων. Καλύπτει θέματα γενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Online Medieval & Classical Library
Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του κλασσικού και μεσαιωνικού πολιτισμού. (κείμενο html)
ORB Online Reference Book for Medieval Studies 
Ηλεκτρονικέςπηγέςγιαμεσαιωνικέςσπουδές. Περιλαμβάνει : The ORB Encyclopedia, The ORB Textbook Library, The ORB Reference Shelf, Resources for Teaching, Of General Interest, External Links, E-Texts. (κείμενο html)
La Página de los Cuentos
Περιέχει ιστορίες των Julio Cort á zar και Mario Benedetti καθώςεπίσης 50 ιστορίες σημαντικών αργεντινών συγγραφέων.
Penn CCAT Text Archives 
Δημιουργία του “Center for Computer Analysis for Texts”. Περιλαμβάνεται ευρύς κατάλογος έργων (ποιημάτων και πεζών) από την κλασική, μεσαιωνική και νεότερη περίοδο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως και αναφορά σε κείμενα ιστορικού και θρησκευτικού περιεχομένου.
Perseus Digital Library
Το Perseus Digital Library αποτελεί μια εξελισσόμενη συλλογή πηγών σχετικών με τη σπουδή της αρχαιότητας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε θέματα αρχαιολογίας, χάρτες, κείμενα και μεταφράσεις, εργαλεία κειμένων και λεξικά.
The Piers Plowman Electronic Archive 
Η πιο πάνω βάση την προσπάθεια “Institute for Advanced Technology in the humanities”- University of Virginia για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού αρχείου σχετικού με τον Piers Plowman (14ος αιώνας).
The Poetry Archives
Παρέχεται ηλεκτρονική πρόσβαση σε 3740 ποιήματα από 144 κλασικούς ποιητές. διαφόρων εθνικοτήτων. Περιλαμβάνεται αλφαβητικός κατάλογος των ποιητών.
Project Gutenberg
Το Project Gutenberg προσφέρει πάνω από 36,000 δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και στο Kindle, Android, iOS ή οποιαδήποτε άλλη φορητή συσκευή. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ePub, Kindle, HTML ή και formats απλού κειμένου. Επιπρόσθετα πολλά από τα παραπάνω βιβλία μπορείτε να τα βρείτε και στα Ελληνικάεδώ.
Project Runeberg
Παρέχει συνδέσεις (links) σε άλλες σελίδες (sites) στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν σχέση με το Projekt Puneberg το μεγαλύτερο κέντρο σκανδιναβικής λογοτεχνίας. Διαθέτει πρόσβαση σε πλήρες ηλεκτρονικό κείμενο παλαιών βιβλίων της Σουηδίας και των Σκανδιναβικών χωρών. (κείμενο html)
Project Wittenberg 
Παρέχεται ηλεκτρονική πρόσβαση σε υλικό που αφορά το Λουθηρανισμό. Συγκεκριμένα παρέχεται πρόσβαση σε κείμενα του Martin Luther και άλλων Λουθηρανών, όπως επίσης και σε άλλα κείμενα και μελέτες από μεταγενέστερους, σχετικά με την ιστορία και εξέλιξη αυτού του θρησκευτικού κινήματος.
Projecto Vercial
Παρέχει πληροφορίες σχετικές με την πορτογαλική λογοτεχνία (συγγραφείς, έργα κ.τλ.)
Projekt Gutenberg.de
Περιλαμβάνονται κείμενα περισσοτέρων από 350 κλασσικών συγγραφέων στη γερμανική γλώσσα, όπως νουβέλες, παραμύθια αλλά και ποιήματα. Ο κατάλογος εμπλουτίζεται συχνά.
Religious Studies Web Guide - Electronic Texts
Οδηγός Θρησκευτικών Σπουδών. Πηγή που περιέχει έναν πλήρη κατάλογο από συνδέσεις σε διάφορες ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχομένου.
religion online.org
Η βάση αυτή παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 2100 κείμενα και άρθρα τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θρησκευτικών θεμάτων, όπως θεολογία, ιστορία και κοινωνιολογία της θρησκείας, θρησκευτική εκπαίδευση, ηθική, σύγκριση θρησκειών κ.α.
RENAISSANCE ELECTRONIC TEXTS (University of Toronto)
Σειρά παλαιάς Αγγλικής γραφής, κωδικοποιημένες εκδόσεις σε μορφότυπο (format) SGML από παλιά βιβλία, χειρόγραφα και αντίγραφα της Αγγλικής Αναγέννησης.
REPRESENTATIVE POETRY ON-LINE 
Αντιπροσωπευτική ποίηση σε ηλεκτρονική μορφή που συμπεριλαμβάνει 2,300 Αγγλικά ποιήματα 359 ποιητών. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ποιητών από τον Caedmon, της Παλαιάς Αγγλικής περιόδου, μέχρι και τους πιο σύγχρονους ποιητές της σημερινής εποχής.
SCETI The Schoenberg Center for Electronic Text & Image (Univ. of Pennsylvania)
Schoenberg Κέντρο για Ηλεκτρονικά Κείμενα και Εικόνες.
Η Ειδική Συλλογή της Βιβλιοθήκης PENN, παρέχει στην ακαδημαϊκή κοινότητα ηλεκτρονική πρόσβαση σε αντίγραφα πρωτότυπων κειμένων, έγγραφα και πηγές από την συλλογή PENN. Περιλαμβάνει έντυπα βιβλία, χειρόγραφα, φωτογραφίες, χάρτες, εφήμερα και ακουστικό υλικό.
University of Chicago EFTS (Electronic Full-Text Sources)
Υλικό σχετικά με τέχνη, φιλοσοφία, θρησκεία, λογοτεχνία. Περιέχει επίσης υλικό αναφοράς με περιορισμένη όμως δυνατότητα πρόσβασης στο ηλεκτρονικό κείμενο.
University of Virginia Electronic Text Center Collections (5,000 texts publicly accessible)
Καλύπτονται κυρίως θέματα σε ανθρωπιστικές επιστήμες, ξένη λογοτεχνία.
Η πρόσβαση σε πλήρες κείμενο είναι περιορισμένη.
Virtual library for Theatre and Drama 
Συλλογή για τους συγγραφείς και αναγνώστες θεατρικών έργων. Τα ηλεκτρονικά κείμενα θεατρικών έργων είναι καταχωρημένα κατά συγγραφέα.
WWW Database of Chinese Buddhist texts (4418 texts)
Θέματα που αφορούν κινέζικη λογοτεχνία και πολιτισμό. Τα κείμενα είναι στην κινέζικη γλώσσα.
Yale University Library Electronic Text Center
Δίνει περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε πλήρες κείμενο. Χρήσιμη πηγή κυρίως για βιβλιογραφικά στοιχεία. Καλύπτει θέματα ιστορίας, λογοτεχνίας, θρησκείας και πληροφορικής.

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)