10 κόλπα για να μην διασπάται η προσοχή σας όταν διαβάζετε

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Όλοι θα θέλαμε να διαβάζουμε χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας. Όλοι θα θέλαμε να διαβάζουμε τα μαθήματα του σχολείου ή της σχολής μας αποτελεσματικά. Ωστόσο για διάφορους λόγους δεν επικεντρωνόμαστε σε αυτό που θα έπρεπε. Γι αυτό το λόγο θα σας προτείνουμε κάποιες αξιόπιστες συμβουλές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία σας.
Βρείτε ένα ήσυχο περιβάλλον
Είναι εξαιρετικά σημαντικό το να διαβάζετε σε ένα περιβάλλον που δεν έχει φασαρία. Εάν στο περιβάλλον που διαβάζετε έχετε θορύβους, το πιθανότερο είναι να αποσπάται διαρκώς η προσοχή σας.  
Θέστε στόχους  
Προτού ξεκινήσετε το διάβασμα, γράψτε σε ένα χαρτί την ύλη που θέλετε να διαβάσετε την εκάστοτε μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε το χρονοδιάγραμμά του και κατ’ επέκταση να μειώσετε το άγχος που θα σας δημιουργούσε η έλλειψη προγραμματισμού σε αυτό.
Κάντε διαλείμματα
Κάθε μια ώρα θα ήταν ωφέλιμο να διακόπτετε το διάβασμά σας κάνοντας διάλειμμα. Στο πλαίσιο του διαλείμματος θα μπορούσατε π.χ. να πάτε για τρέξιμο ή περπάτημα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσατε να συμβάλετε στη αποβολή του στρες από τον οργανισμό σας.
Πάρτε βαθιές ανάσες
Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο το να αναπνέετε σωστά γενικότερα ,  πόσο μάλλον καθώς διαβάζετε. Αναπνεύστε με διαφραγματική αναπνοή παίρνοντας βαθιές ανάσες αργά. Όλη αυτή η διαδικασία βοήθα στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκέφαλου.
Διαλογιστείτε
Τα οφέλη του διαλογισμού έχουν αποδειχτεί πλέον επιστημονικά. Ο διαλογισμός συμβάλει και στην καλύτερη συγκέντρωση του ατόμου.
10 tips για να μην διασπάται η προσοχή σας όταν διαβάζετε
Απενεργοποιήστε το κινητό σας
Σε περίπτωση που κάθε τόσο «χτυπά» το κινητό σας τηλέφωνο ενώ διαβάζετε, είναι επόμενο να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο διάβασμά σας. Θα ήταν σημαντικό επομένως να κλείνατε το κινητό σας.
Αποφύγετε το σερφάρισμα στο διαδίκτυο
Άπαξ και αποφασίσετε να ξεκινήσετε να διαβάζετε, είναι καλό μη σερφάρετε κάθε τρεις και λίγο στο διαδίκτυο. Δεν μπορείτε να τα κάνετε και τα δυο μαζί. Τουλάχιστον λίγες πιθανότητες θα έχετε στο να διαβάσετε αποτελεσματικά με αυτόν τον τρόπο.
Ακούστε μουσική
Ορισμένους επίσης  τους εξυπηρετεί να μελετούν ακούγοντας παράλληλα χαλαρωτική μουσική. Εάν δε σας εξυπηρετεί , μπορείτε να ακούτε μουσική της αρεσκείας σας, στα διαλείμματα που κάνετε για να τονώσετε τη διάθεσή σας.
Φροντίστε τη διατροφή σας
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης και στην καλύτερη διανοητική λειτουργία του εγκέφαλου. Ξηρούς καρπούς και φρούτα θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο να τρώτε καθώς διαβάζετε ή στα διαλείμματά σας. Και φυσικά μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό!
Να κοιμάστε καλά
Η έλλειψη ύπνου ή ο κακής ποιότητας ύπνος έχει αποδεχτεί ότι συμβάλλει στη διάσπαση προσοχής. Επομένως φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες τη μέρα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)